Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BoskaBuenos

Mieszkam w Buenos Aires zapraszam do pytań i deskusji

Polecane posty

Gość BoskaBuenos

Chętnie odpowiem na wasze pytania nt Argentyny

Gość gość
Jak się żyje? Czym zajmujesz się na codzień? Jakie są ceny żywności? Jakie wynajmu/kupna mieszkania/domu? Wracasz do PL? Czy zostajesz na stałe? Ile lat tam mieszkasz?

Gość BoskaBuenos
Jeżeli chodzi o Buenos Aires to jest wielkie miasto wiec zyje sie jednym wspaniale a innym beznadziejnie. Na prowincji to czesto bida ale w miescie zyje sie raczej dobrze. Ceny zywnosci podobne jak w Polsce, tanie wina :D Na razie tu zostaje czy na zawsze to nie wiem, bo w Argentynie to jest tak zee raz jest super a raz kryzys i trza zaciskac pasa. A mieszkam 3 lata, moj narzeczony jest argentyńczykiem, poznalismy sie w Hiszpanii. Ja pracuje w banku.

Gość gość
W ogóle mnie to nie obchodzi

Gość BoskaBuenos
Aa a za wynajem mieszkania w Buenos Aires placimy 18 tysiecy pesos czyli 2,3 tysiaca zlotych ale sa tez takie za 35 tysiecy pesos ;)

Gość gość
Ja mam na własność trzy mieszkania :p

Gość gość
Czy Argentyńczycy dobrze się kochają?

Gość BoskaBuenos
A to juz musisz sama sprawdzic :classic_cool:

Gość gość
to prawda ze robi sie tam duzo operacji plastycznych?

Gość BoskaBuenos
Prawda. Chociaz i tak mniej niz w Wenezueli albo Kolumbii :)

Gość gość
Nie moglabym tam zyc, presja na kobiety jest ogromna, a operacje niebezpieczne. Faceci tez powinni sie operowac.

Gość BoskaBuenos
w Argentynie coraz wiecej kobiet jest niezaleznych i robi kariere. Tutejsi faceci nie sa juz tacy "macho" jak np. w Wenezueli. No ale wiadomo, do standardow np. Szwecji to daleko jeszcze. (faceci tez se robia operacje czesto :) )

Gość gość
A średnia pensja? Tzn ile Ty zarabiasz? Po wynajmie mieszkania ile Wam zostaje na życie? Skąd akurat pomysł na to miasto? Mąż pochodzi? Czy tak po prostu? Dlaczego nie Hiszpania? To bardzo daleko? Często wracasz do PL?

Gość gość
dlaczego kapitalistyczne świnie zamknęły takiego wspaniałego człowieka jak Lula da Silva?

Gość gość
kiedy następne bankructwo Argentyny? czy trzymacie walute twardą typu $ lub € czy to śmieciowe peso w rezerwach?

Gość gość
dlaczego Argentyna ma tyle problemów ekonomicznych? czy to kapitaliści tam mącą?

Gość gość
Jacy są ludzie? Potrawy smakują Tobie?

Gość ciekawski Tom
BoskaBuenos wczoraj plusy i minusy życia w Argentynie?

Gość tani podróżnik
Autorko, czy można do ciebie przyjechać w odwiedziny? masz jakąś wolną kanape na nocleg?

Gość BoskaBuenos
Ale sie nazbieralo pytan :D Zaczne od pensji. Ja zarabiam 23,5 tysiąca pesos w Buenos Aires to dość średnio ale tutaj pensji są wyzsze niz gdzies na prowincji. Moj facet troche wiecej. Więc zostaje nam gdzieś 30 tysięcy pesos po wynajmie. W Hiszpanii teraz tez ekonomicznie cudow nie ma wiec tak naprawde bez roznicy czy Argentyna czy Hiszpania a mi sie tutaj akurat podoba ;) Do domu gdzies z 2 razy w roku przyjezdzam.

Gość BoskaBuenos
Na ekonomii to ja sie za bardzo nie znam ale wiem że tutejsze rzady byly dosc nieudolne, zapozyczaly sie, splacic tego pozzniej nie byly w stanie, ratin spadal i bah, i tak w kolko zaklete kolo :) A inflacja pesos to juz niemal norma. Kiedy zbankrutuje nie wiem ale pewnie w koncu sie to znowu stanie.

Gość BoskaBuenos
Ludzie bardzo mili i otwarcie, zyja na luzie nigdzie nie pedza, ja Argentynczykow lubie bardzo. A potrawy ok. Wolowina bardzo popularna jest.

Gość BoskaBuenos
Jesli chodzi o plusy i minusy Plusy to ludzie bardzo mili i otwarci, lagodny klimat i brak pospiechu Minusy niestabilna gospodarka i inflacja i ze moga was okrasc na kazdym kroku ;)

Gość gość
Argentyńczycy są przystojni? Jak wygląda przeciętny Argentyńczyk?

Gość BoskaBuenos
Wg mnie przystojni. Jesli podobaja Ci sie Hiszpanie to Argentynczycy tez ci sie beda podobac. No a jesli wolisz blond szwedow to niestety nie.

Gość gość
Są imigranci? Araby, muslimy itp?

Gość gość
A jak tam z rozwodami? Więcej niż w Polsce? No i jak się rodzice rozstają to z kim zazwyczaj zostają dzieci? Jest coś takiego, że płacą alimenty jak u nas?

Gość gość
Shakira mowila ze w Ameryce Lacinskiej zdrada to nic wielkiego i ze czesto sie tam zdradza, tzn. czesciej niz w Europie. Prawda to?

Gość gość
fajnie tam jest w tym buenos aries ale niebezpieczie chyba - w moich filmikach sa polskie napisy trzeba uruchomic na dole w prawym rogu www.youtube.com/watch?v=DMOjUJIN5yU

Gość BoskaBuenos
Jesli chodzi o imigrantow to imigranci sa glownie z Paragwaju, Boliwii, Wenezueli itp. Z krajow arabskich i islamskich sa tez ale niewiele. x Alimenty i rozwody są ale powiedizalabym ze mniej niz w Polsce. Ale to dlatego za slubow tez mniej :) Ludzie zyja razem maja dzieci ale ze slubami sie nie spiesza mnostwo dzieci to nieslubne jedne z najwyzszych wskaznikow na swiecie mamy w Argentynie. Zdrady tez sa na porzadku dziennym to prawda. O wiele wiecej zdrad niz w Europie, to jest norma ze facet ma zone i kochanke i jeszcze ta trzecia :) Ale kobiety tez maja facetow na boku czesto wiec nie sa pokrzywdzone. Ludzie sie zdradzaja a potem sobie wybaczaja i potem od nowa ;) tak to tu wyglada.