Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie bierzcie psow ze schroniska

Polecane posty

Gość gość
dziś x Zabolało, co? Znaczy, że celnie było. Myślisz, że Twoje mega rodowodowe psy są zawsze i w 100% przewidywalne i zdrowe? I jeszcze wciskasz to innym ludziom, którzy nigdy psa nie mieli? xxxxxx Chyba ciebie coś zabolało właścicielko stukniętego kundla z niekontrolowanego chowu wsobnego. Ja napisałam to co wiem o inbredzie i nic ludziom nie wciskam, bo już od dawna nie hoduję, ale mam jeszcze starego inbreda w domu. Pies ma 12 lat i jest w świetnej formie, utytułowany ojciec wielu Championów. Nie mieszkam z nim w gabinecie weterynaryjnym tak, jak ty ze swoim kundlem zdechlakiem. I kto tu ludziom wciska badziew? :D

Gość gość
"produkcji byle jakich szczeniaków" x Podaj jeszcze nazwę swojej hodowli, żeby ludzie mogli omijać z daleka takiego "pasjonata"... "Tylko doświadczeni hodowcy stosuję inbred i dlatego maja piękne, zdrowe psy, bo utrwalają to co najlepsze" x Wiesz ile osób tutaj pisze? Naprawdę myślisz, że nikt nie zetknął się nigdy z zakupionym psem z "super hodowli" pod wystawy? Niektórzy tak bardzo "kochają" swoje pupile, że jak się okazało, że młoda wystawowa suka okazała się bezpłodna, to migiem szukali właściciela dla niej, bo dochodowa nie będzie...

Gość gość
Prawdziwy hodowca nigdy nie powie nic złego o zwierzetach w ogole, bo jest pasjonatem. Ty jestes typem dla ktorego zwierzeta to tylko maszynka do zarabiania pieniedzy, mozna sie tylko domyslac w jakich warunkach odbywa sie ta hodowla xxxxxx Prawdziwy miłośnik zwierząt nie powie nic złego o zwierzętach. Moja hodowla była w domu, a twój burek mieszka w dziurawej budzie i biega po wsi, gdy ty siedzisz całymi dniami w necie i szczekasz na doświadczonych hodowców od których powinnaś się uczyć amebo.

Gość gość
dziś x Szklaną kulę jeszcze kup i biznes nowy otwórz, bo się marnujesz z takimi zdolnościami...

Gość gość
dziś Szklana kula to dla ciebie materiał na biznes żałosna właścicielko stukniętego kundla z niekontrolowanego chowu wsobnego w Pcimciu Dolnym :D

Gość gość
Ja p*****le, co qy debile tu odjaniepawlacie to głowa mała xD

Gość gość
Niektórzy tak bardzo "kochają" swoje pupile, że jak się okazało, że młoda wystawowa suka okazała się bezpłodna, to migiem szukali właściciela dla niej, bo dochodowa nie będzie.. xxxxxxx Młoda suka i bezpłodna? Tak to się właśnie kończy, gdy się produkuje popierdółki dla kasy.

Gość gość
a wystawowe to teraz wszyscy sprzedają tylko, że te psy się nadają do wystawienia, ale za drzwi, na wycieraczkę - tak jak zrobili właściciele bezpłodnej, młodej suki. Każde skojarzenie psów musi być mocno przemyślane, a szczeniaki z takiego skojarzenia powinny być lepsze od rodziców, albo w najgorszym przypadku takie jak rodzice. Nigdy gorsze od rodziców, bo wtedy to jest produkcja, a nie hodowla.

Gość gość
gość wczoraj Równie dobrze można powiedzieć nie bierzcie dzieci z domów dziecka x No popatrz. A jak napisałam niedawno, że człowiek, to zwierzę, to po mnie pojechano, że chyba ty, bo ja mam rozum. xx gość dziś To jest tylko zwierze z instynktami. x Właśnie. i dlatego nie mam i raczej nigdy mieć psa nie będę.

Gość gość
Mogą ale nie muszą

Gość gość
11:14 Tepa strzało, moj burek mieszka w dużym domu i śpi w łóżku.ktos tu mowil o pomocy ludziom a nie zwierzetom; owszem ale jak pomysle ze wyrosnie taka dzicz jak autorka to wole kochane,wdzieczne kundelki Uciekam z tego tematu bo trąca jadem,szkoda tego pieknego dnia

Gość gość
11:14 Tepa strzało, moj burek mieszka w dużym domu i śpi w łóżku.ktos tu mowil o pomocy ludziom a nie zwierzetom; owszem ale jak pomysle ze wyrosnie taka dzicz jak autorka to wole kochane,wdzieczne kundelki Uciekam z tego tematu bo trąca jadem,szkoda tego pieknego dnia xxxxxxx Tępa strzała to jesteś ty, pewnie z niekontrolowanego, wiejskiego chowu wsobnego tak samo, jak i twój burek. :D Uciekaj gonić burka po wsi, żeby nie naprodukował kolejnych, niechcianych psich psycholi

Gość gość
Tepa strzało, moj burek mieszka w dużym domu i śpi w łóżku x Tępa strzało nie stać cię na legowisko dla psa? Ha ha

