Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o takich stronach, które mają niby pomóc?

Polecane posty

Gość gość

https://www.depresja.ws/ http://confessional.pl/ Znacie coś jeszcze?? Ostatnio nie mogę ze sobą wytrzymać. Cały czas ryczę mam mętlik w głwie. Nie chce iśc do psychiatry ani psychologa. Nawet nie wiem co mialabym powiedziec. Pomózcie,

Gość gość
No to jak nie chcesz isc, to siedź w kącie i rycz dalej.

Gość gość
Znajdź przyczynę, to sama się wyleczysz.

Gość gość
Siedź i rycz,depresja to coś więcej, a mętlik to pewnie miałaś od urodzenia

Gość gość
Nigdy nie byłam u psychologa nawet. teraz nie wiem, co się dzieje ze mna. Szukam rożnych możliwości.

Gość gość
Takie portale zrzeszaja ludzi chorych psychicznie i totalnych odmieńców. Liczysz ze tam ci pomoga??

Gość gość
Możesz spróbować z tymi stronami. ja bym wybrała confessional, bo na depresji to chyba faktycznie każdy z deprechą, a na conffesional rozni ludzie, nie tylko z deprecha ktorzy moga cie podniesc na duchu. Ale moim zdaniem portal zadna strona nie zastapia ci psychologa. To samo usłyszałabys od kazdego lekarza. Zbierz sie i idz po porade!!

Gość gość
Gościu z madrymi przemysleniami pokaz mi tam osobe ktora jest wg ciebie chora psychicznie?? Jestes psychiatra i prowadzisz terapie zdalna??

Gość gość
to tak jakby powiedziec ze tutaj siedza osoby psychiczne

Gość gość
Internet może być wskazówką, ale nie powinien być jedynym źródłem w walce z jakąkolwiek chorobą. Psychiatra może zapisać ci leki np. albo może powiedzieć ci 'pani sie nie kwalifikuje do leczenia farmakologicznego". Psycholog może podać ci adres grupy wsparcia, polecić jakąś właśnie stronę czy książkę. Wyjaśnić mechanizmy pracy ludzkiego umysłu.

Gość gość
O tym confessional juz gdzies slyszalam. Nie jest dostepna dla kazdego, wiem ze jest udostepniana przez pacjentow dla prowadzacych psychoterapie. Nie logowalam sie nie wiem co jest po zalogowaniu. A depresja.ws to strona o depresji ze zwykłym forum. jak potrzebujesz rad, wskazówek spoko, ale nie mys ze zastapi ci ktorasz leczenie

Gość gość
żadna strona marsz do lekarza

Gość gość
Pomoc,proszę, psychiatra, leki co to mieszają w głowie i nikt nie wie jak działają,, tyjesz po nich i 20 kg szybciutko, a potem coraz więcej, chodzisz otumaniona, resztę sobie dopowiedz, zbieraj kasę, bo lekarze tylko prywatnie, a ta chemia też kosztuje + apetyt, więcej kasy na żarcie, nowe ciuchy na grubasów i wgląd, który Dołuje , więc nowe miasto niejsze leki.Radxe nie wmawiać sobie depresji.

Gość gość
Moja droga niestety tylko psychiatra ci pomoże. Prywatnie koszt (przynajmniej u mnie) 80 zł co dwa m-ce + ok 50 zł leki. Nie otumaniają. Normalnie prowadzi się pojazd i pracuje. Po 3 tyg stajesz na nogi, ale leki ok 2 lat musisz brać. Depresja to choroba, którą trzeba wyleczyć . Co masz powiedzieć lekarzowi : prawdę. Dokładnie to co napisałaś tutaj i to wystarczy. K

Gość gość
Apetyt jest tylko przez ok pierwsze dwa m-ce, potem mija. Jak będziesz się pilnować to nie utyjesz. I gościu nie pisz bzdur. Nie leczona depresja prowadzi do tragedii . Chemia? A gdzie dziś nie masz chemii? Jednak jeśli na szali stawiasz swoje życie to minusy przyjmowania leku idą w zapomnienie. K

