Gość gość Napisano Lipiec 7, 2018 Dostałam się na Górnictwo i Geologię na wydziały : - Górnictwa i Geoinżynierii - Górnictwa Geologii i Ochrony Środowiska wydaję mi się że to coś co mogła bym studiować nie próbując co dzień się zabić z żalu oraz pytać się "co ja tu robie ?" z tym że muszę wybrać wydział bo chcą abym do 11 zaniosła dok. Czy ktoś powiedziałby mi czym się kierować przy wyborze ? bo jedyne co wiem to to ,że ten pierwszy wydział kształci raczej do pracy w kopalni a ten drugi zaś pod pracę geologa. jedynymi aspektami jakimi mogę się teraz kierować są potecialne zarobki absolwentów. otóż według uczelni studenci Wydziału Górnictwa i Geologii zarabiają min 5tyś a 40% nawet do 8 tys zł ( niestacionarne II stopien) ( co roku ok. 40-70 osób kończy) zaś GGIOŚ ledwo 3k-4k ( maximum) ale za to wydział chwali się, że 90% osób znajduje prace od razu po ukończeniu studiów.... ( ale za to też nie oferuje stacjonarnych II stopnia) ( co roku kończy II stopień ok.170-210 osób) oczywiście ja rozumiem że to są tylko statystyki i STUDIA PRACY NIE DAJĄ jednak coś w tym musi być skoro od 2014 roku już przeprowadzono 3 raporty z pracy etatowej. stąd mój dylemat czy iść do tu czy też tu. Było by miło gdyby ktoś podpowiedział i dodał coś od siebie czemu warto na ten czy inny wydział. Dodatkowo zaznaczam że jestem "noga" z matematyki i chciała bym ten względnie łatwiejszy wydział Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach