Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabawki w salonie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jak to u Was wygląda? Po roczku syn na dobre zamieszkał w swoim pokoju, ale w salonie miał swój kącik z zabawkami. Ostatnio robiłam gruntowne porządki i zabawki powędrowały do pokoju syna na ten czas. I zastanawiam się jak to u innych jest przy takich większych dzieciach? Bo dopóki malutkie dziecko to wiadomo, że bujaczek/mata/ zabawki czyli miejsce gdzie jest dziecko muszą być w zasięgu wzroku mamy:)

Gość gość
Syn ma teraz ponad 2 lata

Gość gość
U mnie jest tak że większośc czasu spędzamy w salonie z otwartą kuchnia. Syn (16 mies) ma 2 pudła zabawek pod ławą. Wiadomo że czasem cos przyniesie ze swojego pokoju gdzie też ma zabawki. Po całym dniu wrzucam wszystko do pudeł i śladu nie ma. Ogólnie nie ma zbyt wielu klekotow.

Gość gość
Ja mam już 5 latka ale w salonie zabawek nie ma. Czasami przyniesiemy tutaj puzzle czy kredki ale jak skończymy to wynosimy do pokoju syna.

Gość gość
Mój dostał swój pokój jak miał 3 lata, od tej pory ma zabawki u siebie, do kuchniosalonu przynosił czasem np. kartki i pudełko kredek, ale zaraz po rysowaniu zabierał z powrotem. Teraz wszędzie jego gazetki i książki porozkładane, ale to w sumie tak jak nasze. Zabawek nie wynosił bo miał zakaz. Tyle że to było takie dziecko- odludek (właściwie dalej jest, ale mniej), zawsze lubił się bawić sam- tzn. lubi towarzystwo ale nie ma problemu z zabawą u siebie, w jego pokoju nikt go nie upominał za porozkładane klocki czy autka pod nogami, mógł sprzątać dopiero na wieczór, mógł zamknąć drzwi jak miał focha- więc lubił tam przebywać.

Gość gość
A my mamy zabawki w pokoju, w salonie, w kuchni i w łazience, tylko w korytarzu nie ma :-) Córka ma już cztery lata :-)

Gość gość
Syn 4 lata ma pokój na piętrze i ogólnie bawi się tam. Jak robię na parterze obiad czy coś innego i synek chce być blisko mnie to przynosi kilka zabawek które po zabawie lądują powrotem do jego pokoju ;)

Gość gość
Co wy, nie pracujecie a takie duze dzieci macie?

Gość gość
13:03 u mnie tak samo. Mam syna prawie 5 lat.