Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moczenie nocne

Polecane posty

Gość gość

Witam mam wazne pytanie . Mianowicie mam 15-sto letnia córkę , ktora moczyla sie w nocy , do 10 roku życia . Teraz wszystko od pięciu lat jest ok . Ale zadala mi pytanie ponieważ jedzie jutro nad morze czy to może jej wrócić . Juz byla w różnych miejscach i nic takiego nie było . Dodam jeszcze ze miesiączku juz od 10 roku życia . A wiec czy to może wrócić ? Bo ona bardzo sie stresuje . Z gory dziękuję za odp .

Gość gość
Nie, uspokuj ja. Zaznacz, zeby pila plyny od rana duzo ale tylko do 18-19, pozniej koniecznie poszla do toalety przed snem. Bedzie dobrze.

Gość gość
Dziękuję ci bardzo , a orientujesz sie moze czy jeżeli dostala okres to może jeszcze kiedy kolwiek wrócić ? Czy juz raczej nie ? Wybieram sie do lekarza ale może dzięki tobie dam rade ja uspokoić.. a stres jest nie potrzebny i płacz

Gość gość
ty tak na poważnie czy to prowo,ktore co chwilę zakłada ktoś?

Gość gość
Jak najbardziej na powaznie ..

Gość gość
Ja za dziecka też się moczylam. Nie mam pojecia dlaczego. Tak do 8 roku życia. Gdy jechałam gdzieś na wakacje nigdyi się to nie zdarzyło. Ale w domu często. Po 8 urodzinach jakoś przeszło i już nigdy nie wróciło. Uspokuj córkę i tak jak rady wcześniej. Na wieczór mniej płynów i toaleta przed snem.

Gość gość
Dziękuję wam bardzo ! To jest wspaniałe ze sa takie ludzie jeszcze które uspokoja człowieka . Corka juz sie uspokoila trochę zaczela z chęcią sie pakować . Ale nadal pyta czy to moze jeszcze powrócić jezeli juz miesiączkuje ? Kobietki jestes wspaniałe moze któraś z was wie jeszcze cos na ten temat , żebym powiedziała córce to o co pyta ,...

Gość gość
Moj brat sie moczył az skonczył 12 lat i po prostu samo przeszło..na wyjazdach kolonie, zielona szkola mu sie nie zdarzalo raczej. takze wierze ze to nie prowo bo dzieci sa rozne

Gość gość
Nie mam podstaw by tu kłamać czy coś . Po prostu martwię sie o nia . I ona o sb . Ale wydaje mi siw ze jeżeli juz miesiączkuje już 5lat . To nie powinno nic sie zdarzyć . Myślicie tak samo ?

Gość gość
Nie mam podstaw by tu kłamać czy coś . Po prostu martwię sie o nia . I ona o sb . Ale wydaje mi siw ze jeżeli juz miesiączkuje już 5lat . To nie powinno nic sie zdarzyć . Myślicie tak samo ?

Gość gość
Jesli naprawdę chcesz ją uspokoić kup jej na noc bieliznę typu majtki chłonne. Tego nie widać pod piżamą a zapewni jej spokój i komfort psychiczny.

Gość gość
strasznie wspołczuje Twojej corce, ja mialam ten sam problem gdzies do 10 roku zycia, podejrzewam ze u mnie mialo to zrodlo w odczuwaniu ciąglego leku, odrzucenia i wstydu, jak mi sie przytrafilo zmoczyc w nocy to bylam wysmiewana przez rodzine a to jeszcze poglebialo moj problem, z czasem mi przeszlo, jeśli corka sie obawia możesz jej kupic podklad taki z apteki nieprzemakalny, moze sobie polozyc pod pupe, bedzie sie czula pewniej

Gość gość
A jakie były przyczyny tego moczenia? Przyczyny somatyczne były wykluczone?

Gość gość
Wszystko bylo dobrze żadnych złych wyników nie miala nic . Ale z czasem tak jak wszystkie kobietki mowia przeszło jej , lecz gdy miała moczenie to strasznie sie lekala nie umiała sie uspokoić .