Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to według Was wścibstwo?

Polecane posty

Gość gość

Wynajmuję pokój, ale to nie jest w tym temacie najważniejsze. Rozmawiałam ostatnio z właścicielem mieszkania. Powiedział mi, że zaobserował, że cały swój czas wolny spędzam właściwie w mieszkaniu, że nigdzie nie wychodzę, nie spotykam się z nikim, że nikt nigdy mnie nie odwiedza... Pytał czy nie mam jakichś koleżanek, znajomych, chłopaka i dlaczego tak. Inny przykład... Gdy opowiedziałam mu, że coś sobie kupiłam to od razu wypytywał mnie o koszty. W domu byłam nauczona, że o pieniądzach się nie opowiada. Dziwne to było dla mnie. Mogłabym jeszcze przytoczyć kilka przykładów... Wścibstwo czy przesadzam?

Gość gość
Wscibstwo zdecydowanie. Irytują mnie tacy ludzie.

Gość gość
Nie do końca potrafię zrozumieć jego zachowanie. On ma zawsze jakieś takie dziwne pytania, przemyślenia... :o Jest specyficzny. Czasami nie wiem co mu powiedzieć... No ale warunki mieszkaniowe mam za to w bardzo dobre za rozsądną cenę.

Gość gość
heh. mam wrażenie, że teraz 90% ludzi jest takich ciekawskich, ja nic o nich nie pytam o oni chcieliby wszystko wiedzieć, niech sobie znajdą jakieś hobby poza plotkarstwem;/ (nie autorka)

Gość gość
Owszem wścibstwo i to ogromne. Jakbyś ciągle kogoś spraszala i robila imprezy to tez by sie czepial. Ludziom nie dogodzisz. Mieszkasz z właścicielem, ze takie szczegóły wie o Tobie ? Tak na marginesie mieszkanie z właścicielem to jeden z najgorszych rodzajów wynajmu. Nie polecam

Gość gość
Tak... Mieszkam z właścicielem. W sumie to jest on bardzo miły, ale strasznie ciekawski i czasami naprawdę jak z czymś wyskoczy to nie wiem co mam mu odpowiedzieć bo pytanie w moim odczuciu jest np. nie na miejscu. To taki starszy pan, emeryt, ale jeszcze pracuje sobie trochę...

Gość gość
Ja akurat jestem aspołeczna, nie przepadam za ludźmi. Jestem domatorką i lubię swoje towarzystwo. Zawsze znajdę sobie jakieś zajęcie i nigdy się nie nudzę. Tak poza tym jestem cicha, spokojna, nie stwarzam problemów.

Gość gość
No właśnie ja np. nie wypytuję o nic bardziej osobistego... Ciekawe czy czasami byłoby mu fajnie gdybym to ja zapytała o dokładnie to samo jego... :o

Gość gość
jak dla mnie wścibstwo :o

Gość gość
Wścibstwo! I to jakie! :o Nie pozwalaj sobie.