Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak i gdzie za darmo nauczyć sie obsługi office?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o worda office, z excelem. Wszędzie jest to teraz wymagane, a ja mam spore doświadczenie w prowadzeniu firmy, ale... nigdy tego nie używałąm, nie potrzebowałam, bo to była moja firma. Teraz szukam pracy biurowej i jest to wymóg niezbędny. Proszę niech mi ktoś łopatologicznie wyłoży, jak mam się tego nauczyć, skad wziac ten program, bo ja słaba w kompach jestem:(

Gość gość
No cóż program trzeba kupić bo open office 4 jest zbyt inny niż te co są na etacie od Microsoftu. Do nauki możesz kupić do użytku domowego. Najlepiej w pewnym sklepie jak media Markt byś przypadkiem nie kupiła podróbki na allegro.

Gość gość
ile kosztuje taki program w Media markt? Rozumiem, ze jest to na płytce, a co z obsługą? Jest instrukcja krok po kroku.? Nie tyle instrukcja instalacji, co obsługi. Podaj prosze dokładnie pełną nazwę tego programu, który obecnie jest "na topie" w biurach.

Gość gość
Nie wiem jaki teraz jest na topie tzn wersja w biurach nazwa to "Microsoft Office" najnowsza wersja to 2016 masz opis z Wikipedii : https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Office są do tego książki i też kursy w necie czy na płycie też kursy szkoły, pewnie w biurach nadal jadą na 2000 czy 2007 wersji, w media Markt mają tą starą na subskrypcje, lepiej kup sobie stałą licencję dożywotnia w jakimś zaufanym sklepie bo są przypadki że podrubki i potem problemy, pełno jakiś kombinowanych używanych kluczy na aukcjach internetowych, cena programu box to 600zł licencja dom i 1000 firma wszystkie tańsze są podejrzane... A ja jakbym miał wydać 600-1000 na program to bym kupił w pewnym sklepie na fakturę jak rtv euro agd, mm, media expert bo każdy inny mały sklep komputerowy to może mieć idealne piraty

Gość gość
Możesz iść na technik informatyk tam jest przedmiot oprogramowanie biurowe, na administracji też chyba jest taki przedmiot, szkoły policealne zaoczne, możesz iść na kurs płatny, można zdobyć odpowieni papier że umiesz te rzeczy jest jakiś taki właśnie, możesz kupić książki o tematyce office, możesz kupić płyty z kursem często dodawali do gazet może ktoś spezedaje na allegro czy olx popatrz tam sobie, możesz poszukać stron internetowych o tym, ja jak ostatnio robiłem excela to znalazłem podstronę o formulach jeżeli, także jest trochę możliwości, też mam działalność :)

Gość gość
Oż ku... 600 zł to strasznie drogo, jak ja teraz bezrobotna :/ A jakaś darmowa wersja próba? ponoc jest takie coś...

Gość gość
Pamiętam że kiedyś wersja 2007 jak ja się uczyłem kosztowała 199zł a Neostrada dawała za złotówkę to później na allegro był wysyp tego po 100zł, żałuję że nie kupiłem :D

Gość gość
dziś powinna być np 30 dniowa wersja próbna poszukaj, a no program kosztuje dlatego też ja w firmie używam open office 4 bo jednoosobowa to po co mam wydać 1000. Tylko jak chcesz się uczyć do etatu to musisz tego od Microsoftu.

Gość gość
Po prostu w firmach biurach nie używają open office gimpa i blendera a ms office, Photoshop i 3ds max

Gość gość
Ostatnio czytałem że jakaś firma na allegro latami sprzedawała podróbki systemu Windows box i nawet sobie nie zdawali sprawy. Dlatego jak już postanowisz kupić to w dobrym sklepie, niestety tak samo zawsze mam z padem do konsoli te na allegro mogą być podrubki z Chin więc trzeba przeplacic 50zł i kupić w media markt. Ostatnio oglądalem na YouTube jak facet sprzedawał podrubki telefonu Samsung Galaxy 3 i też myślał że zamówił w Chinach oryginalne gdy zainteresowani w tym prokuratura wysłał do samego samsunga taki był pewny a samsung zrobił wielkie oczy ze to jakiś szajs :D

Gość maciek78
Nic w tych czasach nie ma za darmo, a tym bardziej materiałów do nauki :) Lepiej zainwestować w jakieś fajne szkolenie, które coś nam da. Prędzej czy później taka mała inwestycja i tak się zwróci. Ja korzystałem ze szkolenia z http://www.imperiumszkoleniowe.pl/. Wybrałem kurs Excel Zaawansowany i jestem mega zadowolony. Po takim kursie pracę znalazłem bez problemu :)

Gość kubusmaly
@maciek78, ja również korzystałem z ich oferty i jestem bardzo zadowolony. Po miesiącu od zakończenia kursy w końcu znalazłem pracę moich marzeń :)

Gość gość
Akurat bez problemu można się perfekcyjnie nauczyć obsługi office w całości bez żadnych kursów i szkoleń - a materiały szkoleniowe, tyle, że nie po Polsku, są dosłownie wszędzie - jeśli ktoś nie potrafi ich znaleźć, to powinien raczej zacząć naukę od obsługi google bardziej zaawansowanej niż wklepanie "gdzie iść na grzyby". Marna reklama.