Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozliwa jest taka sytyuacja...? Chodzi o KP

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jestem w ciazy,niedlugo urodzi mi sie 1 malenstwo. Rozmawialam kilka dni temu z tesciowa o karmieniu piersia. Ona mowi, ze 2 jej dzieci nie chciala jesc piersi, bo ona miala gorzkie mleko. Czy mozliwa jest taka sytuacja? ja nigdy o czyms takim nie slyszalam.

Gość gość
Nie wierze w takie cos.

Gość gość
Nie jest mozliwe, tak samo jak za slabe czy za cienkie mleko. Radze porozmawiac z kims wyedukowanym w tej kwestii, nie z teściowa powtarzajaca gusła ludowe.

Gość gość
Moj synek nie chcial lapac piersi, mialam wklesle brodawki, ciezko bylo mu objac, malutki byl. Pomogly nakladki uzywane tylko kilka dni (hamuja laktacje uzywane dluzszy czas). Teraz to sam tak lapie, ze wystarczy jak tylko zobaczy piers i sam bierze. Ale ile ja sie nameczylam i przystawislam.... moze tesciowa nie chciala sie meczyc, dakla butle a jakies usprawiedliwienie sobie wymyslila ze gorzkie mleko... ale kiedys nie bylo nacisku na kp tak jak teraz, uwazano ze butla lepsza. Tesciowa jak mnie zobaczyla to od razu powiedziala ze mam slabe mleko i powinnam dac butle bo zaglodzi sie. Nie dalam. Dziecko ladnie rosnie.

Gość gość
O tak „slabe mleko” hehe skad ja to znam ;-)

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak gorzkie mleko, ogólnie rady mamy, teściowej, sąsiadek i cioć lepiej traktować z dystansem

Gość gość
A skąd wie, że miała gorzkie? Próbowała, czy dzieci jej powiedziały? Owszem, możliwe, że nie chciały bądź nie potrafiły ssać piersi. To się zdarza. Ale przyczyną na pewno nie jest gorzkie mleko. No chyba, że wpierniczała czosnek i grejpfruty trzy razy dziennie, no to wtedy faktycznie, mogła mieć niedobre mleko.