Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, jak robicie kuskus?

Polecane posty

Gość gość

Jakiś czas temu jadłam pyszna i pikantna sałatkę z kuskusem, ale sama nigdy nie robiłam. Jak przyrządzacie? Jakie pomysly? Mąż nie przepada, ale dzieci by zjadły. No i mam jeszcze czerwona ciecierzycę, ale nigdy nie jadłam i też nie wiem co, jak ,z czym...

Gość gość
Ja wsypujemy kuskus do miseczki, zalewamy gorąca woda tak pół cm-1 cm ponad kuskus dodaje trochę ostrej papryki lub cayenne, mieszam i pozostawiam aż napecznieje. Jest ostre i dobre

Gość gość
Myslalam ze chodzi o robienie laski.

Gość gość
Ja p*****le co wy spac nie mozecie? ?

Gość gość
1:1 zalewam rosolem lub woda z sola i pieprzem.

Gość gość
A co robicie z kuskus? Wiem ze to nie super zdrowe ake robie kotlety z kaszy i warzyw. Do kaszy daje starte warzywa, jajko, przyprawy, formuje kotlety, obtaczam w bulce i smaze. Pycha. Macie jakas salatke fajna?

gość dziś Myslalam ze chodzi o robienie laski. x Też mi się skojarzyło xD Co do sałatki, kiedyś zrobiłam z przepisu znalezionego z sieci, z kukurydzą, cebulą, koprem i bodajże pomidorem... ale jakoś mi nie zasmakowała. Lepszy już dla mnie kuskus na słodko, z pomarańczą karmelizowaną ;p

Gość gość
Smaze na maśle drobno pokrojone polędwiczki z kurczaka, w misce zalewam wodą trochę kuskusa (tak na oko), dodaje tego kurczaka jak się usmaży, puszkę kukurydzy, drobno pokrojone suszone pomidory w zalewie, sporo zielonej pietruszki. Mieszam wszystko i jest super mniam. Jak pracowałam to często robiłam ta sałatkę na kolację, a potem następnego dnia brałam do pracy to co zostało.