Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy czujecie, małżeństwo Was ogranicza?

Polecane posty

Gość gość

Jestem mężatką 5 lat. Zauważyłam, że mohe małżeństwo mnie ogranicza. Nie mogę np. spotykać się z koleżankami częściej niż bym chciała, gdy chce wyjść na kilka godz, to muszę wszystko przygotować pod swoje wyjście, co mnie denerwuj***ardzo(dziecko nakarmione, porządek, pozbierane pranie itp), a i tak, gdy wracam, dom wygląda jak pobojowisko. Czuję się po prostu mniej wolna niż kiedyś. Też tak macie?

Gość gość
To chyba nie wina małżeństwa tylko tego, że macie dziecko :-D

Gość gość
Gdy byłam wolna, nie patrzyłam na nikogo. Teraz muszę liczyć się i z mężem i z dzieckiem. Muszę uważać na to, co kupuję, niektórych ubrań nie kupię, bo mężowi się nie podobają i długo by jeszcze wymieniać...

Gość gość
Strasznie ogranicza, ale nasz szczęście mam ten koszmar muszą sobą, nawet książki sobie nie mogłam kupić,

Gość gość
Myślisz,że po rozwodzie byłabyś wolna?

Gość gość
Nie, małżeństwo daje mi szczęście. Nie mogę spotkać się z koleżankami codziennie czy wyjść na imprezę, ale to przez dzieci, a nie męża. Prawie co weekend gdzieś wychodzimy razem, więc nie nie ogranicza mnie. A co do wydatków to się sobie nie wtrącamy, on kupuje co chce i ja też. Mamy zasadę, że jak nam się nie podoba ciuch to nic nie mówimy, a jak podoba to chwalimy. Ja nie układam pod wyjście wszystkiego, mąż zostaje z dziećmi i ma sobie poradzić, nakarmić, przewinąć i wymyślać zabawy.

Gość gość
Nie. Mężowi zależy na moim rozwoju zawodowym wiec bardzo mnie wspiera gdy chce cos dodatkowego robic, szkolenia, kursy, studia itp. I lubi gdy cos sobie kupuje dla przyjemności:) ale to raczej dlatego, że jestem z natury oszczędną osobą

Gość gość
Nie. Małżeństwo mnie nie ogranicza. Dzieci by ograniczały, ale ich nie mamy. I nie planujemy.

Gość gość
Oczywiście że nie. Dzięki mężowi jestem szczęśliwa. Kupuje co chcę wychodzę gdzie chcę. Ale i tak wolę wyjść z nim niż z koleżankami. Dzieci to ograniczenie dlatego ich nie mamy ;). Małżeństwo jest super

Gość gość
A to ja z 13:22.. Po ślubie jestemy 11 lat :) razem 12

Gość gość
Czym się różni małżeństwo od związku oprócz sytuacji prawnej? Niczym.

Gość gość
Możesz w kazdej chwili wyjść z domu, zatrzasnac za sobą drzwi i nikt nie będzie Cie ciągał po sądach chcąc się z Tobą rozstać - tym się różni małżeństwo od związku.

Gość gość
I dlatego kobiety mają takie parcie bo wiedząc że w małżeństwie facet tak łatwo za drzwi nie wyjdzie.

Gość gość
...a co za tym idzie - mniej nerwów Cię to wszystko kosztuje.

Gość gość
Nie tyklo moje drogie, moja mama zostala mlode wdowa, po 7 latach poznala milego pana , nie chciala wychodzic za maz , przezyli szczesliwie 15 lat , mama zmarla nagle a pan nie dostal od szefa wolnego na pogrzeb , bo w swietle prawa wolne okolicznosciowe nalezy sie na rodzine, malzonka a moja mama byla obca osoba, w szpitalu tez mu nikt informacji nie udzielal, a mama nie zdazyla go upowaznic

Gość gość
Dokladnie , z punktu prawnego jestes nikim dla konkubenta

Gość gość
Punkt prawny mnie nie interesuje, nie trzeba być małżeństwem aby mieć wszystko wspólne.

Gość gość
Malzenstwo nie raczej macierzyństwo