Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a ja mam 35 lat i ani kariery ani dziecka

Polecane posty

Gość gość
Postaraj się o adopcję, albo załóż rodzinę zastępczą. Dziecko może być gotowe. I zadaj sobie pytanie, po co ci ta kasa,można żyć skromniej i być wolnym. A można być bogatym niewolnikem systemu. Co lepsze?

Gość gość
Sęk w tym, że dziecko nie zawsze kocha matkę.

Gość gość
gość dziś Ale ona nie ma kasy. To jak ma adoptować dziecko?

Gość gość
po co jej kasa, wystarczy że będzie kochać i dbać. Kasa będzie z mopsu

Gość gość
rozejrzyj się za nową pracą, bo się wypalasz. życie masz jedno. Nie marnuj go w miejscu, gdzie nie jest Ci dobrze. Zadbaj o siebie, jeszcze znajdzie się ktoś dla Ciebie :)

Gość gość
Żeby adoptować dziecko trzeba mieć warunki finansowe i mieszkaniowe, nikt nie da dziecka, żeby gnieździło się z adopcyjną matką w wynajętej kawalerce. Poza tym żeby zająć się takim dzieckiem trzeba mieć czas, jak to zrobić, kiedy trzeba pracować?

Gość gość
po co dziecko www.youtube.com/watch?v=V1uNg_GeUsM

Gość gość
"lepiej byc smieciem w korpo za 3k netto niz za 2k netto w budzetowce kiedy w polowie miesiaca ledwie przedziesz " Lepiej za 2k netto w budzetowce niż za minimalną na hali produkcyjnej także nie narzekajcie.

Gość gość
"syf to te palanty, z ktorymi pracuje, jeden wiekszy cwaniak od drugiego, rzygac mi sie chce jak musze sie z nimi integrowac w pracy" Prawda, ale baby nie lepsze. Jak nie typ władczy to aktoreczki ze spalonego teatru jedna z drugą.

Gość gość
"Jedna z głupszych motywacji "chcę mieć dziecko żeby mnie ktoś kochał". Masz 16 lat czy co?! Najpierw wyrób w dobie poczucie wartości, bo skrzywdzisz dziecko takim myśleniem. A jak dziecko cię nie pokocha to co? Oddasz je? " No właśnie. Autorko owszem miłość tu tak ogólnie to jest i bywa wspaniale, ALE uważaj ze swymi wyobrażeniami, aby nie były one zbyt kryształowe, bo i tu prędzej czy później przychodzi moment kiedy rodzic się mniej lub bardziej się rozczarowuje ideą macierzyństwa. I tu nie chodzi o to CZY taki moment przyjdzie, ale KIEDY. Ogólnie to trzeba uważać, w sensie nastawiać się też na ciemniejsze strony tego, bo dziecko to nie anioł bez skazy tylko taki sam człowiek jak my razem ze swoimi słabościami i ludzkimi ułomnościami. Brutalne słowa ze strony dziecka potrafią paść nawet dużo szybciej niż w okresie dorastania, bo bywa, że już w wieku przedszkolnym.

Gość gość
"Zreszta prawda jest taka, ze facet wolny powyzej 30 lat to albo po rozwodzie ( czyli nie nadaje sie do zwiazku), albo niedorozwoj albo c***a. " Kochana. To, że jakiś facet jest żonaty i się nigdy nie rozwiódł to też nie oznacza, że się nadaje do małżeństwa. Często ludzie są ze sobą przez całe życie w ramach mniejszego, bo dobrze im znanego zła, ale też zła albo dlatego właśnie, że kobieta mając dzieci w pojedynkę nie poradziłaby sobie finansowo. Alimenty to często psie pieniądze.

