Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uczelnia nie chce wydać świadectwa

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam taki oto problem. Wiele lat temu studiowałam na Uniwersytecie Wrocławskim, studia te musiałam przerwać. Oczywiście udałam się do dziekanatu z legitymacją studencką i dowodem osobistym, w celu odzyskania świadectwa maturalnego. Nie oddano mi go, bo nie miałam przy sobie karty zobowiązań studenta, która poświadczała rozliczenie się z biblioteką. Niestety, karty nigdy nie odnalazłam, zgubiłam i tyle.. Jak na ironię, nie pożyczałam od nich ani pół książki, po prostu nie miałam małej karteczki z potwierdzającym to stemplem.... Obecnie do nowej pracy jest mi potrzebne świadectwo maturalne..Czy jeśli uczelnia i tym razem odmówi mi wydania dokumentu, mam prawo wystąpić na drogę sądową? Z tego, co wyczytałam nie mają prawa przetrzymywać moich dokumentów. Minęło już ponad 8 lat od czasu mojej ostatniej wizyty w dziekanacie.

Gość gość
Po co musisz uczelnię. Wystap do kuratorium oświaty. Złóż wniosek o maturę czy co tam potrzebujesz.

Gość Pani Jadziaaa43
wow...8 lat...bez swiadectwa... no niezle. a do jakiej to ambitnej pracy potrzebują swiadectwa maturalnego od 30 latki?hmm? Ps.nie maja prawa przetryzmywac tego swiadcetwa.Powiedz im to. Mozesz chyba jeszcze raz poprosic o karte obiegową i zalatwic te podpisy z biblotek itp.? Wydjae mi sie ze po 8 latach to swiadcetwo jest w oddziale kuratorium...w seksji archiwum.

Gość gość
Jesli jestes uczciwa to na pewno biblioteka potwierdzi,ze z niczym u nich nie zalegasz. Zrobienie obiegowki jest proste DLA tych co nie kravliste ksiazek.