Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Taka sobie córka z problemami

Moja mama pożycza ode mnie kasę.... a ja mam swoją rodzinę

Polecane posty

Gość Taka sobie córka z problemami

Pomóżcie spojrzeć na sytuację z perspektywy osoby z boku, bo ja nie jestem obiektywna. Moi rodzice są już prawie 20 lat po rozwodzie. Tata ponownie się ożenił, ma dziecko z drugiego małżeństwa, mama od lat jest sama i sama się utrzymuje. Zawsze trochę za dużo wydawała niż zarabiała. Nowy samochód - mimo, że w domu nie było mebli i przez parę lat ciuchy leżały na podłodze w pokoju... Rasowy piesek - mimo, że czasem nie starcza jej do 1-szego. Kiedy zmarł mój dziadek dołożyła się babci do mieszkania, które spłaca do teraz. Potem sama kupiła sobie większe lokum, które będzie jeszcze spłacała dłuższy czas. I parę razy w roku uderza do mnie i mojego rodzeństwa o pożyczkę. A to na ratę za ubezpieczenie auta, a to na ratę mieszkania, a to na coś innego.... Rodzeństwo przestało pożyczać i w ostrych słowach wyraziło co myśli. Przez to mama straciła jakby trochę serca do nich. Wiosną mama prosiła mnie o pożyczkę na spłatę raty za mieszkanie, panikowała, że bank ją ściga. Czekałam na oddanie 2 miesiące. Ledwo oddała i znowu prosi o kolejną pożyczkę. Nie są to bardzo duże kwoty, ale boli mnie, że robi ze mnie instytucję finansową i nie potrafi kalkulować swoich wydatków. Mam własną rodzinę, męża, dzieciaki, wydatki. Niedługo zabieramy dzieci na wakacje, pieniądze są potrzebne - a tu taka prośba. No i mam dylemat - bo jeśli pożyczę to pomogę jej z kredytem, ale i znowu dam przyzwolenie na traktowanie mnie jak instytucję finansową. Jeśli nie pomogę - będzie miała poważne kłopoty z bankiem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować