Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogą być dwie matki chrzestne?

Polecane posty

Gość gość

Mamy dwie cudowne kobiety w rodzinie, jedna w mojej, druga w męża. Niestety jakbyśmy dobierali ojca to musielibyśmy wziąć 5 wodę po kisielu, którą widujemy raz na ruski rok i do tego nie za bardzo lubimy. Z matkami chrzestnymi widujemy się często i już tak zostanie, bo to bardzo bliska rodzina. Czy synek może mieć 2 matki chrzestne?

Gość gość
https://www.sosrodzice.pl/chrzestny-moze-byc-tylko-jeden/ poczytaj sobie tutaj bo jest fajnie opisane. My zastanawiamy się nad wyborem jednego chrzestnego. Przy pierwszym dziecku już mieliśmy problem a teraz przy drugim to jakaś masakra. U nas przy pierwszym to nie jest nikt z rodziny, teraz by padło na siostrę (wtedy nie miała odpowiedniego wieku) a po stronie męża nie mamy nikogo- mąż nie chce swoich braci bo widujemy się tylko z okazji świąt.

Gość gość
My mamy dużą rodzinę i dużo osób do wyboru, niestety, albo stety w tamtym pokoleniu rodziły się same dziewczyny no i jeden chłopak, tylko on przeszedł apostazję i nie może być chrzestnym, ale super wujek z niego. No i właśnie mamy do wyboru pełno kobiet, z którymi utrzymujemy kontakty, ewentualnie ich partnerzy, ale partner raz jest a raz nie ma. Chcemy mieć dwie osoby. Tylko nie wiem czy można...

Gość gość
Mi ksiądz mówił że nie można na chrzest brać dwóch osób tej samej płci. Tak może być na ślubie świadkowie

Gość gość
Nie można, i jest to jasno zapisane w prawie kościelnym.