Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja 32 lata, on 42. Za późno na pierwsze dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Jak myślicie? Czy mamy jeszcze szansę?

Gość gość
Nie za pozno.wydaje sie idealnie.ale zalezy od Waszego stanu zdrowia.powodzenia!

Gość gość
Moja ciotka z wujkiem poznali się w tym wieku, a dziecko spłodzili mając jeszcze 5 lat więcej :D dziecko jest zdrowe i kochane :D dacie rade!!!!

Gość gość
Jesteście w super wieku, ale zaraz się zlezie patola, ktora juz bawi nastolatka i będzie wam wmawiać, że dziecko trzeba urodzić przed 20tką :D

Gość gość
mam 32 lata, rodzę za 2 miesiące. ;) pierwsze!

Gość gość
Skoro miesiączkujesz to nie jest za późno.

Gość gość
My 39 i 40, zaszliśmy naturalnie w pierwszym cyklu, mimo że miałam obawy, że to potrwa długo. Dziecko urodziło się zdrowe i na razie dajemy radę, ale nie wiem czy zdecydujemy się na następne. Ciąża bardzo mnie stresowała, a godzenie pracy z wychowaniem (byłam tylko 6 miesięcy na urlopie) jest trudne, także finansowo. Nie jesteście za starzy na dziecko. Moja koleżanka ma 42 lata i właśnie zaczęła starać się o pierwsze dziecko że swoim 51letnim narzeczonym ;)

Gość gość
Ja mam 32 i polroczniaka w domu, co prawda to drugie ale moze za dwa lata pomysle o trzecim

Gość gość
A nie uważacie że to egoistyczne? Dziecko się krócej nacieszy rodzicami, dziadkami... Będzie miec 20 lat a tata 60 letni dziadziuś.

Gość gość
O ! U nas bylo identycznieo

Gość gość
22:06 aleś ty głupia:o

Gość gość
22:06 no i spoko, tata 60-letni FACET a nie dziadziuś. Dziadziuś to po 70tce co najmniej. Dziecko i tak będzie już pełnoletnie, samodzielne, to facet sobie odżyje :D

Gość gość
I nie mówiłam że zlezie się patola rodząca za młodu :/ 32 lata to super wiek

Gość gość
To właśnie odpowiedni wiek na dziecko.

Gość gość
Tez mysle ze to idealny wiek.

Gość gość
To dobry wiek.

Gość gość
Nie, nie jestem patolą rodzącą "za młodu" (29 pierwsze dziecko). Mój komentarz był nie tyle o rodzących w wieku 30-35 co o tych po 40. Po prostu uważam, że mając dziecko późno coś mu się odbiera. Nie chciałabym żeby moje dziecko szybko straciło rodziców czy musiało w młodym wieku patrzeć na ich niedołężność i starość. 30 czy 30 parę jest ok, ale nikt mi nie powie że widok 40 letniego (i więcej) rodzica z niemowlakiem jest taki normalny i że to idealny wiek. Do tego dużo większe ryzyko różnych chorób u dziecka, sama natura podpowiada że to nie jest dobry wiek - statystyka tu jest nieublagana. Jeżeli ktoś chce nieograniczenie korzystać z życia, podróżować, imprezowac, robić karierę itp i nie chce mieć dzieci - spoko. Ale niech nie budzi się nagle taki po 40 z instynktem.

Gość gość
Od kiedy wiek jest gwarancją szczęśliwej rodziny? Wystarczy że komuś cegla na łeb spadnie i pożegną się z tym światem w wieku 30 lat a ktos inny będzie żył do 90... 32 lata to odpowiedni wiek wiec jeśli chcecie to o dzieła :)

Gość gość
Ja mam 30 lat, Maz 39. I ani teraz, ani później dzieci miec nie chcemy. Ale gdybysmy chcieli, to bysmy sie starali.