Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćJa

Rozwód. Od czego zacząć?

Polecane posty

Gość gośćJa

Potrzebuję rady osób, które są po rozwodzie. Wiem, że iść do sądu, ale jakie papiery, ile trwa jakie koszty. Rozwód za porozumieniem stron stron.

Gość gośćmen
Dzieci?

Gość gośćJa
Dwoje

Gość gość
Ważne jest znaleźć odpowiedniego adwokata. Żeby zajął się sprawą tak, jakbyś tego chciała. Jeżeli za porozumieniem obu stron to w sumie gładko pójdzie. Skoro macie też dzieci to kto otrzyma opiekę nad dziećmi? To jest chyba najważniejsza sprawa. Mogę doradzić kancelarię na śląsku w Gliwicach. Kancelaria Adwokacka Wojas Pawlak. Zajmują się też sprawami rozwodowymi. Moją również się zajeli, a nie poszło aż tak gładko z moim byłym mężem. Ale jestem naprawdę zadowolona.

Gość gość
rozwód to paszport do piekła

Gość gość
Ja odzyskałem nowe lepsze życie po rozwodzie

Gość matyldzias
Zacznij od pozwu i określenia, czy rozwód będzie z orzekaniem o winie, z podziałem majątku i co z opieka nad dziećmi, alimentami. W Tczewie w tej kancelarii http://cejrowski.pl/ zajmują się wszystkim od początku do samego finału. łatwiej przechodzić przez to z prawnikiem.

Gość Patrycja Gojka
Jeszcze jedna rzecz o której widzę, że tu nikt nie wspomina. Jedną z podstaw do rozwodu jest całkowity rozkład pozycia małżenskiego i musi on trwać przynajmniej pół roku. najpierw generalnie mozna złozyć wniosek o separacje. Zawsze gzieś tam jest szansa na pogodzenie sie. Różnie tez bywa z samym rozwodem. Można go nie utrzymać gdyby miały na tym ucierpieć dobro dzieci małoletnich. A czy paszport do piekła ? I tak i nie. Ja odzyskałam energie, chęć do życia. Znowu stałam sie taka jak wczesniej. Pełna wigoru. Co do adwokata to ja ze Śląska polecam pana adwokata Grzegorza Kiwica. Bardzo sumienny i dokladny adwokat. Potrafi na prawde zająć się sprawą rzeczowo ;0

Gość gość
papiery czas koszty post z lipca. zadzwonilabys do Biura Obslugi Interesantów sadu i sie dowiedziała

Gość ToveLo88
Ja uważam rozwód za totalna porażkę dwojga ludzi... niestety. A najgorsze jak w tym wszystkim jeszcze uczestniczą dzieci. To jest wtedy serio przykre. U mnie imo terapii małżeńskiej, małżeństwa nie udało się uratować .... przykre to .... Też miałam adwokata , pana Grzegorza Kiwica. Musiałam go mieć ze względu na podział majątku i dzięki temu adwokatowi wygrałam sprawę.