Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeziębienie grypa podczas kp czym się leczyć

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 6 tygodni a ja czuję że mnie coś bierze. Ból gardła katar czym mogę się leczyć?

Gość gość
Mleko z miodem, jak pojawi sie goraczka paracetamol, jak bedzie goraczka, bol gardla kaszel ibuprofen , na katar masc majerankowa

Gość gość
Szałwia lub/i woda z solą do płukania gardła, dużo wit. C (dużo to jest w gramach na dobę). I zastanów się jakich emocji nie wypowiedzialaś choć chciałaś (strach, żal, złość, rozczarowanie, sama wiesz co...).

Gość gość
gość dziś co ty za przeproszeniem peirdolisz?

Gość gość
Seria Prenalen

Gość gość
Up

Gość gość
19:58 - ja żyję w świecie gdzie choroba nie jest czymś z czym trzeba walczyć, to wyraz doskonałości natury, który pokazuje nam w jakim obszarze emocji czy przekonań nie radzimy sobie ze stresem. Gardło związane jest z niewypowiedzianymi emocjami. Tak w wielkim skrócie.

Gość gość
gość dziś Super. Ale reszta ludzi, roślin (ciekawe, co przeskrobała psychika mojej bazylii, że ją zaatakowały przędziorki? :D) i zwierząt nie żyje w świecie z wyimaginowanych bajek, tylko w normalnym, w którym choroba jest spowodowana przez patogeny i organizm musi je zwalczyć, a jeśli można to należy mu w tym pomóc.

Gość gość
Bazylia, którą Ty pielęgnujesz jest związana z Tobą. Zwierzęta domowe, tak jak rośliny pokojowe, ozdobne lub ogrodowe stają sie przedłużeniem swojego opiekuna. Zwierzęta mogą somatyzować nasze konflikty w zamian za ochronę i wyżywienie. Owady, grzyby i pasożyty mogą być użyteczne dla dążących zawsze do równowagi większych organizmów roślinnych i zwierzęcych. To info z książki Patricka Obissiera "Zrozum swoje choroby". Można wierzyć lub nie, każdy ma swoją prawdę. Mi jednak pasuje, że mam wpływ na swoje zdrowie a nie jestem zależna od czynników zewnętrznych. I pewnie, że trzeba pomóc organizmowi w dojściu do równowagi gdy już chorujemy. Jednak gdy zrozumiemy przesłanie choroby, zdekodujemy je, mamy szansę pod koniec życia po prostu "odłożyć ciało " a nie umrzeć w chorobie za nasze przekonania.

Gość gość
gość dziś Nie wiem, czy śmiać się czy płakać, jeśli ty naprawdę wierzysz w te bzdury :D A ta spamerka od szczyn nie lepsza.

Gość gość
To nie spam tylko fakty.Mocz jest filtrowany z krwi,zatem znajdują się w nim przeciwciała na chorobę na którą chorujemy. Wprowadzając do żoładka tworzy się nowe ognisko walki z chorobą ,które przenosi się na cały organizm,walka nie jest już punktowa. Po co przyjmować lek z zewnątrz skoro został już wyprodukowany w naszym organiźmie,wystarczy tylko dostarczyć .

Gość gość
Śmiech to zdrowie ;) więc - Na zdrowie!

Gość gość
gość wczoraj No to będę zdrowa, bo internet i masa w nim podobnych bzdurek powoduje u mnie paroksyzmy śmiechu :D

Gość gość
Trudno nazwać bzdurą coś co ma prawie 32 tys wpisów ,doświadczeń,książek naukowych i praktykowane przez miliony ludzi na całym świecie. Nazwane bzdurą dlatego że komuś nie chciało się sprawdzić, bo poczuł jakiś bliżej nieuzasadniony lęk lub wstręt by w ogóle się przekonać czy to prawda czy nie. W internecie jest masa bzdur, do których akurat to się nie zalicza

Gość gość
gość dziś Proszę o linki do Pubmedu na ten temat.

Gość gość
gość dziś jedzmy góowno, miliony much nie mogą się mylić :D

Gość gość
kasza gryczana ,kartofle, kluski śląskie, krokiety z kapustą na słodko, gołąbki, mielone z frytkami i kapustą białą,klopsik w sosie pomidorowym z ziemniakami i zestawem surówek

Gość gość
podczas grypy raczej nic nie pomoże poza lekami przeciw wirusowymi,to bardzo przykra choroba. Przeziębienie oczywiście można na wspomniane sposoby

Gość gość
polecam udko pieczone z kartofelkami w sosie grzybowym i zestaw załatek, czyli obiad dnia z 9.99. Na grypę najlepszy lek podczas k.p.ulacji

Gość gość
ja wrzucam steka w sosie i zalewam robaka i zdrowy

Gość gość
kaszanka z grila,musztarda sarepska ,chleb naturalny na zakwasie.Do tego kiełbasa toruńska na ruszt

Gość gość
najlepiej gorący kubek knorr,letszy wszyćko naras

Gość Anna Prokop
Najlepiej zażywać witaminy, jakieś leki przeciwwirusowe. Należy pamiętać ,że grypa ma podłoże wirusowe. W związku z czym nie daje się antybiotyku. trzeba ta grypę po prostu wyleżeć. Niedoleczona prowadzi do groźnych powikłań. Co jeszcze.... w domu starajcie się oczyścić powietrze zwłaszcza jak mieszkacie w jakimś mieście, gdzie po prostu jest duże stężenie smogu. Ja np mam oczyszczacz powietrza z sharpa kc d40 euw. Są teraz w pomocji na Goodair.pl . Przesyłka też bardzo szybko jest realizowana ;)

Gość gość
Kobietki a co myślicie o szczepieniu zarówno siebie jak i dzieci na grypę? Koleżanka od kilku lat szczepi siebie i całą rodzinę i mówi, że nie chorują a jeśli nawet to przechodzą grypę łagodniej.