Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozczarowana_i_zaniepokojona

Zaproszenie na Baby shower :)

Polecane posty

Moje Drogie, Właśnie dostalam zaproszenie na baby shower od kolezanki z dawnych lat. Co wazne, kiedys bylysmy blisko, a obecnie utrzymujemy sporadyczny kontakt, bo mieszkamy w roznych miastach. Bardzo sie ucieszylam, ze pomyslala o mnie i zadzownia z oficjalnym zaproszeniem. Sama jest juz 6 mies. z blizniakami i impreze organizuje jej siostra jej meza w swoim ogordzie. No i walsnie :) zostalam zaproszona na grupe facebookowa tego wydarzenia i jak sie okazuje, to impreza skladkowa :D Strasznie mnie to zaskoczylo, bo planowalam kupic jakis fajny prezent dla blizniakow, a tutaj jest jeszcze skladka na jedzenie, pizze, przekaski, napoje i dekoracje. Same dekoracje 70 zl. Nie chodzi o kwote, bo nie ma problemu, zebym tyle wydala, JEDNAK wydaje mi sie, ze to bardzo nieelegackie zapraszac kogos na impreze, ktora samem trzeba sobie oplacic. Mamy juz po 30 lat i dla mie to jest smieszne... Organizator powinien to zapewnic, tym bardzo, ze oczekuje prezentow i wlasciwie juz zostalo nam przekazane co by chciala dostac. Co myslicie, bo jak sie odezwalam na forum naszego wydarzenia to zostalam zignorowana totalnie przez inne zaproszone panie. Czy tylko dla mnie to jest totalnie dziwne???

Gość gość
Tez zostalam zaproszona na taki wspolny kawalersko panienski a na grupie na fb sie okazalo ze skladka na jedzenie i alkohol... Serio? Jak ich nie stac to niech nie robia albo zaprosza mniej osob

Gość gość
Jak chodziłam na wieczory panieńskie to była składka. W sumie logiczne, że nie panna młoda, tylko ktoś organizował:). Tylko czasem się za głowę chwytalam co organizatorki wymyślały i ile jakie te składki były np.po 100 zł. Niby nie majątek, ale potem się jeszcze szło na wesele i kolejna kasa. Szczerze mówiąc ten baby shower to coś miłego, ale właśnie przecież po porodzie się też idzie do malucha to wtedy już chyba nie będziecie kupować tak?

Wszystko spoko, ale to nie jest wieczor panienski, wiec jakie skladki?? Baby shower to imprezka tylko dla zebrania prezentow, takze skladanie sie na dekoracje to juz przegiecie totalne. Sam myslalam o prezencie za okolo 150 zl, ale jak wyszlo, ze jeszcze musze kupic sobie jedzenie, picie i skladka na preent to jednak chyba rezygnuje. Jak ja organizuje swoje urodziny, to zapewniam poczestunek.

Gość gość
Ja bym nie poszła.

Gość gość
Bejbi szaler. Kolejne g****o które zmalpowaly zjeby od zachodu.

Gość gość
Autorko ty po prostu nie wiesz na czym polega baby shower w takim razie. To jedna z nielicznych imprez, która w zasadzie powinna być niespodzianką dla przyszłej mamy i organizują taka imprezę kobiety, które na nią przychodza, a przyszła mama ma przyjść na gotowe. Takie są zasady, wystarczy uruchomić google zamiast się oburzać... nie podoba ci się ta amerykańska tradycja, to po prostu NIE IDZ, zamiast obrabiać dupę kolezance za plecami. Dobrze, że ja miałam normalne przyjaciółki. Które w liczbie 10 wspólnie ustaliły co i jak, podzielily sie zadaniami, mi zostało tylko cieszyć się impreza, było super. Żeby nie było, uczestniczę w takich imprezach także moich przyjaciółek, wspolorganizuje i zawsze jest fajnie :-) jak komuś się nie podoba, to niech nie idzie i nie narzeka. Proste chyba?

