Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to już przemoc?

Polecane posty

Gość gość

Witam, moj mąż często wybucha. W zasadzie to najpierw można zauważyć jego rozdrażnienie które trwa nawet kilka dni. W tych dniach izoluje sie od rodziny, na wszystko odpowiada półsłówkami, czasem chce zostac w domu sam. Potem czesto wybucha, z blahych nawet powodów. Czesto pojawiają się z jego strony wulgaryzmy a nawet wyzwiska. Ostatnio wpadł w szał do tego stopnia że kazał mi sie wyprowadzic a następnie szarpal mnie i zrzucil z oparcia kanapy na ktorej siedzialam. Po tym natychmiast wszystki minelo. Stal sie mily i czuły wynagradza mi to wszystko podarunkami. Nie przeprosil ale swoim zachowaniem okazał skruche. Ja jednak nie chce nawet na niego patrzec, jestem w szoku. Nie byla to nawet jakaś wielka kłótnia raptem dwa zdania a reakcja nieadekwatna zupelnie.

Gość gość
Patrzę i nie mogę się nadziwić. Naprawdę nie wiesz?

Gość gość
Przyczyny są inne, złość na kogoś innego lub z innych powodów przez kilka dni kumuluje kumuluje i narasta aż nie może jej utrzymać i byle powód powoduje niekontrolowane wyładowanie nagromadzonej agresji, pewnie nie ty nie dom ją wywołuje tylko np coś w pracy ale on nie umie sobie z nią radzić zbiera ją w sobie aż jest za dużo i następuje wyładowanie akurat w domu. Tu by się szkolenia z psychologiem przydały jak radzić sobie z agresją i nie kumulować jej oraz co ją powoduje bo przyczyny są raczej poza domem