Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

allakasandra

Ceny implantów

Polecane posty

Jakis czas juz myśle o implancie. Dowiedziałam sie u dentysty ze lepiej zeby sie wczesniej zdecydowac bo tylko przez jakis czas w to miejsce po zebie mozna wstawic nowy implant. Juz nie wiem jak dlugo to miało byc, ale od tej wizyty minoł rok. Oby nie była juz musztarda po obiedzie. Troche oszczednosci sie znajdzie bo jak tylko jeden wchodzi w gre to nie będzie chyba strasznie drogo. Co o tym sądzicie? Ile wasze implanty kosztowaly jesli ktos ma?

Gość illona_g
Rok to moze byc jednak za póxno, bo te zęby wkoło dziury przechylają sie w jej kierunku i miejsca na implant jest coraz mniej. Koszt to na pewno kilka tysiecy, zalezy jeszcze jaki materiał ci zaproponują

Gość ArtDent_Kraków
Zdecydowanie warto! Implanty to obecnie jedne z najnowocześniejszych rozwiązań w zakresie stomatologii uzupełnień. Nowe technologie pozwalają na niemalże idealne dostosowanie implantu dla każdego pacjenta tak, aby współgrały z barwą naturalnych zębów i pasowały wielkością do naturalnego korzenia zębowego. Po usunięciu zęba, zanim udamy się na zabieg wszczepienia implantu, należy trochę odczekać, aby pozwolić kości na regenerację. Sądzę więc, że nie jest za późno, ale o szczegółach upewnisz się dopiero w czasie bezpośredniej wizyty u dentysty. Jesteś z Krakowa albo z okolic? Serdecznie zapraszamy do ArtDent przy Opolskiej. Cena implantu wynosi u nas 3000 zł, a korony, na której jest umocowany - od 2200 zł do 2800 zł. Szczegóły znajdziesz w cenniku na stronie internetowej: http://artdent.krakow.pl/cennik/.

Gość gość
ja robiłam i żałuję, że tyle zwlekałam :) W końcu mogę się szeroko uśmiechnąć, bez wstydu. Implanty wstawiał mi dr Wilisowski w Klinice Luxdentica, bardzo polecam osobom z Krakowa i z okolic :) Wspaniały specjalista i bardzo miły człowiek.

Gość allakasandra
Ok. Dziekuje za odpowiedzi. To jeszcze z serii tych praktycznych: czy to bardzo boli i z jakiego materiału sie je wykonuje? Osoba powyżej coś wspominała że zależy od materiału… To jakie są do wyboru?

Gość ArtDent_Kraków
Zabieg wszczepienia implantów nie boli, chociaż nie ukrywam, że u wrażliwych pacjentów może wywołać dyskomfort. Oczywiście można liczyć na znieczulenie, które łagodzi objawy. Nieco boleśniej może być już po zabiegu, kiedy przestanie działać środek znieczulający. Ból mija jednak w ciągu kilku dni i nie powinien niepokoić, o ile nie towarzyszą mu dodatkowe objawy (np. znacznie podwyższona temperatura). Jeśli chodzi o stosowane materiały, najczęściej wykorzystuje się implanty cyrkonowe bądź tytanowe. W ArtDent preferujemy te drugie ze względu na ich trwałość oraz fakt, że ich kształt łatwo integruje się z tkanką kostną. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, pytaj śmiało lub odwiedź nas przy Opolskiej. Pod numerem telefonu 12 415 86 69 możesz umówić się na wizytę, w czasie której indywidualnie omówimy Twój przypadek.

Gość gość
Ceny implantów zależą od materiałów z jakich jest wykonywany i tez nie ukrywajmy, że od miejsca w jakim znajduję się gabinet. Wiadomo, że w Stolicy jest najdrożej. Ja miałam taką możliwość, że pojechałam do siostry i zrobiłam sobie taki implant w gabinecie http://dentystazawiercie.pl/ w Zawierciu i zapłaciłam odczuwalnie mniej.

Gość Kajmina
Dokładnie, wszystko zależy od materiałów. Ja mam implanty anatomiczne, dobrane przez dr Annę Olender (klinika w Żarkach Letnisko). Dzięki temu piersi wyglądają naprawdę naturalnie :)

Gość gość
Nie znam ceny, ale koleżanka robiła sobie implanty w Warszawie w Eurodental i jest bardzo zadowolona. No i ma ładny uśmiech.