Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie mogę się ubezpieczyć .??

Polecane posty

Gość gość

Witam , Gdzie mogę się dobrowolnie ubezpieczyć. Chodzi o ubezpieczenie zdrowotne , abym mogła normalnie iść do lekarza oraz w nagłym wypadku do szpitala. Gdzie nie będę musiała płacić za szpital . Bo z tego co dowiadywalam się w PZU mają tylko lekarza ,a jeśli bym trafiła do szpitala bym musiała niestety zapłaci z własnej kieszeni za niego. Dodam,że pracuję na umowę zlecenie lecz nie jestem ubezpieczona . Gdzie mogę się ubezpieczyć? Co byście polecili? Wiem ,że w Zusie i NFZ.

Gość gość
Najlepiej w NFZ. Płacisz dobrowolna składkę.

Gość gość
Czyli, że w NFZ np jest ubezpieczenie 300 zł,a ja zapłacę 150 ? I czy bd miała dostęp też do wszystkich lekarzy , badań, szpitala itp ?

Gość gość
Co? :) w dobrowolnym ubezpieczeniu NFZ chodzi o to że możesz iść do nich i możesz się dobrowolnie ubezpieczyć bez żadnego Zusu. Płacisz tyle ile wynosi ustalona przez nich składk. I tak, wtedy figurujesz jako normalna osoba ubezpieczona tak jakbyś miała umowę o pracę i była ubezpieczona przez ZUS. I wtedy masz prawo do normalnego leczenia. Nie wiem ile to kosztuje, musisz zapytac w swoim oddziale NFZ.