Gość gość
"W zyciu mi nie wyszło, mam kiepską sytuację zawodową, brak mi poczucia własnej wartości, wpadam powoli w deprechę. Walnę sobie dziecko, to będzie miał mnie kto kochać, w końcu dziecko zawsze matkę kocha! Co z tego, że będziemy klepać biedę, co z tego, że dziecko będzie musiało wytrzymywać z taką matką. Liczę się tylko i moje potrzeby. Dziecko to tylko narzędzie do tego, żeby zrobić sobie dobrze. I niech ktoś mi powie, że dzieci nie rodzi się z czystego egoizmu. " Wiesz. Egoizm to pojęcie o wielu twarzach i rozumieniach. Dla jednego macierzyństwo to egoizm a dla drugiego decyzja o bezdzietności jest egoizmem. Można o tym dyskutować godzinami i nigdy nie znajdziesz teorii absolutnej bo tak naprawdę to powiedz mi kto w życiu nie jest egoistą ? Kto ? Nie ma takiego człowieka. Zresztą przeżycie bez egoizmu przynajmniej tego elementarnego nie byłoby możliwe. A co do decyzji o dziecku, aby rodzica kochało to nie jest cała prawda. Rodzic decyduje się na dziecko aby je też kochać i mu tą miłość okazywać, a nie tylko czekać aby dziecko rodzica kochało.

Gość gość
"A miała nas czworo. Mam dwójkę dzieci i jestem w trzeciej ciąży, i dla mnie dzieci to dar, a nie maszynki do kochania. x Maszynki do kochania? WTF? " Laska chciała przymądrzyć, ale przekombinowała i wyszło masło maślane :D Dobrze, że nie jest moją matką, bo jakbym słyszała od swojej takie "mądrości" to prędzej czy później bym zgłupiała.

Gość gość
Podchodzicie do życia zbyt zadaniowo - a rodzina to nie praca, nie da się jej rozplanować, nie da się uwarunkować rozsądnymi przesłankami. Tak jak nie wybieracie sobie męża z castingu, nie wypisujecie wad i zalet własne matki by stwierdzić czy ją kochacie, nie robicie wykresu żeby wybrać najlepszą przyjaciółkę (a to wszystko poważne decyzje) - tak samo nie da się rozsądnie zaplanować prokreacji. To nie jest zadanie do wykonania tylko decyzja emocjonalna (siłą rzeczy egoistyczna).

Gość gość
Nie mam kokosow ale jestem szczęśliwa z miloscią mego życia i córka a tego żadne pieniądze mi nie zastąpią,żal mi was

Gość gość
dajcie spokój, ten temat zalozyla jakas sfrustrowana pisda, co zaciazyla w wieku 20 lat i siedzi na pieterku u rodziców.

Gość gość
Autorko przede wszystkim: - pokochaj siebie - nie rób nic na siłę, kto wie, może się zakochasz w przyszłym roku w jakimś fajnym facecie i potem sprawy się same potoczą - zmień pracę, nie wyobrażam sobie, aby całe życie pracować w znienawidzonej pracy - podróżuj jak najwięcej, poznawaj nowych ludzi, kulturę - adpotuj psa, kota, kup rybki - znajdź hobby (bieganie, jazda konna, co tam tylko chcesz, skok ze spadochronu) - bądź szczęśliwa sama ze sobą a potem wszystko się samo ułoży, tylko musisz chcieć, narazie to jesteś zła na cały świat, bo tak Ci się życie potoczyło, sfrustowana brakiem dziecka, zmień swoje nastawienie

Gość gość
A ja mam 31 lat i w żadnym związku nigdy nie byłam, żaden facet się na poważnie mną nigdy nie zainteresował. Mieszkam sama z kotem, zarabiam 1700 zł i wiem, że raczej też nigdy nie zostanę mamą. Przestałam się łudzić, że któryś mnie zechce. Żyję pełnią życia, jestem szczęśliwa to co mam. Dużo podróżuję, uśmiecham się do ludzi, pomagam w potrzebie. I to się liczy w życiu. Żyć w zgodzie ze sobą. A miłość? Raz jest a raz nie ma.

Gość gość
gość dziś Wiesz, decydując się na bezdzietność, konsekwencję swojego egoizmu ponosisz tylko i wyłacznie Ty. Do zaspokojenia swojej egoistycznej potrzeby rozmnożenia się, wykorzystujesz inną osobę. Osobę, która nie ma nic do powiedzenia czy chce być wykorzystana czy nie. I ta osoba, przez najbliże lata będzie całkowicie od Ciebie zależna i niewiele będzie mogła z tym zrobić. Egoizm egoizmowi nie równy. Można z egoistycznych pobudek odebrać lub dać komuś zycie, a można zamknąć się w domu i z niego nie wychodzić lub zjeść dobre ciastko i się nie podzielić...