Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego denerwuje was plucie na Polskę?

Polecane posty

Gość gość

Właściwie nie plucie a krytykowanie polski przez osoby mieszkające za granica. Przecież skoro mieszkały i w Polsce i za granica to maja porównanie i mogą w ten sposób dzielić się doświadczeniem.

Gość gośćhahahahahjahaha
Oj wez stoperan.

Gość gość
Dlatego, ze mieszkam za granica i tutaj plucie na wlasne gniazdo sie nie zdaza. I przesiaklam tym, ze ojczyzny, rodziny i przyjaciol sie nie krytykuje. A podejecie do zycia: biore to co dobre i szybko zapomina o zlym duzo ulatwia. Polska to cudowny kraj ma teraz najlepszy okres od 2 wojny Swiatowej.

Gość gość
13:12 widać ze Łykasz jak głodny pelikan co ci w tv mówią. Wcześniej platforma gadała ze jesteśmy zielona wyspa teraz PiS robi to samo, a ty w to durna wszystko wierzysz.

Gość gość
Człowieku mamy w sklepach wszystko możemy studiować nikt do nas nie strzela nie ma godziny policyjne no ja też uważam że teraz w Polsce jest spoko

Gość gość
Jest raj w Polsce bo nikt do was nie strzela i towar jest na sklepowych polkach hahahahhaa padłam ze śmiechu. Polska jeszcze długo nie dorośnie do pięt Ameryce sprzed stu lat.

Gość gość
dziś Człowieku mamy w sklepach wszystko możemy studiować nikt do nas nie strzela nie ma godziny policyjne no ja też uważam że teraz w Polsce jest spoko //// malo do szczescia Ci trzeba ... co do tematu - ja a Polske nie pluje. Nie podoba mi sie w niej duzo rzeczy, tak samo jak pewnie -zupelnie inne rzeczy jednak - wkurzaja mnie w kraju w ktorym mieszkam. ale jestem tu szczesliwa, czuje sie tu w domu I podkreslam to. W POlsce staram sie unikac pewnych tematow z rodzina itd I jest OK.

Gość gość
ja rozumiem znajomych co krytykują czasem bo tam mają łatwiej, co mam nie rozumieć,natomiast ja lubię moje gniazdo ,mozliwe ze kiedys sobie pomieszkam z ciekawosci gdzies tam daleko, jednak pamiętam ze ja zawsze tęskniłam jak wyjezdzałam

Gość gość
Bo to co wypisują ludzie (chodzi o wątek o wrogich spojrzeniach, prawda?) jest bez sensu. Jak ktoś generalizuje pisząc, że w Polsce to wszyscy są jacyś, w Polsce nigdy nikt nie ustępuje miejsca, a za granicą wszyscy zawsze ustępują, to jest to trochę żałosne. Mądry człowiek wie, że wszystko ma plusy i minusy, nic nie jest czarno białe. Jedne rzeczy są lepsze za granicą a inne w Polsce. A ludzie są różni. Chamscy i nieżyczliwi są wszędzie. Niezależnie od narodowości. I w ogóle "zagranica" to raczej szerokie pojęcie :-D W końcu mamy okolo 200 państw na świecie. Ale rozumiem, że według niektórych to Polacy są najgorsi.

Gość gość
Ja uwazam, ze sie powinno krytykowac, mówic o wadach. Bo to jest początek rozwoju. Jak sie siedzi w g*****e, i udaje ze jest super i ze to g.... pieknie pachnie, to nigdy sie z niego nie wyjdzie.

Gość gość
Ja z tego co zrozumiałam, to zagranica nie musza ustępowac miejsc, bo ludzie nie jezdza w wagonach stłoczeni jak bydło.

Gość gość
Bonie sra sie w swoje gniazdo Pogadaj sobie jakimś Niemcem jak przyjdzie co do czego to większość powie ci ze zabijanie żydów w Oświęcimiu było ok .

Gość gość
Jeśli nie krytykuje się to nic się nie zmieni. Może i jest towar w sklepie, nie strzelają do obywateli ale popatrz co się dzieje z prawem. W innych krajach kobieta ma wybór czy chce aborcję a tu kobiety nie mają prawa. Gwałt, kazirodztwo, zagrożenia życia nie ma znaczenia i tak kobieta musi rodzic. Zamiast iść do przodu pozwalają by kościół miał duży wpływ kiedy są nowe ustawy. Ludzie którzy kradną siedzą w więzieniu dłużej niż ludzie którzy zabijają. Nie wydaje mi się by to było normalne. Tak samo pensje. Najniższa krajowa nawet nie jest wystarczająca dla ludzie którzy mieszkają sami. I jak tu nie krytykować? Jadąc za granicą masz więcej prawa, jest bezpieczniej i stać Cię na życie. Nie tylko to ale wszędzie indziej jest inna kultura. Nie masz np sąsiada Polaka ale z Indii, z Australii, itd. Poznasz świata trochę lepiej. A w Polsce co jest? Polska dla Polaków. Ktoś "inny" jest pobity za kolor skóry czy religia czy spojrzenie.

