Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem nawet od czego zacząć.. jedyne co w życiu chyba mi się udało to posiadanie wspaniałej rodziny a przechodząc do rzeczy mam 22 lata i nie mam ochoty żyć. Od zawsze miała kompleksy na punkcie swojego wyglądu, zawsze porównywałam się do młodszej siostry która jeste ładna, szczupła, ma chłopaka, zawsze dobrze się uczyła. Nie umiem sobie poradzić w życiu, czuje się samotna, w takim sensie ze brakuje mi drugiej osoby przy sobie, moje kompleksy nie dają mi normlanie żyć( choć nie raz slysze komplementy i to od płci przeciwnej), ostatnio podpadłam w kompulsywne objadanie się.. coraz częściej mam ochote skończyć ze swoim życiem

Gość Dalia0000
:( może udaj się do jakiegoś specjalisty, psychologa lub psychiatry albo porozmawiaj z kimś ze swojej rodziny, skoro mówisz, że jest wspaniała. Wiesz, trochę Cię rozumiem, bo codziennie też popadam w jakies stany i nie chce mi sie żyć. Bardzo stresowaly mnie matury, które miałam w maju, ogólne przygotowywanie się do nich i miałam już dość. Teraz czeka mnie wybór studiów A ja dalej nic nie wiem. Często płaczę i mam różne humory. Widzę, że nie tylko mi się zdarzają takie problemy. Czasami też jest dobrze, więc głowa do góry, poradzisz sobie:)

Gość gość
Właśnie boje się ze sobie nie poradzę, to trwa już trochę czasu i jest mi aktualnie na tyle ciężko normlanie żyć ze z chęcią bym sobie to życie odebrała, ale wiem ze inni ludzie pragną żyć a np. zaczynaja chorować na coś i umierają wiec nie potrafiłabym chyba tak po prostu odebrać sobie zycia

Gość gość
Masz 22 lata..... co robisz uczysz się czy pracujesz?

Gość gość
Skończyłam studia ale nie obroniłam pracy, przełożyłam to sobie, chciałam isc na kolejne studia a aktualnie pracuje

Gość gość
Podstawowe pytanie- leczysz sie?

Gość gość
Nie, nigdzie się nie leczę

Gość gość
Nieleczone stany depresyjne same nie znikną. Znajdź dobrego psychoterapeutę w swojej miejscowości, zgłoś się po pomoc do psychiatry. To żaden wstyd, a dobrze dobrane leki antydepresyjne + psychoterapia mogą znacząco poprawić Twoje samopoczucie. http://terapiarodzinna.com/psychoterapia/