Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży mam46lat

Polecane posty

Nie przejmuj się tym, co ludzie piszą. Ciesz się tym dzieckiem, daj mu wiele z siebie, oboje bądźcie szczęśliwi! Szkoda czasu na gderanie i spojrzenia innych. Dużo zdrowia dla Was obu! ;)

Gość gość
Dla mnie dziecko w wieku 40 + to egoizm i myślenie tylko o własnej d***e . Tak Tak wiem tutaj wszystkie 40 + wygadają na 20 lat i oczywiście każda doszyje 80 bez chorób i żadnego uszczerbku na zdrowiu . Szkoda, ze w życiu realnym nie wygląda to tak kolorowo jak na kafe . .. zwyczajnie szkoda dzieci .

Gość gość
10.56 Oczywiscie. Moja mama urodzila mnie bardzo pozno (46l) bo szkoda jej bylo swojej mlodosci. Ale tym samym zabrala mlodosc mi bo moje dorastanie a potem bycie mlodym czlowiekiem to bylo ciagle opiekowanie sie nia, a jako dziecku bylo mi ciezko i fizycznie ale glownie psychicznie. Mialam 14 lat gdy powaznie chorowala nawet nie mialam jak isc do pracy by odciazyc budzet. Dziadkow i babc nie mialam tez zadnych bo juz pomarli. Naprawde super dziecinstwo...

Gość gość
Ja mam 18 lat . mama urodzila mnie majac 21 lat . od dwoch lat nie żyje . mam tylko jednego dziadka .

Gość gość
Wasze komentarze o egoizmie itp nie sa autorce ani trochę przydatne. I co radzicie jej zrobic w zwiazku z tym? Usunac ciaze? Planowane czy nie ciaze w tym wieku sie zdarzaja

Nie tak dawno natknęłam się na klepsydrę "żyła lat 38 o czym powiadamiają pogrążeni w żałobie rodzice, mąż, dzieci, rodzeństwo i rodzina." Straszne :O

Gość gość
11.23 No i co z tego? Mowimy o konsekwencjach wynikajacych z wieku tj choroby starcze i smierc jak dziecko jest mlodociane. To ze czyjas mloda/stara matke przejedzie samochod nic nie oznacza. Wybacz za dosadnosc ale nie moge juz takich bzdur czytac jakie wypisujesz ty i inne podobne. Mnie tylko zastanawia jedno - wy nie chcecie patrzec jak wasze dziecko dorasta, rozwija sie, robi kariere czy zaklada rodzine? Bo rodzac w wieku 45 lat macie spora szanse ze nie doczekacie. Czy byleby odchowac jakos do 18 i nara? Ja osobiscie uwazam ze MAX to 35 lat na dziecko. Reszta to juz egozim i famaberia. I narazanie dziecka na wady genetyczne bo mamusia sie musiala wyszalec za mlodu.

Gość gość
Ja urodziłam sie gdy moi rodzice mieli 43 mama i 45 tata . Ja mam teraz 40 . Oboje żyją i mają sie jak na swój wiek dobrze . Mieli już dwoje dzieci , pracę etc i nagle w wieku 43 lat wpadka . Mama mówiła ze nie miała juz kilka mcy chyba 9-10 miesiączki , była u ginekologa i potwierdził menopauzę . Więc sie nie zabezpieczali , zresztą mówiła ze stosowali stosunek przerywany wiec słabe zabepzieczenie , ale mówiła ze nie wykluczała wiecej dzieci , gdyby było to by było . Dowiedziała sie o ciązy wraz z mdlosciami i pierwszymi ******** czy po ok rocznej przerwie miesiaczki . Nawet nie pomyslała o usunieciu ! Całe zycie miałam rodziców , nadal sa sprawni , ciesze sie , że żyją i maja sie dobrze . Mam starsze rodzenstwo mają teraz 58 i 56 lat .

Gość gość
NIe czujesz się z tym rodzeństwem pod 60-tkę jakby to byli ciocia czy wujek? taka roznica wieku.

Gość gość
Nie . Ciesze sie z mojego starszego rodzenstwa ..Bez przesady ale nigdy nie widzialam owej roznicy wieku ..Poprostu sa super rodzenstwem i nie zagldam im do aktu urodzenia ..

Gość gość
Zoma No i ? Przecież jakbyś zginęła w wypadku samochodowym to o Tobie napisza tak samo . Wszystkie pieprzycie jakby tylko młodzi rodzice umierali a oczywiście stare matki żyją do setki. i nigdy nic złego ich nie spotyka. Zgadzam sie z pani wyżej ciąża powyżej 35 roku życia to egoizm i fanaberia .

Gość gość
To się skrócie jak zajdziecie po 35 r.ż. Jak kobieta zachodzi w ciążę w sposób naturalny, to niech rodzi, bo zdrowia ma więcej niż 25-latka z ciąży po in vitro.

Gość gość
Moja sąsiadka urodziła 2 tygodnie temu Zosię, śliczna dziewczynka, a ma już córkę 22 lata i syna 19. Z mężem się rozeszła, a partner ją zostawił. Ma 43 lata i niczym się nie przejmuje. Następna znajoma miała już dwie wnuczki, gdy szła rodzić i dzieci jej mówiły babciu urodż nam dzidziusia. Wszystko miała po wnuczkach. Została już nawet babcią od najmłodszej córki. Nie przejmuj się wszystko będzie dobrze.

Gość gość
Moja znajoma urodziła trzecie dziecko mając prawie 48 lat. To była wpadka, dziewczynka urodziła się zdrowa. O in vitro nikt wtedy nie słyszał.

Gość gość
Dojrzale kobiety a zaliczają wpadki. Okropnie być takim dzieckiem z wpadki, jeszcze czasem guupie kury chwalą się tym dzieciom,że się nie zabezpieczaly i zaciążyły.

Gość gość
gość wczoraj Dojrzale kobiety a zaliczają wpadki. Okropnie być takim dzieckiem z wpadki, jeszcze czasem guupie kury chwalą się tym dzieciom,że się nie zabezpieczaly i zaciążyły. xx oj dziecino co ty wiesz o życiu , seksie i ciąży ....

Gość gość
Znajoma tak miała na szczeście matka nie, tylko ojciec -ok50 tki jak sie urodziła . I miała 16 lat starszego brat który sie wyprowadził jak ona poszła do szkoły -radocha że swój pokój dostała a smutek że brata więcej prawie nie widziała .Ojciec ok 60 zaczął chorować i sie starzeć szybko, jeszcze w podstawówce spadła na nią opieka bo matka pracowała .Miał 65 wyglądał o 10 lat starzej, oczywiście szły za nią gadki typu "o z dziadkieim szłaś na spacer wczoraj " ona sie wściekała po takich tekstach. Była drobna buzia dziecka i w liceum wszyscy myśleli że mieszka z matką i dziadkiem .Oczywiście w domu wszystkie sytuacje zwiazane z niedołężną osobą w podeszłym wieku . I nie wiem ale chyba dlatego poszła na studia do ekstremalnie oddalonej uczelni, nieraz z 3-4 mce w domu jej nie było.

Gość gość
7'49 nim coś napiszesz to najpierw uważnie przeczytaj a potem pisz. Nie odwrotnie.

Gość gość
Tez jestem w ciazy a mam 57 lat,lecz podjelismy decyzje o usunieciu bo inaczej sie nie da.nie mamy zamiaru na stare lata bawic sie pieluchami tym bardziej że jest kłopot kupic pieluchy tetrowe w tych czasach