Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zagęszczanie mleka kaszką?

Polecane posty

Gość gość

Hej! Jak zagęścić mleko kaszką? Mam na myśli, żeby ta kaszka była w butelce, nie w miseczce jedzona łyżką. Moja córka zaczęła się wybudzać w nocy, nad ranem, głodna. Do tej pory spała jak anioł całe noce. Moim zdaniem to wina zbyt mało treściwej kolacji. Póki co na noc pije mleczko i pod koniec butelki zasypia, dlatego nie mogę dawać jej kaszki łyżeczką z miseczki. Spotkałam się w intrneci z tekstami typu "dziecko PIŁO kaszkę". Czyli jak? Wsypać do butelki z mm np łyżkę kaszki? Bo przecież zrobionej zgodnie z opisem na opakowaniu raczej dziecko nie da rady wyciumkać przez otwór w smoczku :D Wiem, że pytanie jest idiotyczne, ale serio, nikt z moich znajomych tak nie robił. Było albo mleko albo kaszka, a nie kaszka z butelki. Czy przy tym trzeba stosować smoczek z szerszym przepływem? My póki co mamy rozmiar 2. Spisze się? Chciałabym dziś podać córce zagęszczone mleko i nie wiem jak się za to zabrać. Kaszki ma wprowadzone, choć nie jada ich zbyt często.

Gość gość
Tak, dosypujesz np. łyżeczkę do butelki. dobry jest do tego smoczek z otworem na krzyż. Tylko uprzedzam, że mój synek nie chciał takiej pić.

Gość gość
Dzięki wielkie :) Wszystko już wiem. Czy taki smoczek na krzyż będzie dobry dla 6msc dziecka? Czy jednak zbyt szeroki przepływ?

Gość gość
Do 180 ml daje 4 miarki kaszki. Miarki takiej jak do mm, ale i tak sie budzi. Tylko ja kaszke bezmleczna.

Gość gość
Nam sprawdził się smoczek z kreseczką (trójprzepływowy), ale nasza przygoda z kaszkami instant trwała 1,5 miesiąca. Córka spróbowała naturalnych, gotowanych przeze mnie i odrzuciła zarówno te z butli jak i na gęsto łyżeczką.

Gość gość
Juz zbieraj kasę na dentyste. Ta praktyka z kaszka w butelce to szybka droga do bardzo nieprzyjemnego leczenia próchnicy. W naszym gabinecie jest coraz więcej maluchów po takiej praktyce

Gość gość
Jest specjalny smoczek do kaszki.

Gość gość
Daje bezmleczne do mleka różne rodzaje

Gość gość
Bzdura. Moja corka pila kaszke z butelki. Kupilam smoczek do kaszek. Tak mi jakos bylo wygodniej karmic, potem dostawala tez z butelki taki rzadki budyn. I zeby ma zdrowe ( teraz ma 9l). Z butelek i ze smoczka zrezygnowalismy dopiero jak miala 18mcy. Synek kaszki dostawal juz normalnie z lyzeczki. Ma niecale poltora roku i tylko mleko na noc pije z butli.

Gość gość
Moja sasiadka 10 lat temu nawet zupke dziecku z butelki dawala. Wzorowala sie na swojej.mamie i babci. Moja mama tez mi sie dziwila, ze pierwsze zupki daje lyzeczka. Wiec chyba kiedys to.norma byla. Chyba z braku czasu- z butli szybciej wypite, bo czekalo gospodarstwo, opal, woda ze studni i sterta prania recznego.

Gość gość
Zagęszczanie mleko kaszka a potem tuczycie spaslaka. Popatrzcie na polskie dzieci co jedno to grubsze. Ja nigdy nie zageszczalam tylko po to aby się wyspać. Przychodzi taki etap ze dzieci się w nocy budzą minie z wiekiem. Moja kuzynka dziecko też tak tuczyla wiecznie kaszka do mleka bo lepiej spi. Teraz dzieci mają 2,5 roku. Moje waży 12 kg a jej 24 kg. I nadal nie śpi w nocy bo wiecznie głodna i dosypuja jeszcze więcej kaszki. Czas mija a ja już nawet nie pamiętam że dziecko w nocy się budzilo a kuzynka nadal wstaje i ładuje te kaszki do mleka

Gość gość
Racja dzieci coraz grubsze bo rodzice chce mieć święty spokój to wpychaja w dzieci i spać