Gość gość
Gościu jeżeli ty po swoich lekach miałaś objawy takie jak piszesz to oznacza to jedno: źle dobrane leki. Dobry lekarz zapisze ci na początek pół tabletki z możliwie najmniejszej dawki i będzie monitorował jak działają. Zwiększy , albo zapisze inne gdyby efekty nie były zadowalające. K

Gość gość
Autorko napisz coś więcej o tym skąd ta depresja, co takiego się dzieje lub stało się w twoim życiu. Ile masz lat? K

Gość gość
Nie wiem skad ta depresja, nie wiem w ogole czy to depresja. Wczoraj byłam u psychologa, ale on odesłał mnie do psychoterapeuty który stwierdził, żebym przede wszystkim zaczeła pisac, notowac swoje mysli i uczucia nawet po zdaniu. Właśnie się zarejestrowałam wczoraj na tym confesional i zaczelam pisac. Na razie nic mi to nie daje zobacze jak bedzie dalej, byc moze trafie jeszcze do psychiatry po leki jak do przyszlego tg sie nie ogarne. Mam 24 lata, od tygodnia siedze na zwolnieniu, zaczelo się od zapalenia ucha a skonczylo na tym ze od tego siedzenia i myslenia dostaam takich schiz, ze nie umiem sie opamietac. Mysle ze zaraz umre, ubzduralam sobie koniec swiata. Wiem. Głupie i nie mam pojecia skad mi sie to wzielo. Kiedys mialam schize ze moje sie zlodzieja i ze ktos wejdzie mi do domu :(

Gość gość
miało byc przedwczoraj, wizyte mialam dzien po dniu. Chciałam dodac, że mam jeszcze rocznego syna, którego probuje wychowywac moja mama bo chłopak zostawił nas 4 miesiące temu:( ogolnie dół straszny

Gość gość
jaki masz tam nick?? jako kto piszesz?

Gość gość
moj profil jest oznaczony jako prywatny czy jakos tak tzn ze widzisz mnie ale nie widzisz moich wpisow bo widzi je tylko terapeuta, jestem ewelina

Oj :( biedna. Takie strony mogą trochę Ci ulżyć, ale nie wyleczą Cię z depresji. Pisanie o swoich smutkach nie wystarczy, trzeba jeszcze nauczyć się radzenia sobie z nimi. Polecam Ci techniki medytacji mindfulness i info o terapiu dialektyczno-behawioralnej z bloga emocje.pro.. no i higiena stylu życia, sen, żywienie, suplementacja witaminy d, spacery na słońcu, troszkę ruchu a jak nie będzie lepiej jak się trochę sobą zajmiesz, to do psychiatry. Wiem że leki wydają się straszne, jak coś co Cię zmieni nie wiadomo jak. Też tak miałam. Jeżeli chcesz coś wiedzieć więcej to chętnie opowiem polecę psychiatrę itp

Gość gość
Dziekuje na razie mam plan zeby ochlonac opisac swoja sytuacje zebym nie musiala wszystkiego mowic i licze na szybszy efekt terapi, lekow nie chce ale jak tak dalej bedzie wezme je bo szkoda mi mojej mamy i dziecka. Wiem ze takie strony nie lecza ale licze ze to pisanie mi pomoze. Naczytalam sie o autoterapi o dzienniku ze jak sie prowadzi to dziala jak autoterapia i dodatkowo zgadza sie ze mna pschoterapeuta. Zrobie wszystko zeby sie otrzasnac

Gość gość
przeeciez tam nie widac zebys cos pisala???!

Gość gość
nie widać zeby tam pisała bo ma konto prywatne O jezu czytajze ze zrozumieniem. Mnie się portal podoba i myslę ze na pewno nie zaszkodzi tam pisać