Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko z dziadkami na wczasach

Polecane posty

Gość gość

Mam pięcioletniego synka. Moj mąż jest jedynakiem więc dla teściów to jedyny wnuk, mają hopla na punkcie wnuka i chcą zabrać Adasia na tydzień nad morze. Nas nie stać na wyjazd na wakacje bo mąż mało zarabia a ja siedzę z Adim w domu i chcialabym, by dziecko zobaczylo morze bo nigdy nie wyjezdzalismy ale z drugiej strony synek chyba jeszcze jest za maly, nigdy nie wyjezdzal bez mamy. Najchetniej bym tam pojechała z nim, ale mnie nie stać.

Gość gość
Chcą zabrać dziecko bez Ciebie??? Super teście..

Gość gość
Jeśli wychodzą sami z inicjatywą zabrania wnuka na wakacje to super, ciesz się. Mój syn był pierwszy raz na wakacjach z dziadkami kiedy miał 2 lata i od tamtego czasu co rok wyjeżdżają na 2 tygodnie nad morze. Wiec śmiało możesz wysłać z dziadkami na wakacje, jestem pewna, że zajmą się nim bardzo dobrze. A Ty odpocznij w tym czasie, zrób coś dla siebie, pobądź tylko z mężem.

Gość gość
Ja nie mogę. Zrób z niego taką ciotę która tylko z mamą 24 h.

Gość gość
13:09 Też jestem rozżalona z tego powodu, skoro opłacają pobyt Adasia to mnie też mogliby zabrać, mogłabym spać z Adasiem w jednym lozku i jesc suchy chleb... Ale im szkoda na mnie kasy... Mąż też nie chce mi dac na ten wyjazd bo zalegamy z czynszem:/ 13:15 Moje dziecko jeszcze nigdy nie bylo nigdzie beze mnie, zawsze jestesmy razem. Nie porównuj tu przypadku dziecka podrzucanego od malego.

Gość gość
5 letnie dziecko nazywasz c***a? Nieźle. Autorko rób jak Tobie pasuje. Jak ufasz i wiesz ze wszystko będzie ok to pozwól mu z nimi jechać a jak nie ufasz czy uważasz że jeszcze za wcześniej to poczekaj może będzie okazja znowu kiedyś. I może wtedy Wy też pojedziecie

Gość gość
13:43 po tym co pisałaś wiadomo że to prowo.

Gość gość
To idź do pracy będzie was stać na wakacje i na czynsz. A od kasy teściów wara fundują wakacje wnukowi ale leniwej synowie to co najwyżej zafundowała bym rózgę i przez łeb. Zafundować wakacje można czy synowie czy córce w momencie gdy sama nie może zapracować na nie z powodu choroby czy malutkiego dziecka. A nie dziecka które spokojnie może być w przedszkolu.

Gość gość
Mój był z babcią nad morzem jak miał 3lata, babcia zabrała jeszcze drugiego wnuczka 4latka i dała radę z dwójką. My na wakacje wyjeżdżamy głównie w góry i tam też dawaliśmy radę z maluchem. Jak ktoś jest ogarnięty i umie zapewnić frajdę dziecku to wszędzie da radę i nie ważne czy rodzice czy dziadkowie.

Gość gość
Autorko jeszcze zaproponuj abyśmy się tu zrzuciły na twój wyjazd , bo ten głupkowaty temat do tego zmierza Obiad gotuj bo stary zaraz wróci i będzie zadyma że żarcia nie ma , a nie wymyślasz jakieś melodramaty .

Gość gość
Nie rozumiem co w tym złego, że teściowie (nie teście) chcą zabrać wnuka bez mamy. Odkąd skończyłam 3lata, no w wakacje 3.5 miałam, jeździłam co roku z dziadkami na 2 tygodnie do Dziwnówka nad morze i tak do końca podstawówki, bo tam ich zakład wysyłał pracowników. Bez rodziców i było super, zawsze cieszyłam się na te wakacje.

Gość gość
Ja bym puściła, ale śmierdzi prowem na kilometr. Autorka ma dziecko 5lat, nie stać ich na nic, a ona nie pracuje.

Gość gość
Autorko, ja Ci doradziłam o 13:15, a Ty piszesz o podrzucanym dziecku? Dziadkowie chcieli zabrać wnuka, ja im nie wcisnęłam dziecka na siłę. I wiesz co? Bardzo dobrze, że nie chcą żebyś jechała z nimi, bo chamstwo aż od ciebie bije na odległość. Nie chcesz to nie puszczaj dziecka na wakacje z dziadkami i narzekaj, że Cię nie stać skoro tobie się nie chce iść do pracy i masz faceta nieudacznika.

Gość gość
A dlaczego dziadkowie mają zabrać synową?! Fajnie, że chcą zabrać wnuka. Dać wam palec to chcecie całą rękę. Dziadkowie chcą pobyć ze sobą i wnukiem, co w tym dziwnego. Postawią wnukowi, mają tobie to zaraz się okaże że powinni więc twojemu mężowi... :D

Gość gość
Na czynsz nie maja a ta siedzi z 5 latkiem w domu. No trzymajcie mnie!

Gość gość
0/10

Gość gość
Autorko tu nie chodzi o pieniądze. Oni nie chca sobie marnowac wakacji na przebywanie z toba.

Gość gość
dziecko 5 lat, a Ty dalej w chałupie? prowo.

Gość gość
To idź do pracy w końcu.

Gość gość
Nie mogę isc do pracy bo nie mam co zrobic z dzieckiem. Moi rodzice ciezkp pracują.

Gość gość
Przedszkola nie istnieją? Daj spokój. Jesteś roszczeniowym leniem.

Gość gość
prowo, przecież są przedszkola, jak to nie masz co z dzieckiem zrobić. A od września już bedzie musiał iść do zerówki i co wtedy też w domu będziesz siedzieć czy zaczniesz szukać pracy?

Gość gość
Haha to ile to dziecko ma? 5 lat czy 5 miesięcy kretynko? Do przedszkola czemu nie chodzi od 2 lat conajmniej?

Gość gość
ci dziwdkowie to koszmar ciebie tez powinni zaprosci nie dosc ze wyplulas bachora z c**y i jeszcze jestes sluzaca to nawet wakacji nie masz durni dziadkowei powiedz im zeby w d**ey w moich filmikach sa polskie napisy trzeba uruchomic na dole w prawym rogu www.youtube.com/watch?v=DMOjUJIN5yU

Gość gość
A synek juz zostawal u dziadkow na noc lub na kilka dni? Tydzien to nie jest tak dlugo, mysle ze dla 5 latka to w sam raz na wakacje z dziadkami.

Gość gość
wstyd żebyś miauczała ,że was nie stać na wakacje dzieciak ma 5 lat ,a matka z dupskiem woli w domu siedzieć i narzekać ze nie ma na wyjazd

Gość gość
16:17 Nie, ale czasem chodzi z tesciową na 2-3 godziny na spacer. 16:17 Już pisałam że nie mogę isc do pracy.

Gość gość
Autorko niestety uposledzenie umyslowe może nie pozwoli Ci dobrze zarobić, ale do sprzątania sie nadasz. Ewentualnie mozesz isc na rente dla umyslowo chorych niezdolnych do pracy.