Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plastry Evra a miejsce przyklejenia

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie. Mianowicie stosuje 2 tydzień plastry evra i noszę je poniżej linii majtek, gdzie owłosienie się pojawia. Dodam, że przed każdym przyklejeniem gole skóre, tak aby włoskow nie było. Czy skuteczność plastrów może być mniejsza jeśli włoski zaczynają odrastac?

Gość gość
Ty przyklejadz je z przodu? Nie na pośladku?

Gość gość
Tak, przeklejam je z przodu poniżej linii majtek. Niestety trochę niżej niż podbrzusze, gdyż jest mi tak najwygodniej ale martwię się, że skuteczność jest mniejsza... :(

Gość gość
Przecież w ulotce jest napisane ze ważne zeby skora byla czysta i bez wloskow tu gdzie przyklejasz plaster, po co przyklejasz w takim miejscu gdzie sa wlosy a teraz się martwisz

Gość gość
Ja też przyklejałam plastry na podbrzuszu, ale nie miałam problemu z owłosieniem. Może po prostu u mnie to inaczej wygląda. A gdybyś spróbowała w miejscu gdzie ma być plaster wosku? Tylko trzeba to zrobić wcześniej, żeby skóra nie była podrażniona. U mnie te plastry się nie sprawdziły, zatrzymywała mi się woda, odklejały się po ćwiczeniach i kąpieli, byłam cały czas senna.

Gość gość
Wiem co jest napisane na ulotce, ale wyjezdzalam na wakacje i zależało mi na tym aby plaster nie był widoczny nawet podczas noszenia stroju kąpielowego. Nakleilam niżej niż powinnam, fakt faktem po 3 dniach włoski odrastaly. Ale czy skuteczność może być obniżoną do tego stopnia aby nie zapobiegaly ciąży? :(

Gość gość
Nie wydaje mi się, ja też naklejałam plastry na podbrzusze, włoski częściowo rzeczywiscie dorastał, w ciążę nie zaszłam.

Gość gość
Jak stosuję sie antykoncepcje ważne jest aby przestrzegać tego co jest napisane w ulotce i być chroniona, naklejenie plastra w innym miejscu które nie jest wymienione w ulotce, i ryzykowanie ciąża bo się wstydzisz przyklejic w widocznym miejscu to szczyt glupoty ale twoja sprawa ja bym wolala mieć pewność ze jestem zabezpieczona

Gość gość
Czyli uważasz, że powinnam zazyc tabletkę po?

Gość gość
Powinnas poradzić się ginekologa

Gość gość
Naklejałam plastry na podbrzuszu dwa miesiące, zdarzało się, że część stykała się ze skórą, gdzie odrastają włosy, bo kombinowałam z ułożeniem. Jeśli plaster przylegał do skóry, wydaje mi się, że nie masz powodów do niepokoju. Mnie się z tymi plastrami robiły naprawdę różne rzeczy, odklejały się, raz podwinęły i częściowo przykleily do majtek, po pobycie nad wodą. Ale za każdym razem udawało się je przywrócić na swoje miejsce.

Gość gość
Dziewczyny jestem za granicą i zakupiłam bez recepty ellaone. Siedzę i zastanawiam się czy powinnam ją wziąć czy nie zrobię sobie gorzej, gdy jeszcze stosuje plastry...

Gość gość
Przeczytaj ulotke ellaone tam jest opisane przyjęcie ellaone podczas stosowania antykoncepcji, sama kiedys przyjelam ellaone jak stosowalam tabletki anty bo popelnilam blad w przyjmowaniu i balami się ze moglo dojść do zaplodnienia

Gość gość
A czy plaster dostawał? Jeśli nie, to powinno być ok.

Gość gość
*odstawał

Gość gość
Ja wole przyjmować tabletki z plastrami same klopoty sa odklejaja się i potem nie wiadomo czy dzialanie plastra jest zachowane

Gość gość
Uczulal.