Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasze trzylatki same się podcierają?

Polecane posty

Gość gość

We wrześniu daję mojego trzylatka do przedszkola. Zastanawia mnie, czy taki trzylatek musi umieć się podetrzeć?

Gość gość
Syn ma 5 lat, kończy 2 rok przedszkola, nie podciera się sam. Nie robi kupy w przedszkolu :D

Gość gość
Jak miała trzy latka i poszła to niestety ledwo ci se tam umiała, wiec zablokowała się na kupę w przedszkolu bo miała wiecznie śmierdzące majtki... teraz ma 5 lat i jak się jej zdarzy ze musi w przedszkolu to się wytrze-z rożnym skutkiem... Natomiast w domu każe sobie skontrolować tyłek tyle, ze mam papier mokry w domu, albo ewentualne mokre chusteczki.

Gość gość
Panie poprawią jeśli dziecko pozwoli. Jeśli nie pozwoli to trudno...

Gość gość
Moja corka miala 2,5 jak szla do przedszkola i podcierala sobie sama. Na poczatku niezbyt dokladnie ale nie najgorzej. Uczylam ja ze ma wycierac az papier bedxie czysty

Gość gość
U nas w przedszkolu państwowym panie zapewniały, że w takich sytuacjach pomagają dzieciom. Okazało się, że to guzik prawda i trzylatki muszą radzić sobie same. Jak sobie radziły, to można się domyśleć...

Gość gość
Jak mają się same podcierać? Teraz 95% trzylatków jest albo mocno zaburzonych, albo upośledzonych. Nieodpieluchowane, nie potrafią się same umyć, ubrać, często jeść, oraz wydmuchać i wytrzeć sobie nos. A jak pójdą do szkoły mamusie załatwią im zaświadczenie o kilku dys, żeby przypadkiem nie musiały się zbytnio wysilać z nauką.

Gość gość
Nie , mój 4 latek ćwiczy w domu . W przedszkolu nie robi bo się wstydzi. Panie pomagają

Gość gość
Tak. Na początku w przedszkolu był mały problem tzn.zdarzylo się,że miała raz majteczki brudne,ale zwróciłam uwagę wychowawcy i taka sytuacja już się nie powtórzyła. W domu też sama podciera,ale przeważnie pupę poprawiam ;) pozdrawiam.