Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

escobar921

Chcę rzucić palenie. Czy to może mi pomóc?

Polecane posty

Witajcie, to mój pierwszy post na tym forum. Od kilku dobrych lat nałogowo palę papierosy. Nie wyobrażam sobie dnia bez dymka. Mam za sobą kilka jeśli nie kilkanaście prób rzucenia palenia - bezskutecznych niestety. Próbowałam rzucać metodą silnej woli - udało mi się wytrzymać maksymalnie dwa dni, później chęć zapalenia była tak ogromna, że nie wytrzymałam. Korzystałam też kiedyś ze słynnego Nicorette. Dopóki naklejałam plastry było do wytrzymania, gdy teoretycznie skończyłam terapię i zrezygnowałam z tego specyfiku po 2 tygodniach wróciłam do nałogu. Ostatnia moja próba związana była z książką "Easyway" - ma ona na celu takie nastawienie naszej psychiki, żebyśmy łatwo zrezygnowały z palenia z dnia na dzień. Na mnie to jednak nie zadziałało, wytrzymałam z 2-3 dni i od tamtej pory palę nadal. Ostatnio przyjaciółka poleciła mi tabletki NICORIX (dostępne na nie-pale.eu). Korzysta z nich od mniej więcej miesiąca i rzekomo działają na nią świetnie. Podobnie jak ja przechodziła wcześniej przez kilka nieudanych prób rzucania, wypróbowała przy tym chyba wszystkie możliwe sposoby. Mówiła, że to najlepszy produkt pomagający w rzucaniu palenia, jaki można dostać. Wychwalała te tabletki jak ósmy cud świata. Z tego co mi wiadomo, rzeczywiście od miesiąca nie miała papierosa w ustach (co jest chyba jej rekordem). Patrząc na to, że wcześniej wypalała 3 paczki papierosów dziennie wydaje się to świetnym rezultatem. Tylko czy to nie jest zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe? Chętnie bym kupiła te tabletki, jednak po tych wszystkich nieudanych próbach wyleczenia się z tego palenia zaczynam wątpić w to, czy cokolwiek może mi jeszcze pomóc... Próbowała któraś z Was może tego specyfiku? Czy te tabletki rzeczywiście są takie świetne, jak twierdzi moja koleżanka? Tak bardzo chciałabym zerwać z tym okropnym nałogiem, czy ten sposób może być moim ratunkiem? Proszę o pomoc i dobrą radę.

Gość gość
Ja rzucam stopniowo przeszlam na e papierosa i zmniejszam dawke nikotyny w olejkach....

Gość gość
Korzystałam z tych tabletek. Są niestety dosyć drogie, ale rzeczywiście skuteczne. Nie palę już pół roku, a samo rzucanie było łatwe i przyjemne. Z każdym kolejnym dniem kuracji potrzeba palenia papierosów była coraz mniejsza. Zanim je zamówiłam, paliłam ponad paczkę dziennie. Przez miesiąc stopniowo ograniczałam palenie, aż w końcu zrezygnowałam z fajek całkowicie. Podzielam zdanie Twojej koleżanki, to chyba najlepszy preparat na rynku. Nie gwarantuje że uda ci się dzięki niemu rzucić, ale spróbować napewno warto :)

Gość gość
ja mogę polecić książkę o której wspomniała autorka. dokładnie nazywa się ona "prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie". w empiku można ją kupić za 25 zlotych. kosztuje więc mniej niż 2 paczki papierosów, moim zdaniem warto.

Gość gość
Mnie pomogly gumy z nikotyna, stopniowo zmniejszalam dawke ale uzywalam ich 8 m-cy i do tego tabletki na odprezenie, takie krewniaki amfetaminy Zyban. Gryzlam gozdziki, laski cynamonu. Nie pale juz 11 lat. Nie ma latwej drogi, to jest rzucanie wieloletniego nalogu, to ciezka i powazna praca ale da sie! PAMIETAJ, MUSISZ WYTRZYMAC TYLKO TEN JEDEN DZIEN ALE CODZIENNIE.

Gość gość
Tych konkretnych tabletek nie próbowałam, ale brałam kiedyś desmoxan, który rzeczywiście działa. Wydaje mi się że ten Twój nicorix działa na podobnej zasadzie, więc też powinien pomóc. Najważniejsza jest jednak rzeczywista chęć rzucenia i silna wola. Pozdrawiam, Monika.

Gość gość
Razem z mężem jakiś czas temu korzystaliśmy z nicorexa. Jemu pomógł i palenie rzucił, na mnie to niestety nie podziałało. Na szczęście miałam opcję odesłania nierozpakowanych opakowań z tabletkami i zwrot kosztów, z czego skorzystałam. Większość wydanych na nixorex pieniędzy udało mi się więc odzyskać, czym dystrybutor pozytywnie mnie zaskoczył. PS. Czemu nie można zmienić pseudonimu dodając odpowiedź jako gość?

Gość gość
nie polecam zadnych tabletek ani plastrow, najlepiej zakodowac sobie w glowie ze chcesz rzucic, spiac sie na jakis czas a pozniej cieszyc sie z nie palenia - silna wola to jedyny sposov na rzucenie tego swinstwa

Gość gość
Po co wy zażywacie trujące substancje. Mnie pomógł biorezonas aparatem BICOM 2000, trzeba zabrać peta lub przed zabiegem zapalić ostaniego papierosa, trwa 15 min i kosztuje 100,-zł.

Gość gość
Ja rzucalam z desmoxanem, udalo sie naszczescie. Tych tabletek o ktorych mowisz nieznam

Gość gość
Ja na szczęście nigdy w życiu papierosów nie paliłam, ale moja szwagierka niedawno postanowiła rzucić i trafiła właśnie na Nicorix. Udało jej się, ale ona ma na tyle twardy charakter że moim zdaniem rzuciła by nawet bez tego samą silna wolą