Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dług byłej dziewczyny

Polecane posty

Gość gość

Witam, ponad 4 miesiące temu rozstałem się z dziewczyną, oboje mamy po 25 lat. Problem polega na tym, że w stosunku do mnie miała zobowiązanie finansowe w kwocie ok 700zł. Już wczesniej był poruszany temat zwrotu tych pieniędzy wiec jakis czas po rozstaniu spytalem sie co zamierza z tym zrobić. Najpierw wgl nie odczytywała wiadomości a potem wygrażała się ze mnie zablokuje. W końcu stwierdziła że odda mi po wypłacie lub po zwrocie z pita. To było w lutym, minelo juz kilka wypłat, zwroty z pitu też już prawie każdy otrzymał. Sprawa była cicho przez kolejne 2 miesiace i napisala na poczatku czerwca ze do konca miesiaca mi odda i co? Juz jest koniec miesiaca i ja wiem ze jutro nie bede mial tych pieniedzy. Nie chce mowic co o niej sądze i mysle bo brakuje slow i niżej juz upasc chyba nie mozna, ale jakbyście sprobowali odzyskać tą kase. Od razu mowie ze wyjechala do swojego domu rodzinnego ( Kilkaset km ode mnie)

Gość gość
O ile nie masz dowodu to w sumie możesz zapomnieć. Próbuj dalej ją męczyć o te pieniądze, ale pewnie przepadły :/

Gość gość
Powiedz, że pójdziesz z tym do sądu. Masz dowód w postaci esemesów, napisz jej żeby ci wpłaciła na konto.

Gość gość
fajnie jest www.youtube.com/watch?v=V1uNg_GeUsM

Gość gość
Wie że jesteś frajerem i nic nie zrobisz

Gość gość
Ja bym ci nie oddała już kasy zapomnij frajerze :)

Gość gość
Wyslij jej poleconym i mailem przesadowe wezwanie do zaplaty (wzor w necie, daj jej miesiac na 1 rate i mc na druga) odczekaj kilka dni i napisz, ze masz dowody w postaci SMS ze jest winna Ci kase i wyslales wezwanie do zaplaty, a to i kwotowo podpada pod paragraf i mozesz zglosic zaplanowane oszustwo, a to scigaja za darmo z urzedu

Gość gość
10:04-a ja na miejscu twojego faceta wybil bym ci dwie jedynki i skopal jak psa(oczywiscie nie osobiscie bo alibi musi byc) przynioslabys mi forse w szparze po brakujacych zebach na kolanach,o czym moglabys byc pewna na 99%,ten brakujacy procent to niedaj Boze gdybys umarla np wypadek samochodowy itp to wtedy wiadomo ze nie ma jak odzyskac. Oddalabys i to w kwocie powiekszonej o 100%,a w razie zgloszenia tego zajscia to po prostu zniknelabys z swojego miasta w ciagu kilku chwil i odpracowywalabys (domyslec sie łatwo) do konca aż zostalabys wyeksploatowana na maxa,wtedy takie goowno nie nadajace sie do niczego po prostu bym wrzucil jak zbedną rzecz i uznalbym ze dlug zostal w pelni splacony. Tyle w temacie

Gość gość
10:04- Ps. bo oczywiste jest ze jesli chcesz zagrywac jak cwaniak facet to bedziesz traktowana jak męzczyzna i to bez taryfy ulgowej.

Gość gość
Daj sobie spokój. Bądź honorowy a to że kasy Ci nie odda świadczy o tym że tyle byla warta: 700 zł.

Gość gość
11:13 co za patologia...

Gość gość
za każdy miesiąc opóźnienia powinien jej wybijać po zębie albo ucinać palca, w najlepszym razie powinna dostać z pięści nie liścia w ryj

Gość gość
10:13 mialo byc

Gość gość
Stary zapomnij o kasie, tyle będzie cię kosztować nauczka na przyszłość, pomysl że mogło być gorzej.

Gość gość
10.13 tak samo traktujecie gościa, który umówi się z "byłą" jednego z was bez jego pozwolenia?

Gość gość
Nie jestem matwrialistka . Ale odpuść trochę honoru co ? Bo latanie za kasa jest trochę uwlaczajace dla faceta. Druga rzecz to ze ona sama powinna wpaść na to i Ci oddać . Oboje nie macie honoru za grosz

Gość gość
Uczciwy człowiek oddaje pożyczoną kasę, 700 to sporo

Gość gość
700 co to jest?? Naprawdę nie możesz tego przeżyć? Ile zarabiasz? Chyba nie za dużo, jak masz problem z odpuszczeniem takiej śmiesznej kwoty. Ja rozumiem jakby była dłużna chociaż 7 tysięcy.

