Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do Mam dzieci chodzących do szkoły w UK

Polecane posty

Gość gość

Witam . Mam pytanie do Mam dzieci chodzących do angielskich podstawówek. Jak wasze dzieci poradziły sobie z phonics test w Year1? Czy zdały , czy też muszą powtarzać test w Year 2? Chodzi mi zwłaszcza o dzieci dla których angielski nie jest pierwszym językiem.

Gość gość
Moja miala 39/40 potem 40/40 i na 3 dzien 40/40. Nie martw sie powrorzy w Y2. Te testy to nic.

Gość gość
Dziękuje pięknie za odpowiedź. Mój synek(year 1) zdał miał 33na 40. Ale znajomej córka nie zdała już drugi raz (jest w year 2)i sie zastanawiamy w czym problem i jak jej pomóc.

Gość gość
Nie ma co sie stresowac. Te testy do niczego i tak nie prowadza. Mozna porozmawiac z nauczycielka albo zalatwic na kilka lekcji tutora. Nie martwcie sie.

Gość gość
A z ciekawosci, czy ten test jest od niedawna, czy od zawsze ale tylko w angielskich podstawówkach? bo moje dziecko tu się urodziło, idzie do 5 klasy po wakacjach - Szkocja - i takich testów nie ma :)

Gość gość
Te testy wprowadzono chyba po 2010 ale głowy za to nie dam. Test jest obowiązkowy, niby nie wpływający na ogólne wyniki- jak jest to nie wiem