Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek obudził się po nocy z pryszczami. O CO CHODZI??

Polecane posty

Gość gość

Właściwie to już prawie nie noworodek, bo ma jutro 4tygodnie. Dziś wstał wysypany na twarzy w dosłownie pryszcze. Tak to wygląda. Położna będzie dopiero za 2dni. Martwię się. Poza tym wszystko ok.

Gość gość
chyba powoli zamienia sie w poronca

Gość gość
To normalne. Schodzą z Ciebie hormony i dlatego taki wysyp. Wszystko jak najbardziej w normie. Moje dzieci też przez to przechodziły. Chwila i po sprawie...

Gość gość
Może potówki? Bardzo szybko się robią. Istnieje jeszcze trądzik niemowlęcy.

Gość gość
Autorko, skoro nic wiecej sie nie dzieje to jest ok. Wiem ze sie zestresowalas co jest normalne w tej sytuacji ale nie martw sie. My tez przez to przechodzilismy, tez corka miala tyle krost na buzi ze wygladala okropnie. Oczywiscie pytalismy polozna ktora stwierdzila ze to potowki. Oczywiscie nadal Nam to nie dawalo spokoju i pojechalismy nastepnego dnia do lekarza ktory powiedzial " dziecko nie wychodzi z kosmetyczki tylko z pipy i piękne nie bedzie". I po chwili dodał "czy Wy jestescie niedorobieni?" Oczywiscie lekarz ma specyficzne poczucie humoru wrecz grubianskie. Stwierdzil ze mamy sie nie martwic i faktycznie po jakims czasie same te krostki zniknely:)

Gość gość
Ucielo mi posta. Takze lekarz mial racje i czesto ja ma bo nadal Nas leczy a my jak to przewrazliwieni rodzice pierwszego dziecka panikowalismy z czystej niewiedzy i braku doswiadczenia ot po prostu:)

Gość gość
To tradzik niemowlęcy... Brzydko wygląda po pewnym czasie samo zejdzie , przemywać buzię przegotowaną wodą. A jak bardzo będzie zle mozna bepantemem posmarowac, w najgorszym wypadku lekarz może przepisać mas ze sterydem . U mnie synek miał okropny ale samo przeszło tylko buźka była brzydka orzez kilka tygodni

Gość gość
Ja robie sesje noworodkowe i właśnie w tym okresie je odradzam ze względu na tą przypadłość :)

Możesz smarować zwykłym linimagiem :) trądzik czy rumień niemowlęcy jest niegroźny, nie martw się :)

Gość gość
Maścią cynkową posmaruj.