Gość gość
Chyba tylko dla ciebie to jest dziwne. A kto miałby to sponsorować? Przecież to impreza DLA przyszłej matki. Miałaby sobie organizować i płacić? To sie kłóci z ideą baby shower. No ale zaprosić wiesniarę nieobytą na imprezę, to nie wie jak się zachować :-D ps. Po tym jak napisałaś na tym forum co o tym myślisz to reszta nie zostawi na tobie suchej nitki, tak jak ty nie zostawiłaś na koleżance i organizatorkach :-D

Gość gość
30 lat i nie wie na czym polega baby shower. Z jakiej dziury wylazlas?

Gość gość
dziś x Dla mnie czym innym jest impreza-niespodzianka zorganizowana przez najbliższe przyjaciółki, a czym innym zaproszenie daaawno niewidzianej koleżanki i link ze składkowym na imprezę.

Gość gość
Nie wiem w czym problem. Napisz na tej grupie fejsbukowej, że nie odpowiada ci składka i nie idź. Ale niech zgadnę- odwagi brak, lepiej ibgadac anonimowo na forum i czekać na skąpe kafeterianki, które ci przytakną, że masz rację.

Gość gość
Jak zwykle problem z niczego. Nie idź jeśli ci się nie podoba. Niestety taka jest idea baby shower, ale zacofanym Polkom zawsze się coś nie podoba. Autorka pewnie chętnie przyszlaby za to na pępkowe, które sponsorują świeżo upieczeni rodzice. Najadłaby się i napila do syta , nic nie musiała organizować i do domu.

Gość gość
Wyjmij kij z d**y i baw się dobrze zamiast narzekać

Gość gość
znów jakieś g...no zmałpowane z zachodu :D

Gość gość
W Polsce jest to chyba trochę spolszczone i to mama sama zazwyczaj organizuje przyjęcie ,a zaproszone osoby przychodzą z prezentem.Przynajmniej ja na takich bylam.

Gość gość
Debilizmu ciąg dalszy

Gość gość
Idź pod prysznic a nie szaler kierwa. Kolejny sposób i powód do lansu.

haha :) oj, ile zlosci w tych postach ;) Tak sie sklada, ze nie pochodze z zadnej dziury, jak to zosalo nazwane, obracam sie wsrod wyksztalconych, inteligentnych i obytych ludzi, ktorzy nie skapia na organizowanych przez siebie przyjeciach :P I nigdy nie prosilam swoich gosci, zeby skladali sie za dekoracje do ogrodu :) buahahha Jak dla mnie to nieeleganckie, ale racja, wlasnie takie to typowo polskie, urzadzic impreze za czyjes. Nie nie jestem na studiach zeby sie skladac na chipsy. Albo kogos stac na organizacje przyjecia, albo nie. I uprzedzajac kolejne pytania - nie, to nie jest impreza niespodzianka.

Gość gość
Ale masz ból d**y autorko. Napisałaś tu tylko po to by innymi "wykształconymi, inteligentnymi i obytymi " ludźmi obrobic tyłek swojej koleżance i utwierdzic sie w przekonaniu, ze to nieeleganckie. A ja uwazam, ze nieelganckie jest twoje zachownie,bo daję sobie głowę ściąc,że na imprezę pójdziesz żydówo, z bólem d**y się złożysz, a po wszystkim obgadasz swoją koleżankę, bo nie znasz zasad organizacji baby shower :-)

Gość gość
jak taka jestes mądra, to napisz na tym forum facebookowym, ze uważasz, ze zasady organizacji są nieeleganckie. Tylko się nie zdziw, jak cię pojadą :-) bo najwidoczniej tylko ty masz problem, skoro zostałaś zignorwana :-) skąd się biorą tacy problmatyczni ludzie co ze wszystkiego g****oburzę zrobią

Gość gość
Rozczarowana_zaniepokojona_skąpa_wypiszcie_mnie_z_tej_imprezy_bo_nie_znam_zasad

