Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aparat słuchowy czy wzmacniacz słuchu?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie ostatnio gdzieś na reklamie widziałam urządzenie które nie nazywa się aparatem słuchowym a wzmacniaczem słuchu. Cena była bardzo atrakcyjna i zastanawiam się nad takim urządzeniem.

Gość gość
Nie ma sensu tego typu urządzenia kupować

Gość gość
Też się zgadzam z tym, że nie warto

Gość gość
A możecie jakoś odnieść się do swoich opinii?

Gość gość
są to po prostu tanie urządzenia bez żadnych certyfikatów które częściej powodują jeszcze większy dyskomfort niż przed ich założeniem. Szumy uszne, zniekształcenia dźwięku - nic generalnie z tego dobrego się nie uzyskuje.

Gość gość
No i warto wspomnieć, że nie da się ich dostosować do indywidualnych potrzeb. Po prostu są to urządzenia masowe i przez to też takie tanie a nie wpływają w żadne sposób na poprawienie jakości życia.

Gość gość
Polecam udać się na badanie słuchu jeżeli uważasz, że coś się dzieje niepokojącego. Zresztą salonu typu http://www.audiocentrum.com najpierw zrobią Ci badanie słuchu a dopiero później zaproponują odpowiedni aparat słuchowy. Nie ma sensu decydować się na wzmacniacz słuchu bo możesz sobie tylko większą krzywdę wyrządzić.

Gość gość
Wzmacniacze słuchu ze względu na swoją charakterystykę tylko mogą pogłębiać wadę słuchu. Nie polecam

Gość gość
Skusiłem się na niską cenę wzmacniacza słuchu i dziś śmiało mogę powiedzieć, że nie warto. Na drugi dzień zrezygnowałem z tego urządzenia. Lepiej wydać trochę więcej a zakupić profesjonalny aparat słuchowy.

Gość gość
Zdecydowanie aparat słuchowy. Jeszcze oczywiście zależy jaki najlepiej Ci będzie pasował ale wzmacniacz słuchu odradzam. Nawet nie jestem Ci wstanie wymienić pozytywnej opinii o wzmacniaczu słuchu bo po prostu jej nie ma.