Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boli mnie ręka? Mocno! Już ponad tydzień boli non

Polecane posty

Gość gość

Stop :(

Gość gość
która?

Gość gośćparassolka
przeciążyłeś?,uderzyłeś się? upadłeś? idź do lekarza

Gość gośćparassolka
czasem lewa boli od serca im może wskazywać zawał serca idź do lekarza

Gość gość
Prawa. Jest uszkodzona ale według lekarza nie powinna dawać dolegliwości bo się zagoiło wszsytko ładnie a mnie okrutnie boli. Nic nie mogę robić bo ból niesamowity, jest coraz gorzej. A to prawa ręka :(

Gość gość
To znaczy, ze jest gdzies ucisk na nerw. Czasem pomoga leki, czasem trzeba uwolnic nerw, najlepiej zglos sie do chirurga od reki. Zycze Ci poprawy.

Gość gośćparassolka
21.23 zranienie czy złamanie?

Gość gość
Ani zranienie ani złamanie. Inaczej. Byłam u chirurga ręki i powiedział że powinno być ok a nie jest :(

Gość gość
Dodatkowo czuję jakby mięśnie między kciukiem a wskazującym byby przykurczone, tam w tej poduszeczce

Gość gośćparassolka
no ale napisałaś że się zagoiło?tam jest ścięgno może naderwałaś?uraz mechaniczny?

Gość gość
Uraz przeciążeniowy. Uszkodzone były więzadła

Gość gośćparassolka
21.38 tak myślałam ,musisz oszczędzać ta rękę ,mogło dojść do stanu zapalnego ,jest opuchnięta? gorąca? sina albo czerwona?najlepiej nic nią nie rób już.Lekarz nie mówił ze masz nią nic nie robić?

Gość gość
Tylko że ten uraz był już rok temu :(

Gość gość
Przeswietlenie

Gość gość
Miałam rezonans.

Gość gośćparassolka
a wcześniej nie bolało?dopiero teraz? pewnie przeciążenie pourazowe. Każdy uszkodzony staw czy mięsień już w efekcie będzie słabszy i nie można go przeciążać.. albo doszło do zmian zwyrodnieniowych .Idź do chirurga ,nie wiem czy na rtg widać więzadła i ścięgna ale chyba trzeba zrobić prześwietlenie inaczej nie będzie wiadomo.

Gość gość
Trochę pobolewało ale do zniesienia. Ale teraz okropnie. Nic teraz mocno nie robiłam tą ręką. Nie miałam czym przeciążyć teraz. Na RTG widać tylko kości.

Gość gośćparassolka
no to faktycznie dziwne,masz jakieś maści przeciwzapalne albo altacet? może pomoże a raczej nie zaszkodzi a jutro koniecznie do lekarza ,jeśli przykurcz jest widoczny to wyraźnie coś się dzieje Może jakieś porażenie nerwu .Łyknij sobie magnez .

Gość gośćparassolka
czasem tężec tak się objawia ale ty nie miałaś rany powyżej 1 cm więc to nie to.

Gość gość
Lekarz rodzinny nic mi nie da. Umowie się do chirurga ale wizyta droga i za jakiś miesiąc :( Byłam szczepiona na tężec.

Gość gośćparassolka
Weź skierowanie i idź do chirurga albo od razu na SOR ,powiedz ze bardzo cie boli.Co jeśli to jakiś zator? czy to rwący ból czy tylko wzmaga się jak ruszasz?

Gość gość
Mnie bolała jak pracowałem bardzo ciężko fizycznie po 12 godzin dziennie, dużo dźwigałem wtedy.. Nie wiem ale w nocy, rano budziłem się ze zdrętwiałą reką i ze strasznym bólem. Przy próbie "rozruszania" ręki ból był nie do zniesienia. Samo ustało po zmianie pracy..

Gość gośćparassolka
wszystko zależy od tego w którym miejscu jest zlokalizowany ból ,czasem to zespól cieśni nadgarstkowej ,zabieg prywatnie kosztuje 2000 zł.ale autorka ma ból nieco inaczej umiejscowiony ,więc ciężko powiedzieć bez obejrzenia.

Gość gość
To nie zator. Ręce mają takie sobie ucieplenie, tętno mam na obu rękach takie samo, czucie zachowane. Operacja mi groziła i to wiele droższa ale nie mam niestabilnosci na szczęście. Nie pracuje ciężko ta ręką, w sumie mało co nią robię. Boję się że będzie konieczna operacja.

Gość gośćparassolka
przy braku czucia od razu tomografia komputerowa głowy ,przy czym porażenia mózgowe nerwów raczej chyba nie bolą ,choć przykurcze np już bolą ,a np zmiany reumatyczne ?tylko ręka cię boli ?

Gość gość
Tak. Tylko ręka. Tzn. czasami też druga. Ale to uszkodzona najbardziej a dzisiaj naprawdę mocno. Wzięłam nimesil. Badania na reumatyzm ok.

Gość gośćparassolka
musisz iść do lekarza,trzymaj się i nic tą ręką nie rób. Odezwij się i napisz co i jak jak będziesz już po wizycie. Nimesil jest przeciwzapalny i przeciwbólowy często osoby z migrenowym bólem głowy zażywają.Dobry jest Dexak ale tez na receptę.Czasem od kręgosłupa promienieje ale wtedy zazwyczaj boli cała ręka .

Gość gośćparassolka
a nie miałaś przypadkiem kiedyś kleszcza?borelioza też atakuje nerwy ,stawy i mięśnie.Dobranoc.

Gość gość
Nimesil podobno dobry na takie ortopedyczne bóle. Dexak bez recepty ostatnio kupiłam. Test na boreliozę też miałam. Negatywny. Dziękuję Ci za pomoc. Na pewno napiszę. Dobranoc.

Gość gośćparassolka
Dobranoc.Trzymaj się .