Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smartfony to zagrozenie dla relacji

Polecane posty

Gość gość

W autobusie wodze ludzie moim wieku 24lata, głowa zapatrzona w smartfony, większość ns facebookach, łudzą sie ze kogos znajda, sam szukałem szczęścia, znajomych w necie ale zmieniłem życie, "znajomi" odeszli bo im nie pomagałem we wszystkim, ich sprawa.. Potem byli inni - tez nic specjalnego .Sam nawet mysle o zmianie i phona na zwykły telefon z Carrefoura te najtańsze z minimum funkcji, kiedyś miałem i żyło sie lepiej, potem butla fascynacja smartfonami, iphonam , po pewnym czasie stwierdziłem ze mam dosc głupiego i phona mimo ze nadal go mam i straciłem wypłatę na to badziewie. Większość aplikacji nie działa. Wy tez myscilicie ze smartfony niszczą relacje? Bo to co sie dzieje z ludźmi to jakas porażka...

Gość gość
też tak myślę!! jesteś b. mądrym człowiekiem...

Gość gość
Moi rówieśnicy to , tzn. Ci ludzie których widzę na co dzien w autobusie, tramwaju, na ulicy, to porażka, ciągle tylko facebooki , jakies polubienia , - sam mam praktycznie mało polubień, i mi to nie przeszkadza, i tak nie lubie robić halo z tego ze bylem gdzies na jakimś wypadzie, zresztą chce to zachować dla prawdziwych przyjaciół , których może dane mi będzie poznac. Co do smartfonow, to mój jedyny i ostatni i niewiem . Tez kiedyś próbowałem przypodobać sie ludziom, prosić , błagać wręcz o relacje. Chyba ludzie spokojni, malo przebojowi tak maja, ze nie są mile widziani. Zresztą odpowiedzi mam takie, same w kolko to samo "kiedy wreszcie sie spotkamy" odpowiedz "niewiem", a pol dnia by na Facebook u przesiedzieli,powiedziałem sobie koniec z włażeniem ludziom w wiadomo co. Sam sobie zmarnowałem życie przez te głupie Facebooki, portale randkowe i inne chore wymysły tylko dlatego ze nikt nie chce relacji ze spokojną osoby. Stałem sie sfrustrowany, zmęczony, tylko przez to ze szukałem i szukałem .. I szukałem.. Jedna, druga, trzecia relacja nieudana ileż mozna szukać, pobudliwy nawet bylem. Teraz staram sire ograniczać internet, dużo spacerować, przebywać w ciszy (czesto sluchalem głównej muzyki przez słuchawki), staram sie nie trzymać smartfona w kieszeni-to wazne, pic duzo wody zwłaszcza w upały . A efektem końcowym będzie pójście do psychologa. Ludzie nie wiedza ze smartfony są szkodliwe da zycia, ale prosze sobie wyobrazić ze ja po całodniowym siedzeniu na komputerze, kilka razy mdlałem mając drgawki, teraz juz sie boje siedzieć w nocy, zarywać noce,przestałem grać, słuchać głównej muzyki, wszystko jeszcze czasem sie zdarzy ale juz mniej na to sobie pozwalam. 2 tygodnie juz wytrzymałem bez fb, bez pisania do ludzi, nie słucham głośnej muzyki i zero gier , ograniczyłem również alkohol, kawe i a herbatę czarne zamieniłem na zieloną. Jak sie spojrzy na to z szerszej perspektywy to nie jest tak wszystko kolorowo, jeżdżenie w gory tez pomaga, zdrój rytm zycia tzw. Higiena snu. Naprawde ja do tego doszedłem jak juz bylo zle.

Gość gość
Najgorsze są młode mamy które maja tysiąc zdjęć dziecka, na spacerze, na wózku, jak je, jak śpi, jeszcze niech dodadzą jak sra, kogo to obchodzi, albo kogo obchodzi ze ma nowe auto, albo ze jest w związku, albo ze zawarl ślub, przecież to ich prywatna sprawa.

Gość gość
Potwierdzam, że zagrożenie, w dodatku dopadło ludzi w różnym wieku. Byliśmy na imprezie rodzinnej, większość osób 50+ i nawet starsi ma Samsungi dotykowe, korzystają z internetu, niektórzy mają iPhony. Też coraz częściej starszą osobę bardziej obchodzi smartfon niż towarzystwo, zaraza się panoszy. Babcie z nosem w smartfonach w kolejce do lekarza też można nieraz zobaczyć :-)

To jak walka z wiatrakami. Technologia będzie nas tak wciągać, brakuje tylko edukacji i skupienia na budowaniu relacji z drugim człowiekiem, bo to teraz leży - większość ma powierzchowne relacje z innymi oparte własnie na likeach i innych takich, a to za mało, żeby zbudować z kimś więź.

Wy tez myscilicie ze smartfony niszczą relacje? x oczywiscie, auta potracaja pieszych, a komody z ikei zabijaja dzieci

Gość gość
moda przemija. trzeba przeczekać, a w tym czasie nie bać się inności i rzucić w kąt smartfony i inne badziewia {czesc])))

Gość gość
Jasne, że smartfony, iPhony i ogólnie internet jest potrzebny, ale należy korzystać z rozsądkiem, a nie ignorować towarzystwo i bawić się smartfonem na urodzinach u kogoś, albo na uroczystości rodzinnej. To jest chamskie. Smochód zabija, samolot spadnie, a meble cię przygniotą ? Bez sensu. Chodzi o to, żeby nie robić z siebie idioty. Są tacy, którzy mają sprawę do załatwienia 2 ulice dalej, ale musi wsiąść do samochodu i objechać pół miasta, albo idzie po chodniku, wpada na ludzi, bo wzrok utkwiony w smartfon, albo w tablet :-)

Gość gość
U nas jest moda korzystać z samochodu potrzeba, czy nie potrzeba. To jest głupszy zwyczaj niż te smartfony

Gość gość
Sam kiedyś w autobusie widzialem jak jedna dziewczyna prawie cala trasę na smartfonie przesiedziała. Juz nawet chciałem się uśmiechnąć, zeby wreszcie popatrzyła na cos innego niż ekran w smartfonie. Albo kierowca który jedzie i gada .... Ręce opadają

Gość gość
Problem nie jest w smartfonach a w ludziach. Tylko nieudacsnicy zwalaja wine na innych w tym na przedmioty. To ludzie sa popaprani. To ludzie sa tutaj zlem. Szalejacy w europie marksizm kulturowy w tym feminizm, multikulturalizm. We francji biali ludzie prawie do siebie nic nie mowia bo bialym europejkom feministki wmowily, ze jak zagaduje bialy to chodzi o g**** a jak czarny g***** to nie jest to g***** Nie wspominajac, ze cala zachodnia kultura jest nastawiona na egoizm, narcyzm, rozwiazlosc. Odrzucenie Chrystusa pluje narody europy.