Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyalert

pytanie mam do specjalistów i ekspertów od RODO

Polecane posty

Gość antyalert

proszę o krótką ocenę sytuacji, czy to jest zgodne z RODO ? - pod koniec pracy, pod koniec dyżuru, który wynosi 12 godzin powinienem pod koniec dyżuru na komputerze 'firmowym' napisać RAPORT aby wszyscy pracownicy oraz BOSS wiedział, co się wydarzyło w czasie 12 godzin mojej pracy , czyli powinienem opisać awarie , co zostało naprawione i pozostaje do naprawienia , jakie firmy zewnętrzne pracowały na terenie obiektu i co wykonali , czyli typowy RAPORT napisać należy ale była poważna AWARIA w czasie dyżuru, powinienem zakończyć pracę o godz. 18 a wyszedłem z pracy po godz. 22 , na nogach od godz. 6 rano w pracy, czyli pracowałem ponad 16 godzin aby usunąć awarię , już nie miałem siły aby po 16 godzinach wytężonej pracy pisać RAPORT na komputerze firmowym, chciałem zwyczajnie odpocząć i zwyczajnie się wykąpać w domu , pół godziny temu napisałem RAPORT z dyżuru i wysłałem maila do mojego Pracodawcy i Bossa , podpisałem się z poważaniem , Boss zna mój adres mailowy, który nie jest adresem firmowym i Pracodawca mnie zmieszał z szambem w czasie rozmowy telefonicznej, nakrzyczał, że nie ma ochoty płacić kary 20 mln Euro z mojego powodu, żeby nie pisać raportów z żadnych obcych adresów mailowych i skoro mam podany adres mail : duupa.siasia@d*****.pl to wszystkie RAPORTY należy pisać z tego adresu mail ! jak to wygląda prawnie, czy RODO zabrania aby pracownik napisał RAPORT do Bosa z własnego laptopa i własnego adresu mail ?

Gość antyalert
realnie oceniam sytuację i widzę, że ogromna ilość Pracodawców oraz Pracowników nie rozumie postanowień prawnych RODO , obawiają się kary finansowej i to jest pewne , namawiam aby Pracodawców zapraszać na darmowe szkolenia z RODO , jest zapis prawny RODO i Pracodawca obawia się przeczytać mail od Pracownika a co z awariami ? strach napisać do Pracodawcy, że urządzenie się zepsuło i Pracodawca straszy Pracownika konsekwencjami , że RODO zabrania pisania do Pracodawcy z własnego adresu mail a za złamanie tej procedury będzie wypad z pracy na bruk ! skoro mnie wyrzuci na bruk to niech sam naprawia te awarie ! moim zdaniem Pracodawcy pogubili się z tym RODO !