Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie nie bac operacji oczu? Moge nawet oslepnac a mam male dziecko

Polecane posty

Gość gość

Bede miala usuwana zacme, jest to konsekwencja brania sterydow wiele lat temu, przepisywanych przez lekarza. Potwornie sie boje tej operacji, przeciagam ją jak moge, jak sie nie bac isc i sie zoperowac?

Gość gość
Operacja zaćmy to nic strasznego. Mój tata to miał i strasznie się bal a potem każdemu polecał. Podobno trwa to kilka minut. Pomysł sobie ze trwa to krócej niż ten czas kiedy się boisz i o tym myślisz. A będzesz potem swietnie widziała.

Gość gość
Dziewczyno, naprawdę nie masz powodu się bać. Tak jak wyżej napisano trwa to kilka minut. Na dodatek robią to pod znieczuleniem miejscowym. Znam też kilka osob, które byly operowane i dopiero teraz widzą, że świat może być piekny. Np: mój sąsiad od lat nie chodził na grzybobranie, chociaż to uwielbiał robić (tak jak ja:)), bo ich poprostu nie widział. Teraz trudno wyciągnąć go z lasu. Nie chcesz sama sobie nawlekać igłę, czy widzieć każdego wyprysku na buzi dziecka? Przykłady mogę mnożyć, ale po co. Sam fakt, że jest to zabieg prosty, to to, że już na drugi dzień wypisują do domu. Tak ze głowa do góry. Trzy dni po zabiegu będzisz sama z siebie się śmiać ze mialaś takiego stracha. Im szybciej to załawisz tym lepiej dla ciebie i twojej rodziny. Powodzenia. Trzymam kciuki. Odezwij się po zabiegu. A oślepniesz jak tego sobie nie zrobisz.

Gość gość
tylko o to chodzi, że ja od zawsze mam problemy ze wzrokiem, cisnienie w oku za wysokie, dodatkowe choroby, jestem takim bardziej trudnym przypadkiem...i to mnie wlasnie przeraza

Gość gość
Takich trudnych przypadków naprawdę jest bardzo dużo. Widać to dopiero będąc w szpitalu. A cisnienie oka ci skorygują przed operacją.

Gość gość
Ale przecież to nie jest jakiś skomplikowany zabieg! :) Ja również musiałam usuwać zaćmę i pamiętam, że przebiegło to bardzo sprawnie. Co prawda zdecydowałam się na operację w Czechach (krótki czas oczekiwania i refundacja z NFZ), ale myślę że Polscy lekarze również podołają temu zadaniu. Jeżeli masz wątpliwości co do swojego specjalisty, polecam zainteresować się One Day Clinic w Czechach. :) Ja byłam bardzo zadowolona no i co najważniejsze, nie płaciłam za zabieg. Życzę Ci powodzenia i otuchy. Będziesz za chwilę zdrowa i nacieszysz się swoją córką! :*