Gość gość
Konstruktywna krytyka jest OK. Ale mało kto to potrafi. Większość właśnie pluje.

Gość gość
Mnie sie wydaje, ale to moje takie prywatne obserwacje, po ponad 20 latach mieszkania za granica, ze ludzie z zachodnich krajow sa bardziej przyjazni i bardziej luzni, bo maja latwiejsze zycie. Za minimala place moga przezyc bez stresu od wyplaty do wyplaty, za srednia wyplate moga juz zyc na dobrym poziomie , ludzie z wysokim wynagrodzeniem to w ogole maja super. Poza tym nie ma takiego dziwnego przeswiadczenia, ze dyrektor to ktos nie wiadomo kto , a piekarz to smiec, dlatego tutaj ludzie i do kasjerki sie usmiecha, i do listonosza i do kierowcy autobusu

Gość gość
14:24 dokładnie w Polsce liczy się stanowisko i znajomość. Pytasz się w innym kraju "co u ciebie" i opowiadają większość czasu o tym co idzie dobrze. A w Polsce od razu wszystko co jest źle.

Gość gość
prawda - ci powyzej. Moja kolezanka konkretna z Polski, na pytanie co u Cie/u Was, zawsze odpowiada "po staremu, nic ciekawego2 albo zaczyna narzekac ze dziekco hcore, lub niegrzeczne, ze w pracy duzo roboty, ze musi schudnac, ze musi posprzatac ... ludzieeeeeeee

Gość gość
*dziecko chore mialo byc

Gość gość
Bo plucie to wyraz pogardy, a ojczyzną się nie gardzi, tylko działa, by było w niej rodakom lepiej.

Gość gość
Pytasz się w innym kraju "co u ciebie" i opowiadają większość czasu o tym co idzie dobrze. xxx W jakim "innym kraju"? Jakieś konkrety? Czy w każdym innym kraju?

Gość gość
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Polacy, którzy plują na Polaków, wymieniają ich złe cechy itd. uważają, że oni są wyjątkowy. Wszyscy Polacy są źli, tylko ja jedna / jeden (ewentualnie moja rodzina) jestem dobra / dobra i mam tych cech co wszyscy. Tak samo jak większość ludzi uważają, że większość jest mniej inteligentna od nich. Tylko, że to statystycznie niemożliwe :-D Plując więc na Polaków plujecie również na siebie.

Gość gość
15:24 ogólnie mówiłam ale na przykład USA, nie mowa o polskich dzielnicach, Francja i UK.

Gość gość
Polacy dobrze zintegrowani i już sporo lat mieszkający za granica są dużo milsi, otwarci, uprzejmi od rodaków którzy pozostali w kraju. W kraju gdzie mieszkam poznałam sporo bardzo fajnych Polaków. I oni są już tacy bardziej zagraniczni niż polscy ze swojego zachowania. Natomiast rodacy w kraju są w większości tacy jacy byli ich ojcowie dziadkowie, niemili, sfrustrowani, dosrywajacy wszystkim dookoła mimo ze czasy się rzekomo zmieniły i w Polsce jest lepiej. Może finansowo odrobine lepiej ale mentalnie ani trochę.

Gość gość
14:07 oraz 16:47 doklanie, podpisuje sie pod Waszymi wypowiedziami. pozdrawiam z bardzo ostatnimi czasy slonecznego I cieplego Inverness :)

Gość gość
14:07 skojarzylo mi sie z brevikiem. No to co siw dzieje z nim w NO to dopiero ok i super. W pl by to nie przeszło. Ale przeciez najlepiej nasrac na pl jak tu c*****o. A to ze gosc ktory wystrzelal jak kaczki dziesiatki ludzi co chwila zaklada sprawe w sadzie zw zyje w uwlaczajacych warunkach i sas mu racje przyznaje yo juz jest ok.

Gość gość
16:58 i w Norwegii maja racje. Więźniowie musza żyć w ludzkich warunkach. To ze popełnili okrutne przestępstwo nie daje nikomu prawa do samodzielnego wymierzania sprawiedliwości lub stosowania na nich przemocy. Taka z ciebie polska katoliczka a nie wiesz ze bog jest od wydawania wyroków a nie ludzie? A o czymś takim jak prawa człowieka słyszałaś?

Gość gość
Taka z ciebie polska katoliczka xxx A skąd wiesz, że katoliczka? Nie wszyscy Polacy to katolicy.

Gość gość
17:05 pudlo. Nie jestem katoliczka. I dla mnie za taka zbrodnie ppwinna byc albo kara smierci albo meczarnia do konca zycia.

Gość gość
I jeszcze jedno odnoanie brevika. Gdzie prawa tych ktorych wystrzelal jak kaczki? Oni nie mieli praw? Aaaa rozumiem.