Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meleth

Dziwna postac w lesie

Polecane posty

Gość Noga445566
Gość 19:46 Fajny troll. To nie jest straszne zdjęcie tylko jakiś babochłop

Gość gość
21:26 nie uwazam zeby byl to troll.Przyjzyj sie dokladnie w miejsce tam gdzie facet ma swoje hmmm klejnoty?,wyraznie widac ze cos tam jest!

Gość gość
Trole, elfy, gnomy, wróżki i rusałki podobno istnieją. Np te ostatnie wg starych ksiąg przybierają postać pięknych, młodych panien, czasami tak młodych jak dzieci, podczas gdy tak naprawdę mają setki lat. Prawdopodobnie posiadają błony pomiędzy palcami rąk i stóp, tak są opisywane... Z tego co jeszcze opowiadała mi babcia, a jej jej babcia, to że gdy rusałka zostanie zobaczona przez mężczyznę, zgodnie z folklorem jej uroda jest tak wielka, że mężczyzna zapragnie natychmiast ją złapać. Rusałki śmiertelnie obawiają się złapania jak i słońca. Jeśli komuś uda się je złapać lub choćby najmniejszy promyk słońca ich dotknie, legendy mówią, że umrą a następnie zmienią w kałużę. Podobno jednocześnie uwielbiają kąpiele w świetle księżyca. Niektóre źródła podają, że używają światła księżyca jako pożywienia. Także ja bym nie lekceważyła podobnych postaci.

Gość gość
Ja wierzę, że głęboko w lesie, nocami, mogą dziać się dziwne rzeczy. I nikt mi nie powie, że nie...

Gość gość
22:20 ja zlapalem dzis w nocy swoją rusałke za cycek przez sen tak mocno że aż krzykła i juz nie mogła zasnąć po przebudzeniu. Bedzie dzis caly dzien zmierzła jak osa (znam ją już na tyle) czyli jest na 100 rusałką tylko zmodyfikowaną bo uwielbia słonce i nie kąpie się w promieniach księżyca tylko pod prysznicem

Gość Meleth
To w takim razie Mari jest jakąś leśną rusałką.. Koleżanka mi mówiła, ze widziala jakies dziecko z calymi czarnymi oczami i później cały czas miala pechy..

Gość Meleth
Gość 22.20 O ile pamiętam, miala ona jakies dziwne palce. Mozliwe ze miala jakies blony tam o.O

Gość gość
Też się skłaniam, że mogła być to rusałka ich jest tyle rodzai, że ciężko zliczyć. Są rusałki wodne, wietrzne, które robią różne pstoty i psikusy, są one tzw dziećmi lasu jak wiadomo wszystkie mają od 2 do 5 stóp wysokości. Zastanawiające jednak jest, jakim cudem ty ją ujrzałaś, skoro one bardzo uważają, aby zostać niezauważone ?

Gość Meleth
Gość 10:05 Dziwne.. Moze po prostu nie udalo jej się schować? W środę jadę do dziadków, tam jest ten lasek to spróbuję zrobić jakieś zdjęcia, moze cos się załapie

Gość gość
Zrob, ale uważaj na siebie

Gość Meleth
Gość 12:29 Dzięki za troskę, ale chyba mnie nic nie zje ;D