Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniazŁodzi

Problem z brzuszkiem u niemowlaka

Polecane posty

Gość AniazŁodzi

Witam.Karmię synka od 4 tygodnia życia nutramigenem (po kilku krostkach na buzi lekarz stwierdził u niego skazę białkową i nietolerancję laktozy,chociaż mi bardziej wyglądały na potówki).Wcześniej karmiłam bebiko.Obecnie ma 8 tygodni.Od ok 3 tygodni mały cierpi na zaparcia,wcześniej robił kupkę 3 - 4 x dziennie bez problemu,żółtą.Płacze,pręży się,nie może zrobić kupki.Robi płacząc 1x na 2 - 3 dni.Jest ona zielona i zbita.Gazy oddaje bez problemu.Pediatra mówi,że to przez nierozwinięty układ pokarmowy i powinno minąć ok 3 - 4 miesiąca.Co robić?Czy to mleko może mu szkodzić?

Gość AniazŁodzi
Dodam,że przez tydzień karmiłam piersią,nie piłam żadnych produktów mlecznych i już 2 dnia jeszcze w szpitalu te kilka krostek mu wyskoczyło - na bródce i policzkach.Lekarz ze szpitala powiedział,że to nic groźnego (że może mu wyskoczyły po proszku w jakim były prane szpitalne ciuszki (noworodki były ubierane w szpitalne przez cały pobyt) albo np po płynie w jakim go myto,bądź po prostu bez znaczącego powodu.

Gość gość
Moj maly od urodznia mial krostki na buzce. Kilku lekarzy i polozna twierdzilo, ze do 3 m znikną. Tak tez sie stalo. teraz ma gladkie policzki.

Gość gość
Idź do innego lekarza.Jeśli dziecko ma skaze albo nietolerancje to ma również zmiany za uszkami,pod kolankami i w zgieciach raczek.Dodatkowo czasem zaczerwienienia w kroku.A kilka krostek na policzkach to w najmniejszym stopniu prawdopodobne aby malenstwo bylo chore.