Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ratunku czy to skok rozwojowy ?

Polecane posty

Gość gość

WITAM mam problem A mianowicie chodzi o to że moja córka przestała spać w dzień od 5 dni praktycznie nie śpi wcale A jak zaśnie to na 20 minut i znowu . Jest strasznie absorbujaca ciągle by tylko leżała na mnie i patrzyła. Wcześniej spała ładnie 3 godziny mleko i dalej zasypiala A teraz jest tragedia nic nie mogę zrobić A do tego mam jeszcze jedną córkę która też się trz3ba zająć . Mała ma dziś dokładnie 3 tygodnie i 4 dni . Dodam że ciąża była przenoszona dokładnie dwa tygodnie może ma to jakoś wpływ na wystąpienie takiego skoku szybciej A nie w 5 tygodni jak to niby książkowo powinni być . Proszę o rady i doświadczenia

Gość gość
A karmisz piersia? Chodzisz codziennie na spacery? Masz samochod? Jak bedziesz ja wozic to zasnie ;) musisz ja troche przemeczyc

Gość gość
Ja tam nie wierze w skoki rozwojowe. Moja starsza corka tak mi dawala w palnik ze ona miala chyba staly skok rozwojowy;) taki egzemplarz. Miala drzemki po 20-30 min na piersi kilka razy dziennie. Na sparerach ryk. Byla spiaca a nie mogla zasnac, jak zasnela to spala krótko i znow spiaca i tak w kolko.

Gość gość
Napisz czy karmisz piersia

Gość gość
Mój młodszy synek też miał takie okresy. Mówiłam wtedy, że się zepsuł. Potrafił od 4 rano do 22 mieć 2 drzemki po 20minut. Trwało to po 3-5 dni i wracalo do normy, a wręcz odsypial. Skoki rozwojowe liczy się od wieku skorygowanego, czyli obliczonego terminu porodu.

Gość gość
fajowo jest filmiki moje maja teraz napisy polskie trzeba je uruchomic na dole w filmiku w rogu www.youtube.com/watch?v=DMOjUJIN5yU

Gość gość
Niestety nie karmię piersia spowodu braku pokarmu . Mała dostaje mleko Bebilon plus zageszczac ponieważ nie przybierają.na wadze i bardzo ulewala

Gość gość
Jeżeli liczylabym terminu porodu to pasowało by ponieważ termin miałam na 1 czerwca A mała urodził A się 14 czerwca więc licząc to jest 5 tydzień z kawałkiem ale czy to tak powinno być liczone

Gość gość
A malutka ma smoczka. ( jako uspokajacz oczywiscie)? Może ze smokiem bedzie spac ?

Gość gość
Ma smoczka z tym też był cyrk . Ani avent ani lovi ani zwykły klasyczny też nie pasował teraz ma tego z mam i w miarę go ciągnie ale też wypluwa często i wgl ona jest taka niespokojny jak butelkę łapie i smoczka

Gość gość
WITAM dziś jakby trochę lepiej z mała ale nie wiem jak dlugo to potrwa