Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dbacie o kręcone włosy?

Polecane posty

Gość gość

Rozczesywania na mokro grzebieniem A potem odżywka do kręconych włosów?czy jakiś styling? Napiszcie proszę.

Gość gość
Uwielbiam shaping cream z insighta i w ogole tą marke.zadnego oklejania silikonami

Gość marawstala
Poczytaj o metodzie curly girl

Gość marawstala
Te włosy rozczesuje sie wyłącznie na mokro jakimś grzebieniem, może być drewniany ale nie musi Rozczesujac na sucho powstałoby siano...

Gość gość
Dzięki, a możecie mi tylko napisać w jakiej kolejności kosmetyki nakładać? Na mokre włosy nakładam odżywkę do kreconych czy na rozczesane?

Gość marawstala
Przed myciem na jakies dziescia minut możesz nałożyć/wetrzec w nie olejek do włosów, dosłownie odrobinę i nie na cala długość, głównie końcówki... Dobrze sie sprawdza olejek z pestek malin Najlepsze byłyby kosmetyki bez SLS i silikonow Na mokre włosy naloz odzywke, a nasadę możesz umyć szamponem, można tez całość umyć sama odzywka... jak wolisz Niektorzy stosują metodę OMO (odzywka, mycie, odzywka) Ogólnie włosy kręcone wymagają specjalnej pielęgnacji, dodatkowo końcowe ugniatanie i jakis żel do stylizacji tez sie przydają... Nie mam takich włosów, ale wg mnie są sliczne

Gość gość
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi:) moje A ja tendencję do kręcenia. Zawsze he prostuje A efekt bywa różny. Raz wyglądają ładnie raz jak siano. Pomyślałam że skoro się kręcą same spróbuje potraktować je zgodnie z ich naturalną skłonnością i zobaczymy co wyjdzie. Olej z pestek malin mam w domu

Gość marawstala
Jeśli zadbasz o nie w odpowiedni sposób będą wyglądały dużo, dużo lepiej niż takie rozprostowane : ) no i będą zdrowsze