Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pastelkowa

Tabletki anty i ciąża?

Polecane posty

Gość Pastelkowa

Kobiety, uspokujcie mnie jakos bo zaraz zwariuję.. Od 2 miesiecy biore tabletki anty "Kontracept" Zażywam dokladnie co do godziny, codziennie.. Nie biore zadnych innych tabletek ani nic. Po pierwszym opakowaniu dostałam okres normalnie.. Teraz jestem na wykonczeniu drugiego, od około tygodnia - półtora cos dziwnego się ze mną dzieje. Często jest mi niedobrze, zazwyczaj jak jade autobusem ( nie mam choroby lokomocyjnej), ale dzisiaj np zrobiło mi się niedobrze jak pilam piwo (nigdy nie konczy to się wymiotami), kilka razy dziennie strasznie boli mnie podbrzusze, na samym srodku, jestem senna.. A na dodatek dzisiaj zauwazylam wydzieline z sutka. Jestem pełna obaw, ze jestem w ciąży, czytalam ze moze to byc wynik hormonow, przyzwyczajenie trwa zazwyczak ok 3 miesiecy, sle w pierwszym wszystko bylo ok.. Jutro ide po test ciazowy, ale jestem klebkiem nerwow..

Gość gość
Niby ryzyko zawsze istnieje, ale jesli bierzesz co do minuty, a nie byłaś ostatnio chora i miałaś antybiotyku, nie miałaś zatrucia z wymiotami czy biegunka, nie pominęłas to mysle, ze nie masz sie czym martwić.

Gość gość
wydaje mi się że raczej to skutki uboczne tabletke , zrob test na wszelki wypadek powodzenia

Gość gość kasia
Nie wydaje mi się abyś była w ciązy..Może są jakies inne przyczyny.Idz do lekarza ,zrób na wszelki wypadek test ciązowy z krwi ale jeseli brałas tak jak piszesz regularnie to nie powinnaś być w ciązy.Ja przykładowo biore belarę i tam jest ochrona nawet do 12 godzin jak weżmiesz pozniej tabletkę .Więc dlatego wydaje mi się ze nie jestes w ciązy,chyba ze faktycznie brałas jakiś antybiotyk,który mógł obnizyc działanie pigułek? Albo z jakiś powodów miłas ostra biegunkę lub wymioty.Ale to w takim przypadku test rozwiąze twoje watpliwości.

Gość gość
Nie ma 100% metody, zrob test.