Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

STUDIA NA AGH

Polecane posty

Gość gość

Dostałam się na Górnictwo i Geologię na wydziały : - Górnictwa i Geoinżynierii - Górnictwa Geologii i Ochrony Środowiska wydaję mi się że to coś co mogła bym studiować nie próbując co dzień się zabić z żalu oraz pytać się "co ja tu robie ?" z tym że muszę wybrać wydział bo chcą abym do 11 zaniosła dok. Czy ktoś powiedziałby mi czym się kierować przy wyborze ? bo jedyne co wiem to to ,że ten pierwszy wydział kształci raczej do pracy w kopalni a ten drugi zaś pod pracę geologa. jedynymi aspektami jakimi mogę się teraz kierować są potecialne zarobki absolwentów. otóż według uczelni studenci Wydziału Górnictwa i Geologii zarabiają min 5tyś a 40% nawet do 8 tys zł ( niestacionarne II stopien) ( co roku ok. 40-70 osób kończy) zaś GGIOŚ ledwo 3k-4k ( maximum) ale za to wydział chwali się, że 90% osób znajduje prace od razu po ukończeniu studiów.... ( ale za to też nie oferuje stacjonarnych II stopnia) ( co roku kończy II stopień ok.170-210 osób) oczywiście ja rozumiem że to są tylko statystyki i STUDIA PRACY NIE DAJĄ jednak coś w tym musi być skoro od 2014 roku już przeprowadzono 3 raporty z pracy etatowej. stąd mój dylemat czy iść do tu czy też tu. Było by miło gdyby ktoś podpowiedział i dodał coś od siebie czemu warto na ten czy inny wydział. Dodatkowo zaznaczam że jestem "noga" z matematyki i chciała bym ten względnie łatwiejszy wydział

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować