Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koniec umowy, macierzynski a zasilek dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość gość

Witam, prosze o udzielenie informacji, porade od bardziej obeznanych w temacie. Dwa miesiace temu urodzilam dziecko, pobieram zasilek macierzynski. Jestem (bylam?) zatrudniona od kilku lat w jednej firmie, umowa skonczyla mi sie wczoraj. Czy po zakończeniu urlopu macierzynskiego przysluguje mi zasilek dla bezrobotnych?

Gość gość
zlozylas w zakladzie dokumenty dot marcierzynskiego? powinny z automatu trafic od pracodawcy do zusu. zus bedzie ci dalej wyplacac juz nie urlop macierzynski a zasilek macierzynski. nie wiem czy nie bedzie to wymagalo rejestracji w urzedzie pracy. podejdz do zusu najlepiej i dopytaj udziela ci tam fachowej porady :) moja siostra tak miala - miala umowe do porodu. zlozyla dokumenty u pracodawcy i po tyk dostala decyzje z zusu o przyznaniu jej zasilku.. a i zasilek moze byc nawet wyplacony po 2 mies pierwszy raz.... oczywiscie odpowiednio nalicza za dwa miesiace...

Gość gość
tak zasilek dla bezrobotnych rowniez bedzie ci po zasilku macierzynskim przyslugiwal pod warunkiem ze przepracowalas caly rok.. a nie bylas w tym czasie na l4 ciazowym

Gość gość
A jesli ostatni miesiac bylam na l4?