Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniazŁodzi

Problem z brzuszkiem u niemowlaka

Polecane posty

Gość AniazŁodzi

Witam.Karmię synka od 4 tygodnia życia nutramigenem (po kilku krostkach na buzi lekarz stwierdził u niego skazę białkową i nietolerancję laktozy,chociaż mi bardziej wyglądały na potówki).Wcześniej karmiłam bebiko.Obecnie ma 8 tygodni.Od ok 3 tygodni mały cierpi na zaparcia,wcześniej robił kupkę 3 - 4 x dziennie bez problemu,żółtą.Płacze,pręży się,nie może zrobić kupki.Robi płacząc 1x na 2 - 3 dni.Jest ona zielona i zbita.Gazy oddaje bez problemu.Pediatra mówi,że to przez nierozwinięty układ pokarmowy i powinno minąć ok 3 - 4 miesiąca.Co robić?Czy to mleko może mu szkodzić?Dodam,że przez tydzień karmiłam piersią,nie piłam żadnych produktów mlecznych i już 2 dnia jeszcze w szpitalu te kilka krostek mu wyskoczyło - na bródce i policzkach.Pod koniec kp zjadłam jogurt,małemu również nic nie było.Lekarz ze szpitala powiedział,że to nic groźnego (że może mu wyskoczyły po proszku w jakim były prane szpitalne ciuszki (noworodki były ubierane w szpitalne przez cały pobyt) albo np po płynie w jakim go myto,bądź po prostu bez znaczącego powodu).

Gość gość
Niestety u nas też tak było. Od 5 miesiąca jak ręka odjal. Pomógł nam debridat na receptę.