Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mowcie co chcecie ale urodzenie chlopca

Polecane posty

Gość gość

daje taka dumę. Taka prawda. A teraz możecie się oburzac.

Gość gość
Jako matka córki i syna uważam ze jednakowa duma jest przy obu plciach :)

Gość gość
Haha debilka

Gość gość
płeć męska utożsamia siłę i bezpieczeństwo, dlatego urodzenie syna daje matce wewnetrzna sile i dume.

Gość gość
P :-) s :-) y :-) c :-) h :-)olki

Gość gość
21:18 umiesz konwersowac bez wyzwisk i na poziomie? Czy tylko umiesz rzucac obelgami? Nikt Cie nie będzie bral na powaznie.

Gość gość
Tak w ogóle duma z potomstwa jest typowa dla ssaków - wie to każdy kto bywał wśród zwierząt na wsi albo choćby oglądał filmy przyrodnicze. Nic nadzwyczajnego, ale każdemu się wydaje, że jego dziecko jest najpiękniejsze -nawet i tej krasuli.

Gość gość
A maz mojej kolezanki mial nadzieję na syna a ta mu trzeciego dziurawca urodzila. Haha ale zonk.

Gość gość
Za urodzenie dziewczynki w sredniowieczu mozna bylo byc krotszym o glowe. Kobieta liczyla sie wtedy jak meskiego potomka powila, dla niektórych dziewczynka to byla hanba albo. co najmniej wstyd.

Gość gość
21:21 - ze jak ty sie nazwalas ?

Gość gość
Nikt nie zabijał za urodzenie dziewczynki. Poza tym płeć zależy od faceta, tak czy inaczej rodząca nie ma z czego być dumna.

Gość gość
Masz dumę bo urodziłaś to naturalne - jakbyś urodziła dziewczynkę w różowo-zielone paski z trzema główkami to tak samo byś była dumna, bo to twoje. Chłopcy są słabsi, wolniej się rozwijają, szybciej odchodzą z domu, mniej z nich pociechy na starość, a i tak każda się cieszy z synka.

Gość gość
21:48 a ty widac matka, ale preferujesz jedna plec. niech zgadne, jestes mama dziewczynki... dlatego tak je chwalisz. ja tam wole malych chlopcow i duzych tez

Gość gość
Same tez kiedyś byłyście dla swoich tatusiów dziurawcami? Bo mój ojciec wyczekiwał córki. Widocznie każda z Was żyła z takim piętnem od małego, dlatego jesteście takie wulgarne i mało kobiece-jak faceci. Sprostała jedna z druga wymaganiom tatusia i każda była jak chłopak. Gratulacje! Btw, to facet definiuje płeć dziecka i jeśli ma problem co do płci, to ma go sam do siebie. DUMNA to ja jestem z córki

Gość gość
Mam dwie córki i dwóch synów i za każdym razem czułam dumę. Tylko prostak i prymityw będzie przedkładał jedną płeć nad drugą.

Gość gość
gdzie ty mieszkasz? w wyp**dówku mniejszym? czy twoj stary ze szwagrem juz zapil pale z radosci i lezy pod plotem z tej dumy? :)

Gość gość
Jak dla kogoś urodzenie dzieciaka jest jedynym życiowym osiągnięciem to faktycznie można czuć dumę z powodu płci. Ja tam tylko chciałam szczęśliwie donosić (bo jedną ciążę straciłam) i żeby dziecko było zdrowe.

Gość gość
22:03 a co masz gadac skoro corke urodzilas? kazdy chwali co ma.

Gość gość
Prowo w ramach rewanżu za niegdysiejsze tutejsze idiotki, które świrowały za posiadaniem córki i sie tu wywyższały

Gość gość
A jak ty urodziłaś syna to ci aie wydaje ze to lepiej bo jest twój... z corka byś czuła to samo ;)

Gość gość
Ja mam syna i córkę. I powiem wam że z syna jestem bardziej dumna, mój mąż stara się być surowy ale synowi pozwala na więcej " bo to chłopak" i jednocześnie bardziej go pilnuje z nauką. Chciałabym mieć jeszcze jednego syna.