Gość gość
laska daj mi namiar do tej przyszej matki bliźniaków, ja jej napiszę za ciebie wprost, ze gardzisz jej imprezą, bo inaczej bedziesz się z tym nosic jak z zatwardzeniem jeszcze trzy dni na forum :-D dorosła baba, wykształcona i obyta, a ma problem, żeby odmówic ;-)

Gość gość
Mi się w ogóle nie podoba idea baby shower. Dla mnie to takie wyłudzanie prezentów. Sama jestem w ciąży i moi bliscy wiedzą, że nie chcę takiej szopki. Panieński jest zawsze składkowy, ale idę się bawić, więc mogę za to zapłacić. Natomiast dlaczego miałabym płacić za pójście do kogoś, żeby wręczyć prezent. Wg mnie każdy mógłby przynieść coś ze sobą, ale już za dekoracje powinien płacić organizator imprezy.

Do prawdy nie mam pojecia skad Wam przyszlo do glowy, ze nie mam odwagi czegokolwiek powiedziec czy napisac. Na impreze nie ide, zadzwonilam i grzecznie odmowilam, w ten sam weekend mam urodziny kolezanki w gorskiej chacie :) wybieram druga opcje. Pozdrawiam wszystkie rozgoryczone mamuski, ze inni nie pieja z zachwytu nad imprezami pieluszkowymi ;) I to prawda, mieszkamy w Polsce a nie USA, u nas sie robi obciachowe chrzciny a tam pozostaje zrobic baby shower. Ach ten deszcze prezentow ;)

Gość gość
Taka obyta i wykształcona a pisze do prawdy :D to nie idź. Nikt tam płakać nie będzie. I kogo obchodzi górska chata twojej koleżanki? Juz się dowartosciowalas?

Jedna spacja za duzo, pozdrawiam rowniez purystkę językową ;) Hm... nie muszę się dowartościowywać. Zapytalam o opinie, tyle. Milego zycia ;)

Gość gość
Ale sie rzucilycie na autorkę. Jak ja Organizuje imprezę, juz mniej ważne z jakiej okazji, to raczej ja zapewniam wszelkie wyżywienie, napojenie gości? W dodatku goście przychodza raczej z prezentami, wiec takie zwalanie kosztów na gości, ktorzy raczej z pustymi rekami nie przyjdą, to chyba troche żenujące?

Gość gość
Też bym miała gdzieś taką imprezę. Kupić prezent i jeszcze zorganizować ;) spoko, mogę siostrze czy przyjaciółce i tak to podzielić żeby każdy finansowo fajnie wyszedł. Pamiętam z drugiej strony jak miałam być świadkiem na ślubie koleżanki i zaproponowała mi bo jej teściowa nasunęła żebym ja jej załatwiła cukierki z wymarzoną etykieta. Oczywiście zadzwonilam, załatwiłam i przekazałam dalej jak sprawa się ma ale koleżanka już nie chciała bo to ja miałam zapłacić za to ;) co mi się wydało głupie bo idę jako gość i to z prezentem Inn bajka ale ciekawe jak kafeterianki o ile skomentują taka misje dla świadka ;)

Gość gość
Nadęta, bezdzietna dziunia. Poczekaj, zajdziesz w ciążę, to sama będziesz myślała że wszystko kręci się wokół twojego dziecka, które ma przyjść na świat. Jedz do tej góralskiej chaty i nie smęć na kafe

Poki co bezdzietna :) na szczescie posiadam ten przywilej, iż moge sama decydowac o odpowiedniej porze na maciezynstwo ;) nie widze w tym niczego zlego. Czy nadeta? Nie sadze ;P Jak moje dziecko pojawi sie na ziemskim padole, to caly moj swiat bedzie sie krecil wokol niego, jednak nie swiat moich znajomych :) A jesli kiedys zorganizuj***aby shower (choc watpie) poczestunek, napoje oraz dekoracje beda gratis :) :)