Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alexandra1999

niepełnosprawność w rodzinie, a moje dziecko

Polecane posty

Jestem na samym początku swojej pierwszej ciąży, martwie się o jedną sprawę.. Koleżanka nastraszyła mnie że moje dziecko może urodzić się niepełnosprawne ponieważ siostra ojca mojego chłopaka jest niepełnosprawna. Czy to jest możliwe?

Gość gość
Tak twoje dziecko może być niepełnosprawne.

Gość gość
Daj spokój myśl pozytywnie bez przesady

Gość gość
Spokojnie. Moi rodzice sa niepełnosprawni i uposledzeni,a ja i reszta rodzenstwa zdrowa. Wszyscy mamy juz swoje dzieci i zadne nie jest niepłnosprawne.

Gość gość
Autorko to fajna masz kolezanke :( nie zna sie a komentuje. Poza tym czy wiadomo dlaczego siostra jest niepelnosprawna? Czesto jest tak ze w zyciu plodowym wszystko bylo ok a doszlo np do niedotlenienia podczas porodu ( np mi na szczescie nic nie jest ale urodzilam sie fioletowa jak sliwka i dostalam 3 pkt tylko a po jakims czasie tylko 7). Tez nie wiadomo czy matka nie brala jakichs podejrzanych lekow ( kiedys nie bylo takiej swiadomosci jak dzis) i czy cos powazniejszego jej nie dolegalo w ciazy co moglo uszkodzic plod. Dbaj o siebie i malucha i duzo zdrowka :)

Gość gość
Zależy czym spowodowana jest ta niepełnosprawność, czy jest wynikiem wad płodowych czy doszło do komplikacji w czasie porodu, jeśli to drugie to raczej nie masz się czym martwić, a jeśli nawet tym pierwszym to również nie bądź złej myśli, przecież ojciec Twojego męża i jego mama to zupełnie inny zestaw genów niż Twój i Twojego męża

Gość gość
Okropna koleżanka zeby takie rzeczy mowić. Niepełnosprawność nie jest dziedziczna, niektóre wady sa, ale co ona wie o tej niepełnosprawnej? Przestań z nia przebywać, bo ci widocznie zazdrości i chce zebys sie stresowała.