Gość gość
Nie masz honoru skoro chcesz żeby byla dziewczyna, która jednak iles tam czasu znosiła twoje towarzystwo i dawała ci doopy, oddala ci kasę. Dla mnie jesteś zalosnym doopkiem.

Gość gość
10:34- to ty zamilcz koński zwisie skoro nie masz nic ciekawszego do powiedzenia 10:59-patologia powiadasz?zapewne w twoim otoczeniu nie ma czegos takiego jak pojecie honoru nieprawdaż?kojarzysz mi sie z towarzystwem melancholikow w ktorym gdy jeden drugiemu pierdnie w nos to poszkodowany sie zarumieni i odejdzie z placzem bo śmierdzi..typowe doopki w krawatach i wyglancowanych ciżemkach.. 11:39-Nie,nie jestem chlopcem w dresiku by szukac zaczepki i wtrącać sie w cudze życie.Skoro zakonczylismy zwiazek to chocby spotykała sie z najwiekszą osiedlową pisdą to nic mi do tego,krzyzyk na droge i życzenia najlepszego. 13:09- ty jestes najlepszy w swoim komencie wiec poswiece ci odrobine wiecej czasu. 22lata temu pozyczylem pieniadze od pewnych ludzi,chcialem za wszelką cene otworzyc wlasny biznes. Odsetki byly spore bo 40% od calosci kwoty. Kiedy oddawalem ostatnią rate na moich oczach przyszedl skulony gosciu z kłudką na jajkach (to nie bajka ani zaden fake) przyniosl to co mial oddac ale nie potrafil wywiazac sie z danego slowa czyli okazal brak szacunku co w finale oznaczalo ze nie jest czlowiekiem honoru,honoru o ktorym ty cos tam ględziłeś/aś. Gdy oddalem wszystko podziekowali mi i polecili sie na przyszlosc oferujac tym razem 20% z racji iz jestem rzetelny,slowny,a oddawalem ZAWSZE z wyprzedzeniem dnia a nawet dwoch ( nie wspomne ze potem sie skumplowalismy) bylo sporo akcji gdzie podobne sytuacje mialy miejsce bo ludzie zapominali co znaczy dane slowo i co oznacza HONOR. Powracajac do twojego wpisu-po pierwsze dlug musi zostac zwrocony,po drugie teoj argument ze jakoby sypiala z nim i musiala znosic jego towarzystwo moze swiadczyc tylko o jednym-na stowe jestes kobietą. Lecz jestes typem kobiety ktora powinna na dzien dobry dostawac regularny wpier/dol bo inaczej do twojej feministycznej pustej kapusty nie dojdzie nic. To do cholery facet ma placic za to ze sucz łaskawie mu towarzyszyla? Czyli w odczuciu moim jest nikim innym jak dziwą skoro facet ma za to ponosic finansowe kary!. Miala obowiazek na poczatku go pionformowac ze chce za spotkania hajs...ciekawe czy poszkodowany zgodzilby sie na taki uklad,podejzewam ze wykurw/iłby ją za drzwi szybciej niż by mrugneła okiem..To jest kradzież ty pusta zakompleksiona marionetko systemu półmuzgów,skoro dopuscila sie kradzieży to zboczyla z kierunku prostej drogi,dlatego niebezpieczenstwa powinny na nią czychać czego jej życze z calego serca i innym podobnym do niej. I nie istotne czy jest to 5zł czy 50.000zl.oddac nalezy kazdą pozyczoną sume,bo przez takie szmaty jak ona facet straci zaufanie i w przyszlosci ktos moze byc naprawde w potrzebie i wtedy zero z pozyczki bo facet na zimne bedzie juz dmuchal. Zrozumialas nadufana poczwaro na czym polega rzetelnosc i dane słowo?mam nadzieje

