Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku jest wiekszosc wolontariuszy w osrodkach pomocy spolecznej?

Polecane posty

Gość gość

Czy w wieku szkolnym czy dorosli ludzie pracujacy?

Gość gość
Ciekawe bo NIGDY nie spotkałem się z wolontariuszem w wieku szkolnym w OPSach. Najmłodsi to byli studenci, najstarsi nawet emeryci. Odbywałem wolontariaty w różnych miejscach, poza tym jestem pracownikiem socjalnym. Czemu pytasz?

Gość gość
Zastanawiam sie czy mozna pogodzic bycie wolontariuszem z praca zawodowa na etacie. A czym sie zajmowales w ramach wolontariatu? Kto wedlug ciebie nie nadaje sie do wolontariatu?

Gość gość
Czy znasz osoby, ktore nie poradzily sobie z byciem wolontariuszem? Jakie byly problemy?

Gość gość
Pewnie, że można. W zasadzie to większość wolontariuszy, których osobiście znam to właśnie dojrzali ludzie na etatach. Wszystko zależy od miejsca, rodzaju wolontariatu, umowy. Ja zajmowałem się różnymi rzeczami. Zaczynałem w DPS jako opiekun, później jako terapeuta zajęciowy - prowadziłem warsztaty stolarskie, rzemieślnicze, artystyczne. To było bardzo ciekawe zajęcie. Kto się nie nadaje do wolontariatu? Ktoś kto posiada przeciwne cechy do dobrego wolontariusza czyli chęć niesienia pomocy, inicjatywa, dyskrecja, wiarygodność, rzetelność.