Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest gorszy ból niż porodowy?

Polecane posty

Gość gość

Czy jest gorszy ból niż porodowy?

Gość gość
Ból nereki

Gość gość
przepuklina kregoslupa

Gość gość
Ból oka z erozją rogówki każde mrugnięcie oka czego nie da się uniknąć jest odczuwalne jak wbijanie igły prosto w oko mdleje sie z bólu nie polecam

Gość gość
Gorszego nie doświadczyłam

Gość gość
psychiczny jest o wiele gorszy

Gość gość
Leczenie kanałowe zęba bez znieczulenia. Nigdy tego nie zapomnę brrrr

Gość gość
Przy kolce nerkowej to pikus porod i leczenie kanalowe bez znieczulenia. Ja z bolu nie moglam oddychac, podawali mi silne leki przeciwbolowe ale na nic sie zdawaly. Musial byc gdzies mocny zastoj w lewej nerce, bo po lewej mnie bolalo. Najpierw wymiotowalam z bolu, a potem stracilam przytomnosc. Nie wiem ile to trwalo ale chyba kilka sekund, bo potem nie mialam sily oczu otworzyc, a czulam ten potworny bol. Wilam sie z bolu dali mi konski zatrzyk z hydroksyzyna. Uspili mnie tak, ze nie moglam powieka mrugnac, a w sobie krzyczalam z bolu. Kolka trwala 24 godziny. Powtorzyla sie 2 razy po 12 godzin co 24h. Nie zycze tego nikomu. To tortury, a ze bylam w ciazy nie chcieli mi podawac morfin itp

Kółka nerkowa jest o wiele gorsza niż ból porodowy,myślałam że zejdę z tego świata..dobrze że tylko raz mi się to zdazylo.

Gość gość
Prawdą jest, że poród nie każdą kobietę boli tak samo. Natężenie bólu przy porodzie zależy od szyjki i innych czynników, więc jedna ma bóle porównywalne do silniejszych bóli miesiączkowych, a inna ściany będzie gryzła.Ból porodowy i kolka nerkowa są porównywalne jeśli chodzi o rodzaj bólu, z tym, że jak wspomniałam nie każdy poród jest tak bardzo bolesny. Osobiście nie ustoję przy tym bólu. Jakbym mogła do czegoś jeszcze porównać to do noża. gość dziś Współczuję. Ja chociaż dostałam leki na bazie morfiny. Też był zastój i zaklinowany kamień. Nie wiem na ile mi to pomogło, bo bolało dalej jak jasna cholera, ale biorąc pod uwagę, że to w uj silny lek, to nie chcę wiedzieć jakby mnie bolało bez tego leku. Może wtedy faktycznie bym stwierdziła, że poród boli trochę mniej.

Gość gość
Śmierć męża

Gość gość
Nie ma Kanałowe leczenie zeba bez znieczulenia to pikuś

Gość gość
Atak kolki nerkowej miałam 2 doby przed porodem, bolało okropnie, wymiotowałam i wyłam z bólu, w szpitalu uśmierzyli ból szybko ale następnego dnia zaczęłam rodzić i niestety ale ból przy kolce nerkowej w porównaniu do bólu przy porodzie to był pikuś:/ na szczęście poród był krótszy niż atak tej kolki

Gość gość
Karmienie piersią, szycie po porodzie, jeśli w temacie porodu, nie porównując śmierci męża, matki, stryja, itp

Gość gość
Jak osoba którą kochasz i chcesz oddać wszystko mówi że swat bez ciebie byłby lepszy

Gość gość
Bol zęba i ucha na raz

Gość gość
Ja czułam o wiele gorszy ból kiedy miałam zapalenie okostnej szczęki i bolała mnie cała połowa twarzy i zeby coś okropnego żadne leki nie działały. No i raz ząb do leczenia kanałowego mnie strasznie bolał poród to był pikuś przy bólach zębów

Gość gość
Rwa kulszowa w sumie bol porównywalny do porodu.Z bólu aż mroczki przed oczami miałam i slablam

Gość gość
Ja miałam atak kilku nerkowej i niewiem ktory gorszy ból sa porównywalne ale porod to zupełnie inny rodzaj bolu. przy kolce nerkowej krzyczała z bolu i modlilam sie do Boga a przy porodzie nie krzyczałam wcale ale skupialam sie na oddechach i na tym że zaraz to się skończy

Gość gość
Dla mnie ból porodowy był najgorszy. Czułam się tak jakby ktoś kilofem uderzał z całych sił w mój kręgosłup. Żadne złamanie,ból zęba,ucha czy nawet po wypadku samochodowym z licznymi obrażeniami nie bolał mnie tak jak właśnie poród. Dużo ma też znaczenia ile poród trwa,bo jeśli do kilku godzin,to można jakoś wytrzymać,najgorzej jak ból się utrzymuje powyżej 12 godzin, nie wiadomo co ze sobą zrobić, a czas nie przyspiesza. O kolce się nie wypowiem, bo nie miałam.

Gość gość
Uszkodzony nerw trójdzielny po niumiejętnym podaniu znieczulenia u dentysty. Pół roku nawracającego bólu trwającego po kilka dni. Rodziłam bez znieczulenia dwa razy i szczerze, wolałabym znowu rodzić niż czuć tamten ból...

Gość gość
Podobno najgorszy jest ból całego ciała po chemii. Na szczęście nie przezywałam tego. Dla mnie leczenie kanałowe zęba było gorsze niż poród.

Gość gość
Nie znam wszystkich rodzaji bolow ale zab, porod, nerka, ucho, kregoslup, nowotwor na pewno zaliczaja sie do najgorszych. Ja mialam 3 cesarki i po drugiej jak puszczalo znieczulenie palil mnie caly brzuch tez cos okropnego.

Gość gość
Miałam kolkę nerkową i żółciową i to pikuś w porównaniu z bólem po cc (nie rodziłam sn) oraz innymi bólami, bo dla mnie najgorszy ból to migrena oczna i pierwsze 3 dni okresu.

Gość gość
Ból porodowy wcale nie jest taki zły. To po prostu bardzo silne bóle miesiączkowe jak dla mnie dużo gorszy jest ból zęba

Gość gość
Miałam kolkę nerkową i żółciową i to pikuś w porównaniu z bólem po cc (nie rodziłam sn) oraz innymi bólami, bo dla mnie najgorszy ból to migrena oczna i pierwsze 3 dni okresu. Jeszcze zapomniałam dopisać- kolonoskopia na żywca. Rura długości 1,7 m wkładana wiadomo gdzie. A pani od hydroksyzyny która niby znosi ból i usypia podczas kolki jest śmieszna :) Ten środek służy tylko do premedykacji ale nie działa p/bólowo, ja dostałam 3 dawki w odstępie 15 min. a i tak wyłam jak zwierzę podczas kolonoskopii.

Gość gość
Nie ma nic gorszego niż przeziębienie u faceta :D :D

Gość gość
Nie dawali mi hydroksyzyny przeciwbolowo. Dostawalam papaveryne, dolargan i kroplowki. Nospe dostawalam doustkie ale niestety wymiotowalam. Hydroksyzyne dawali mi w zastrzykach na wyciszenie

Gość gość
Ja miałam kilka ataków kolki żółciowej i porównując do mojego porodu, wolałabym kilka razy rodzić niż mieć taki atak bólu.

Gość gość
Bol po cesarce porownujesz do kolki nerkowej ? Mialas jedno i drugie, bo chyba nie wiesz o czym mowisz.