Gość gość
Też wolę inwestować w chłopca. Może zostać inżynierem albo nawet adwokatem. Córki nie oplaca się kształcić.

Gość gość
Jak czytam te komentarze to mi się słabo robi...to pisze kobiety???? Dziewczynki nie opłaca się kształcić? Duma bo syn??? A jaki Wy macie na to wpływ czy urodzi się syn czy córka??? Sama mam synka i córeczkę i serce mnie boli że kobiety, matki wypisują takie rzeczy!!!! W 21 wieku!!!

Gość gość
mam 2 chłopców, ale uważam, ze bzdury piszesz autorko kompletne jak się urodzili czułam tylko ulgę, ze wszystko ok i cieszyłam się jak głupia mówiąc do męża, "ale numer mamy dziecko", przy drugim synu, "normalnie mamy drugie dziecko, aż nie mogę uwierzyć"

Gość gość
Mam corke i syna, czuje sie poprostu szczęśliwa, ze mam dzieci. Jestem z ich obu dumna, szczegolnie jak daja mi ku temu powodu odnosząc jakies sukcesy. Kobieta, ktora jest dumna z syna, z osiagnie, ma do tego prawo. Natomiast bycie dumnym z samego faktu płci i deprecjonowanie kobiet jest słabe. Sam fakt posiadania penisa czy waginy nie wplywa na przyszłe osiągnięcia. Bardzo współczuję takim matka, bo musialy w dzieciństwie dużo zlego przejść, że czuja sie gorsze i traktują swoja plec jak ta wybrakowana. Tulko moge sobie wyobrazic, jak wygladalo ich dzieciństwo, szczegolnie jak miały braci.

Gość gość
Ja zawsze marzyłam o synu, żeby mieć swojego małego chłopczyka, synka mamusi. Nie chciałam poznać płci az do porodu więc dopiero wtedy dowiedziałam się, że moje marzenie się spełniło :) Mam z nim niezwykłą więź :) W drugiej ciąży było mi wszystko jedno, ale tak po cichu myślałam o 2 synku mamusi :) Ale będzie dziewczynka i też fajnie :) Najwazniejsze są zdrowe dzieci :) Być może mając 2 córki byłabym leciutko rozczarowana, ale na pewno nikt by o tym nie wiedział.

Gość gość
Mam syna i córkę jestem z nich tak samo dumna, kocham tak samo mocno, choć mają inne charaktery i każde z nich jest wyjątkowe.

Gość gość
Z córki mam większą pociechę za to syn choć ma 6 lat dopiero próbuje mnie wspierać, często słyszę od niego mamo dasz rade w pracy, na spacerze pilnuje siostry, jak ucieka mowi nie martw się ja ja złapie, gdy ja biegnę z wózkiem za niespełna 3 latka. Córka jest przekroczą taka słodka łobuziara, z syna rośnie mały mężczyzna, który w tym wieku bardziej woli jechać z tatą na rower niż z mamą na plac zabaw, ale wieczorem to właśnie ja muszę mu poczytać do snu, nadal lubi się przytulić, choć przed chwila próbował coś naprawić z tatą. Czas leci i za jakiś czas będą koledzy ale mam nadzieję, że dobrze go wychowam i swoim zachowaniem da mi powód do dumy, i to wcale nie dyplomami tylko tym, że uniknie młodzieńczych kłopotów i będzie umiał podejmować właściwe decyzje, tak samo chce by córka wyrosła na mądra kobietę i wtedy napisze ci, że mam powód do dumy. Póki co urodzenie chłopca lub dziewczynki to żaden wyczyn, tylko los na loterii, dumni możemy być z tego jak te dzieci wychowany, bo tylko na to mamy wpływ.

Gość gość
13.37, pewnie corke traktujesz gorzej i ona na pewno to odczuwa.zal dziecka

Gość gość
Jakos tego nie odczulam, a mam syna i corke.