Gość gość
dziś x A najlepsze, że pani ze "zdolnościami" jasnowidzenia myśli, że tych kilka wiadomości pochodziło od jednej osoby, bo do głowy jej nie przyszło, że ktoś jeszcze może mieć odmienne zdanie :) Również opuszczam wątek, żeby mój KOT się agresją nie zaraził :)

Gość gość
Znów się rozdwoiłaś? :D:D:D

Gość gość
Każde skojarzenie psów musi być mocno przemyślane, a szczeniaki z takiego skojarzenia powinny być lepsze od rodziców, albo w najgorszym przypadku takie jak rodzice. Nigdy gorsze od rodziców, bo wtedy to jest produkcja, a nie hodowla. x zgadza się. to co teraz hodują woła o pomstę do nieba. yorkom, shih tzu i innym długowłosym włos nie rośnie, buldogi i mopsy z coraz dłuższymi ryjkami, albo długie jak jamniki, sznaucery prawie niczym się nie różnią od pinczerów, masakra

Gość gość
https://zapodaj.net/d33bfd912eff7.png.html Nie badzmy obojetni na przemoc. W sprawie okolicznosci zostaly juz wyjasnione. Dzieci nie dokuczaly psu, nie zwracaly uwagi. Pamietajmy, ze to 8 miesieczne dziecko, a nie 8 letnie.

Gość gość
Co do dzieci z domu dziecka, wiesz kim byli rodzice? Może mieli choroby psychiczne? Owszem, dziecko nie rzuci się z zębami, choć są takie co gryzą. Są dzieci trudne, większość z nich ma skrzywioną psychikę przez to co przeszły i co? Nie ma ryzyka? Zawsze jest, ale z tym trzeba się liczyć. Małe dzieci jak i nastolatki z domów dziecka są tak samo nieprzewidywalne jak psy ze schroniska. Żeby zajmować się jednymi i drugimi trzeba mieć rozum i z niego korzystać. A skąd szczeniaki w schroniskach? Ludzie wyrzucają albo same młode albo sukę z młodymi, proste. Zapewniam cię, że żadne schronisko nie rozmnaża, pomijając jakieś wyjątki dla kasy. To że jest tyle bezpańskich psów to wina ludzi, bo są nieodpowiedzialnymi dupkami. I zawsze twierdziłam, że ludzie to też zwierzęta. Wg mnie, niestety najgorszy gatunek jaki chodzi po ziemi.

Gość gość
Jeszcze trochę i większość ras będzie przypominać burki schroniskowe. :D No ale inbred jest bee. Teraz to już nie ma z czego robić inbredu, bo zostaną utrwalone tylko same wady. Ten kto wcześniej inbredował ma ładne psy i o dziwo suki rodzą liczne mioty.

Gość gość
Ta Martyna Sz prowadzi lincz publiczny na 8 miesiecznym dziecku ?

Gość gość
Znam hodowcę, który się bał inbredu jak ognia. Sukę importował za kupę forsy z jednego kraju, a psa z drugiego kraju, żeby tylko nic mu się nie powtórzyło w rodowodzie. No i co się urodziło w pierwszym miocie? Prawie, ze kundle z długimi ryjkami, a miały być płaskie, jak u mamusi i tatusia. Prze rok te szczeniaki sprzedawał i do tej pory sprzedać nie może mimo to, że już za pół darmo rozdaje, no i hodowlę likwiduje po pierwszym miocie.

Gość gość
bo hodować psy trzeba umieć a jak ktoś nie umie to niech hoduje marchewkę albo kalafior

Gość gość
Ale jestes tepa dzida ze zakladasz takie tematy. Przypuszczam ze nigdy nie mialas zwierzaka ze schroniska, ja owszem i wiem ze nigdy nie wzielabym psa z hodowli mając swiadomosc ile samotniakow czeka na dom! Nie zapominajmy ze te biedne zwierzaki to "dzieło" nas, wspanialych ludzi X Moja teść 2 miesiące temu wziął psa ze schroniska. Pierwszego dnia pies ugryzl go w rękę. Pies tego samego dnia wrócił do schroniska. Dlaczego? Bo u tesciow czasami bywają małe dzieci. Ja mam psa, nie z hodowli, zwykłego kundelka, ale od szczeniaka jest z nami. W życiu nie wzielabym dorosłego psa ani że schroniska ani z znikąd.

Gość gość
Od czasu do czasu trzeba zrobić inbred, ale z najlepszych psów i własnie po to, aby utrwalić to co najlepsze w rasie. Później jak kryjesz takim inbredem nawet słabą eksterierowo sukę, to zinbredowany reproduktor i tak przebije niedoskonałości suki, i szczeniaki wychodzą ładne.

Gość gość
najlepsze konie wyścigowe pochodzą właśnie z silnego inbredu więc nijak ma się to do kalectwa chorób czy bezpłodności bo zapłodnienie takim koniem kosztuje fortunę a źrebak po takim koniu to złote jajo

Gość gość
Rozmnazanie potworow, bo ijaczej tych psow nazwac nie mozna kojarzy mi sie z jurrasic park

Gość gość
No ale jak się inbredują samopas wiejskie burki na wsi, to nic dziwnego, że zdechlaki wychodzą z takich skojarzeń :D a później jedna wieśniara z drugą wrzeszczą, że kazirodztwo u psów jest ZUE :D