Gość gość
"kochajmy sie jak bracia, liczmy sie jak zydzi" - troche zawialo antysemityzmem, jednak zasada sie sprawdza w zyciu. inna sprawa ze ktos z WLASNEJ woli moze cos komus dac/zainwestowac fundusze z gory zaznaczajac ze nie jest to pozyczka a darowizna. ale tak w przypadku autora nie bylo. 700 zl piechota nie chodzi, nawet jesli ktos zarabia 7000 netto na reke to jest calkiem niezla suma. wyzierajace d****arstwo z wiekszosci kobiecych postow mozna odbierac tylko jako upadlosc obyczajow, zawsze uwazalem ze kobiece pojecie "honoru" jest bledne, ale po lekturze powyzszych stwierdzic moge z cala odpowiedzialnoscia, ze jest rownie ku..ewskie, jak reszta wyznawanych przez wiekszosc "swiatopogladow", na zasadzie "kali nie oddac - dobrze, kaliemu dac - dobrze, kali musiec oddawac co ukradl - kali byc ofiara". i sie dziwia takie indywidua, ze mezczyzni nie cha z nimi w zadne "zwiazki" wchodzic, po co wiazac sie z osobami o mentalnosci d****** najczesciej zreszta taniej d****i?

Gość gość1123
Od zadnej kobiety po rozstaniu nie odzyskasz NICZEGO. Zaden z moich kumpli po zakonczeniu zwiazku nie odzyskal swoich rzeczy czy pieniedzy

Gość gość
a HONOROWE byloby oddac i zakonczyc znajomosc na zero. ale to baby krzycza najglosniej, zeby odpuscic zlodziejstwo. rownoczesnie to baby oskarzaja innych o materializm. no albo oddawajcie co nie wasze i materialistkami wszedzie szukajacymi jakiegos zysku nie badzcie, albo przestancie obwiniac innych o wasz materializm. nie mozna miec ciastka i zjesc ciastka.

Gość gość
niektorzy z Was lubia takie toksyczne kobitki :D 🖐️ o kasie zapomnij :)

Gość gość
16:46 te „kali musiec oddawac,czy „kali byc ofiara” domniemam że wać pan pijesz do mojego obszernego komentarza umiejscowionego tuz powyjzej szanownej i pelnej pomyslow glowy wać czyż nie? A co ty szanowny kolego bys zrobil na miejscu autora? Bo jak narazie to obdazyles kazdy wpis krytyką i ukąśliwościami w stylu makumby pomimo iz nie zauwazylem tym razem jakiegos rażącego w oczy analfabettzmu piśmienniczego naszych gosci. W jaki sposob gwiazdo ty moja rozwiazalbys ten problem heee? Adwokat?Milicja?A może program Uwaga lub Truuudne Sprawyyy? No podsuń nam nowe spojrzenie i swoj pogląd,ale bez filozofowania tylko konkretnie i bez krępacji,po prostu fil fri.. nawet jesli mialo by byc to w stylu „dorwałbym dluzniczke,postawilbym lustro na przeciw jej twarzy i chlapnąlbym WC Pickerem w gały suce by moja twarz byla ostatnią rzeczą jaką widziała na wlasne oczy” no dawaj mądralo Warszawski.. Dla mnie czarne jest czarne a nie tęczowe. Jestem wbrew temu co sobie myslisz dzwntelmenem czy to w zyciu czy w biznesie i uwierz mi na slowo ze malo jest uczciwych ludzi jak ja,ale gdy ktos mnie oszuka lub nawet podejmie probe to uzywam wszelkich sposobow by zniszczyc takiego gagatka. Jednemu sie udalo i uciekl za granice,ale juz do mnie sygnaly dochodzą ze w wkrotce ma sie zjawic w pl na krotki urlop,myslisz ze jak go drapne to wrecze mu bukiet roz na przywitanie? Otoz TAK! Tak wlasnie uczynie,po czym bedzie klęczał i łodyżke z kolcami kawalek po kawałku bedzie żarł (płatki zostaną nie naruszone,lubie platki róż,dodam sobie je do jacuzzi z żonką) na dodatek straci wszystko,zostanie z golym tylkiem odda mi wszystko tym razem kwota przekroczy jego najsmielsze oczekiwania.

Gość Heniekhenryk2233
Odpowiedź znajdziesz w poradniku https://pozyczkolog.pl/pl/za-dlugi-do-wiezienia-aspekty-prawne-zadluzenia Niespłacone długi z chwilówek, telefony ponaglające, wizyty windykatorów i komorników powodują u zadłużonego ogromny stres. Tym bardziej , że w naszym społeczeństwie panuje ogólne przekonanie, że za niespłacone zobowiązania można trafić do więzienia. Prawda jest jednak trochę inna. Wedle obecnie obowiązującego prawa, nie można trafić za kratki bezpośrednio z powodu niespłaconych długów. Jednak są takie sytuacje, pośrednio związane z długami, które mogą do tego doprowadzić.