Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja a ciąża.

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Chciałam prosić o wasze rady. Mianowicie zaczełam brać tabletki anty "Belara" 11.06 co prawda pominełam 4 tabletki w tych dniach współżyłam z narzeczonym bez żadnego zabezpieczenia po ostatniej tabletce czekam na krwawienie z odstawienia w 7 -dniowej przerwie mija 9 dzień a krwawienie się nie pojawiło . Chciałam zapytać czy moze byc to ciąża?

Gość gość
Tak

Gość gość
A kiedy można zrobic test aby wyszedł wiarygodny ?

Gość gość
Proszę o jakies porady .

Gość gość
Poczekaj 4-5 dni i będziesz wiedzieć wszystko

Gość gość Lidka
sama też belarę biorę , raz zapomniałam tabletki ale zmieściłam się w 12 godzinach więc antykoncepcja była jak najbardziej zachowana u mnie; u ciebie może oczywiście być ciąża; nawet przy pominięciu jednej tabletki, jest ryzyko ciąży jeśli się kobieta dodatkowo potem się nie zabezpiecza 7 dni i minęło więcej niż 12 godzin od wzięcia pominiętej tabletki; test zaleca się żeby zrobić tak około 10 dni od ewentualnego zapłodnienia; dokładny też będzie też test z krwi na obecność hormonu beta-hcg ;

Gość gość
Problem jeszcze był taki gdy zaczełam zażywać tabletki zablokowało mi miesiaczke , ale miałam cały czas plemienia i dopiero dzisiaj one ustąpiły przez 21 dni tak miałam . co to może oznaczać?

Gość gość
pominelas 4 tabletki , to tak jakbys nie stosowala zadnej antykoncepcji , nawet jak pominelas to powinnas zabezpieczyc sie prezerwatywa , a ty normalnie wspolzylas , brak slow na takie osoby , a teraz pytane na kafe czy moze byc ciaza , oczywiscie ze moze byc ,w kazdej ulotce tabletek anty jest napisane aby regularnie stosowac ale ty widocznie czytac nie potrafisz i myslisz ze to nie ma znaczenia ile tabletek pominiesz, teraz zaciskaj kciuki i licz na szczescie ze nie zaszlas w ciaze

Gość gość
Tez bralam Belare. Okropnie bolal brzuch.

Gość gość
Z jakiego powodu? Udała się Pani do ginekologa?

Gość gość Lidka
gość 20:47 jesteś pewna, że to akurat przez te tabletki? pytam, bo ja nie miałam i nie mam takiego bólu brzucha; na samym początku jak organizm się przyzwyczajał to trochę mdłości i ból głowy, i jakieś plamienia ale szybko to wszystko ustąpiło; wiadomo każdy organizm inny i też każdy potrzebuje czasu na unormowanie się wszystkiego w organizmie. a jeszcze raz odpowiadając autorce to na początku stosowania tabletek plamienia są normalne, tabletki to hormony chociaż belara ma małą dawkę jak mi gin mówił, ale to zawsze nowość dla organizmu a jak nie wzięłaś 4 pod rząd to taka hormonalna huśtawka przez to niebranie tabletek; jeśli nie będzie z tego ciąży to wczytaj się kochana w ulotkę co do stosowania; przy pominięciu 1 tabl. powyżej 12 godzin kolejne 7 dni dodatkowo np. prezerwatywa jak już wcześniej pisałam;

Gość gość
Plamienie ustąpiło ale nie miałam krwawienia 7 - dniowej przerwie. Mam momenty ze mnie mdli na podstawowe np. Potrawy . Ale czy to normalne po tabletkach?

Gość gość
Ja cię mdli to z innego powodu nie po tabletkach, pytania poziom gimbaza

Gość gość
Jeszcze testu nie robiłam uważam ze za w czas , owszem mam warunki dla dzidziusia ale zawsze wychodziła jedna kreseczka

Gość gość
to może do lekarza lepiej się wybrać żeby się upewnić, a tabletki to wiadomo zgodnie z zaleceniami trzeba :)